Tartışma:Defensor Sporting

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Futbol (Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

@Cobija sen biliyorsun, kulüp adı "Defensor Sporting Club" ama tanınan adı "Defensor Sporting". Bu durumda bu şekilde bırakıyoruz değil mi? "Defensor SC" diye taşıyacaktım ama sırf Defensor diye tanınmıyormuş.--RapsarEfendim? 15:14, 15 Kasım 2016 (UTC)

Benzer bir örnek olarak Sporting CP de Sporting Lizbon olarak biliniyor fakat resmî adı bu değil. Defensor SC olarak taşınması lazım. --Cobija (mesaj) 19:13, 15 Kasım 2016 (UTC)
Sporting Clube de Portugal>Sporting CP; Defensor Sporting Club>Defensor Sporting olarak bilinmeler.--RapsarEfendim? 19:16, 15 Kasım 2016 (UTC)
Türkçede Sporting CP'yi kullanan kaynak sayısı bir parmağın boğumu kadar. Resmî ad öncelikli bizde. CSKA yerine ÇSKA, Moskova yerine Moskva, Tiflis yerine Tbilisi yazışımız da bu sebepten. --Cobija (mesaj) 18:02, 16 Kasım 2016 (UTC)
Yok yok, ben Türkçeyi kastetmiyorum kesinlikle. Uzun uzun tartıştık ya, dediklerini yapmayalım zaten dedik ya :) Bu kulüp İspanyolca kaynaklarda da resmi sitesinde de "Defensor Sporting" diye geçiyor yanlış görmediysem. Yanlış görmüşsem, yani İspanyolca kaynaklar buna yalnızca "Defensor" diyorsa taşıma yapalım diyecektim.--RapsarEfendim? 20:27, 16 Kasım 2016 (UTC)
"Sporting club" bir jenerik ad. Birçok kulüp kullanıyor. Bu durumda SC olarak kısaltıyorum tümünü. Brezilya kulüp maddelerini taşırken de bu durumla çokça karşı karşıya geldim. Yine tümünde jenerik adı kısaltarak maddeyi adlandırdım. Doğrusu bu ya bence, ki zaten kısaltalım diye karar almıştık. --Cobija (mesaj) 22:18, 16 Kasım 2016 (UTC)
Sporting Club değil da adamlar "Defensor Sporting" diyor :D Bakalım hatta ben de tam bilmiyorum. Kendi sitesi Defenspor Sporting demekte (örneğin). Federasyon ikisini de diyor (misal), başlıklarda falansa genelde Defensor demekte gördüğüm kadarıyla (örnekse). İkisi de kullanımda gibi.--RapsarEfendim? 22:41, 16 Kasım 2016 (UTC)