Tartışma:Denizüstü rüzgâr tarlalarının listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Listeler (Liste-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Listeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Listeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Denizdeki" tabiri teknik bir terim olarak durmuyor. Kıyı açığına kurulan türbinler farklı kurulum yapı ve sistemlerine sahip olduğu için şuradaki buradaki gibi adlandırmak yerine "denizüstü", "su üstü" terimleri kullanılmalı. Aynı durum "on-shore" içinde geçerli. "Karaüstü" denilmeli, hali hazırda bazı kaynaklar 2 tür içinde bu şekilde kullanıyor. Off-shore kıyıdan uzak anlamına gelmekte.YenilenebilirAdamMESAJ 22:49, 23 Haziran 2016 (UTC)

İllâ denizde olacak diye bir şey yok, teknik terim olarak "su üstü" mantıklı. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:46, 25 Haziran 2016 (UTC)
@Evolutionoftheuniverse Off-shore kelime manasıyla "kıyıdan uzakta" anlamına geliyor. Sürekli hava akımlarının olduğu kıyı etkilerinden uzak bölgelere kurulan türbinler için kullanıldığı için sadece suyun üstünde olması değil tabir edilmek istenen. Denizaltı kelimesi gibi düşünebilirsiniz. Geniş su birikintilerine deniz denildiği için "deniz üstü" daha mantıklı. Tersi on-shore da "kara üstü" olarak değiştirilebilir. "su üstü" nü örnek olarak yazmıştım. Denizüstü olarak kullanılan kaynaklar var bence böyle kullanalım. YenilenebilirAdamMESAJ 13:59, 26 Haziran 2016 (UTC)
@YenilenebilirAdam Akademik kullanımlar düşüncenizi doğruluyor. Almancada da kullanım bu şekildeymiş, terimi onlardan almış olsak gerek. --evolutionoftheuniverse mesaj 14:09, 26 Haziran 2016 (UTC)
@Evolutionoftheuniverse O halde taşıma yapıyorum. YenilenebilirAdamMESAJ 14:11, 26 Haziran 2016 (UTC)
@YenilenebilirAdam Uygundur. --evolutionoftheuniverse mesaj 14:14, 26 Haziran 2016 (UTC)