Tartışma:Cadı makigiller

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Başlangıç-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

yeni ve en doğru sınıflandırmaya göre (parlak burunlu ve mat burunlu maymunlar (ikincisindeki insansı maymunlar ve insanlar haricinde, ikiside kuyrukludur)) anlaşıldığı gibi mat burunlulara dahil olup, insana makilerden daha yakın olduğunu kanıtlayan primattır. ama kuyruklu maymunların en ilkeli ve geri özellik gösteren familyası olan makilerden bir adım önde bile olsa, mat burunlu maymunlar arasında en geri yapıyı sergiler. kuyruklu ağaç maymunları bundan sonra, kuyruksuz maymunlar ve insanda diğer ileri basamakları temsil eder. (ortak ata ve kladograma göre düzenleyebiliriz bu yorumu)78.186.121.164 19:38, 8 Haziran 2012 (UTC) 78.186.121.164 19:44, 8 Haziran 2012 (UTC)

TDK bilim terimleri sözlüğünde Tarsiidae verince şu sonuç çıkıyor:

uzun bacaklıgiller
Memeliler (Mammalia) sınıfının, maymunlar (Primates) takımının, uzun bacaklı makiler (Tarsioimates) alt takımından, başları yuvarlak, gözleri ve kulakları çok iri, ayakları, parmakları ve kuyrukları çok uzun, Malaya adalarında ormanlarda yaşayan ve gece faal olan türleri içine alan bir familya.Lat.: Tarsiidae Fr.: tarsiidés Alm.: Koboldmakis

Ancak türlerin adlarında maki kullanıldığı için Uzun bacaklı makigiller daha doğru olmazmıydı acaba? --Erdall 03:20, 29 Temmuz 2010 (UTC)

Bendeki Türkçe kaynaklarda bu familyanın üyelerine cadı maki deniliyor. Haliyle familya düzeyinde cadı makigiller ismi uygun olur kanısındayım. --Fagusmsj 15:24, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Adı değiştirilmeye hazır. İçeriği ona göre değiştirdim. selamlar --Erdall 05:40, 5 Ağustos 2010 (UTC)