Tartışma:Ebru

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ebru Türleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu sayfayı yenilemeye başladığımda Ebru türlerini eklemiştim. Bu bölüm zaman içinde 88.230.91.2 IP adresli bir kullanıcı tarafından 16/05'de silinmiş. Daha sonra 20/05'de Egomanyak isimli kullanıcı farklı bir yorumla bu bilgileri geri koymuş. 20/05'de de Mach geri almış. Ebru türlerinin bu sayfada olması gerektiğine inanıyorum. Ve geri eklemeyi planlıyorum. Bu konuda çaba sarfetmeden neden silindikleri konusunda bilgi alabilir miyim? Teşekkürler.--Ebru Barok 13:25, 21 Mayıs 2007 (UTC)

  • Kullanıcı Egomanyak'ın girdiği bilgiler telifli olduğu için çıkartılmış, fakat çıkartırken onun yaptığı değişikliklerden hemen önceki sürüm getirilmiş. O sürümde de sizin girdiğiniz bilgiler IP tarafından silindiği için farkedilmemiş daha doğrusu edilememiş. Yoğun vandalizme uğrayan sayfalarda bu tür kayıplar maalesef olabiliyor. Sizin sürümünüzü geri getirdim, bilgiler tekrar sayfaya eklenmiş oldu. Umarım tekrar vandalizme kurban gitmez. Takip ettiğiniz ve uyardığınız için teşekkürler.--renegademsj 14:21, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Ebru sanatçıları bölümü[kaynağı değiştir]

Takabeg, Kırmızı olanlar belirli bir süre içerisinde mavileşecek ise bekleyeblir. Belki madde üzerinde çalışan bir arkadaş vardır. zaman vermek gerek. Ancak kırmızı linklerin başka bir sakıncası varsa bilmiyorum. Varsa bizi aydınlatır mı biri? --foPen bana ileti gönder 17:30, 22 Ocak 2008 (UTC)

Ebru sanatçıları bölümü[kaynağı değiştir]

YA BEN BÖLE GÖRSEL YANİ RESİM OLARAK YAPILAN BİR SANAT GÖRMEDİM EN GÜZEELİ EBRU DERSİMİZDE DE İŞLEDİK TR.WİKİPEDİA.ORG TŞKRLER BEN ÖFY 2443 adam olun lan

Maddenin adı[kaynağı değiştir]

Güzel bir madde. Madde adının sadece Ebru sanatı olarak değiştirilmesine ne dersiniz? Madde içinde bu sanatın Hindistan'da doğduğu, İran'dan Türkiye'ye geçtiği yazılı. Yani sadece Türklere özgü bir sanat değil. Zaten sadece Türklere özgü bile olsa Türk tanımlaması gereksiz gibi görünüyor bana. Türk sıfatı ancak İran Ebru sanatı, Hint Ebru sanatı gibi maddeler mevcut olsaydı onlardan ayırmak için gerekirdi. Geleneksel sıfatı da bence gerekli değil. Çünkü bu sıfat ta ancak Ebru sanatının geleneksel ve modern türlerini ayırmak için gerekebilirdi. Ebru sanatının modern tarzı hakkında bir madde mevcut olmadığına göre bence o sıfat ta gereksiz. Ebru sanatı kısa ve öz ve maddenin içeriğiyle gayet uyumlu. Bence bu madde için en uygun ad. Selamlar. --Vikiyazar 13:57, 23 Mart 2009 (UTC)

Tamamen sizinle aynı fikirdeyim, gerekçelerinize katılıyorum. Madde adı "Ebru sanatı" olarak değiştirilmeli. Teşekkürler. --Yabancımsj 21:25, 23 Mart 2009 (UTC)
  • ebru sözlük anlamıyla zaten bu sanatı tanımlıyor. bu yüzden madde başlığını 'ebru' olarak değiştirdim. --ki bl 23:06, 25 Mart 2009 (UTC)