Tartışma:Corelli'nin Mandolini (film)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerikan sineması (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerikan sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerikan sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yanlış hatırlamıyorsam vizyona girmeden önce uçakta (THY) izlediğimde Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini (film) idi ve Corelli'nin Mandolini (film) başlığıyla vizyona girdi (TV'de mi izlemiş miydim, acaba ?). Ama emin değilim.... Takabeg ileti 08:53, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Sanırın film Türkiye'de iki isimle sunulmuş. Suradaki sinema afişinde Kaptan Corelli'nin Mandolini adı gözükürken, Şuradaki DVD kapağında Corelli'nin Mandolini olarak geçiyor. IMDb'nin verdiği Türkçe ad da aynı. Şurada gördüğüm, filmin uyarlandığı romanda da Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini denmiş. Eğer ilk resimdeki sinema afişi photoshop ürünü filan değilse, sinemalarda bu adla gösterildiği anlamı çıkıyor. Aslında filmin kahramanının rütbesi Yüzbaşı (Captain) deniz kaptanlığıyla bir ilgisi olmaması lazım, ancak bu filmlerin Türkçe adlandırılması muamması Türkiye'de çok eski bir hikaye. Yani bunu hep yapıyorlar. (2007'de İthal filmlerin Türkçe adlandırılması diye bir madde açmıştım, orada binlerce benzer örnek var.) Saygılar. İyi vikiler.--docbaba 09:21, 29 Temmuz 2009 (UTC)Docbaba mesaj
Evet babacım. Ne olursa olsun Kaptan yanlış adlandırmadır. Napalım ? Takabeg ileti 09:39, 29 Temmuz 2009 (UTC)

isin hakkında[kaynağı değiştir]

Bu filmin adı Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini. Madde ismi yanlış.--Caracas 17:40, 16 Kasım 2009 (UTC)