İçeriğe atla

Tartışma:Cem Seymen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması." Bkz. Ziraat odası ve TOBB.. "Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması." Bkz. google sonuçları 368 bin sonuç veriyor.. Örn KD olan Ali Koç ise 399 bin Kendisinin you tube'dan ünlü kişilerle röportajları var.. Kendisi yerel programlara davet edilmekte.. Bkz. 1 Yeteri kadar tanıdığı konusunda bir sıkıntı yok... "Kişi meslektaşları veya ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayılmakta veya ona sıkça atıfta bulunulmakta." Bkz. 1, 2

Diğer "Ulusal veya uluslararası tanınmış ve kayda değer bir kurum tarafından verilen bir ödülü kazanmış olması;" (tv programı)

Sunduğu para dedektfi programı çok sayıda ödül almıştır.

Ayrıca bazı otobiyografik şeyleri silindi, belirtilen ilk kaynaktan alınan bilgiler kişinin eğitimi ve çalıştığı kanallardır. Ekstra bi şey yok... Ki kaldı ki CNN Türk'te faaliyet gösterenlerin buradaki maddelerinde CNN Türk kişiler tanıtım biyografileri eklenmiş... --Kingbjelica (mesaj) 19:44, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Oradaki "önemli" kavramı göreceli ve ucu açık ne yazık ki. Bahsedilen ödüller kayda değer değil, önemli olduklarını da düşünmüyorum. Salt Google aramalarındaki sonuç sayısı hiçbir şey ifade etmez. Var olan kaynakların güvenilirliği ve bağımsızlığı önemli. Röportaj yapmış olması da programlara davet edilmiş olması da bir kriter değil. Hâlâ maddedeki kaynakların çoğu (4'te 3) bağımsız olmayan kaynaklar.--RapsarEfendim? 20:26, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Kişinin yeteri kadar tanındığını size nasıl kanıtlamamı isterseniz? Politikalarda tanınırlığın ölçütü yazmıyor... Kendisi ekonomist.. TOBB ve Ziraat odasının verdiği ödüller bir ekonomist için elbet önemlidir.. Ayrıca twitterda 119 bin takipçisi var... Daha ne kadar takip edilen yani tanınan biri olması gerekir? En azından sizin nazarınızda? --Kingbjelica (mesaj) 20:31, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Kişinin çalıştığı kurumdan okuduğu okullar ve sunduğu programları ekliyoruz, belirtilen kaynak dışında herhangi bir içerik zaten yok.. KD'nin 3 kriterini KD Tv Programı'nın ise 1 kuralını karşılıyor, yeri geliyor burada kişilerin resmi siteleri kaynak gösteriliyor. --Kingbjelica (mesaj) 20:34, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Politkadan "Kişi meslektaşları veya ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayılmakta veya ona sıkça atıfta bulunulmakta. Bkz. 3 --Kingbjelica (mesaj) 20:50, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Öncelikle Kayda değerlik popülerlik ile aynı anlama gelmez.Bahsettiğim gibi ilgili şahıs ve kurumlardan bağımsız ve güvenilir kaynaklarla ispatlanması lazım. Kaynakların da şahsı derinlemesine incelemesi, adının öylece geçmiş olmaması lazım. Üniversiteye konuşmacı olarak gelmesi herhangi bir kayda değerlik getirmez. Benim veya sizin nazarınız diye bir şey yok, yönergelere göre hareket etmek durumundayız. Eklediğiniz kaynaklar arasında bir tek Oda TV kaynakları bağımsız. Diğerleri zaten kendisini çağıran üniversitelerin siteleri, kendi çalıştığı kurumların siteleri vs.--RapsarEfendim? 21:06, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Aslında yönergelerde tanınırlığın ölçütü olmamasından ötürü ne yazsak aynı fikirde kalmaya devam edeceğiz.. Yonergede bahsedilen meslektaşları veya ardından gelenlerce (...) atifta bulunulmasi vs.. Bu ifade icin 3 tane baglanti verdim zaten. Tanirliligi icin politikada olcut olmadigindan tanidigi hakkinda goreceli sekilde bahsettim. Tanindigi ispatlamak icin anket yapmak mi gerekiyor.. Sizin ifadenizle "herkesi cagirmiyorlar" sozu, universitelere davet edilmesi hakkinda yeterlidir galiba. Ayrica yonergelerde alinan odullerin de olcutu yok.. Siz onemli degil diyosunuz, ben de bir ekonomist icin onemlidir diyorum.. Politikalardaki eksiklikten oturu tartisma gereksizce uzuyor sanirim. Kingbjelica (mesaj) 21:30, 23 Mayıs 2016 (UTC)