Tartışma:Cacık

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Antalya (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Antalya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Antalya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Taratordan farkı nedir? --Timurberk 00:33, 4 Nisan 2006 (UTC)
  • Tarator daha farklı bir tür meze iken ve çoğunlukla sos kıvamındayken, cacık çorba ila sos arasında bir kıvama sahiptir ve iki yiyeceğin içerikleri de tatları da çok farklıdır. - Noumenon 12:06, 4 Nisan 2006 (UTC)
  • Bulgarlar Cacık'a Tarator derler de ondan söyledim... --Timurberk 14:07, 4 Nisan 2006 (UTC)
  • Garip... ama Türk mutfağındaki kullanımları böyle. Taratorun farklı çeşitleri de var, belki bazı türleri cacığa benzer olabilir. Belki de birkaç aşçıya sorabiliriz... - Noumenon 14:31, 4 Nisan 2006 (UTC)
  • Bulgarca wikideki Tarator maddesine olan interwiki neden kaldırılıyor? --Timurberk 21:27, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Meze olmayan yemeklerde ayran'ın içine salatalık sarımsak eklenen sıvı olanı var.Cacıklı peynir denildiğinde yabani ot katılmış anlamı da var ayrıca.Bununla ilgili olarak ne yapabiliriz?Samizambak (mesaj) 12.05, 26 Haziran 2021 (UTC)Çağla cacığı ve sirkeli cacık meze çeşidi mi yoksa ayran olan cacık çeşidi mi?--Samizambak (mesaj) 12.08, 26 Haziran 2021 (UTC)Ayran olan cacık türü de cacık diye açıldığından kaynak bulmada sıkıntı yaşıyorum.Samizambak (mesaj) 13.40, 26 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]