Tartışma:Bursa (şehir)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eli kalem tutan moruklardan birisi eline tüfekle sayfaya bir giriş bölümü yazabilir mi? ewt yapabilir

Sayfa ilk açıldığında sadece indis ve künye gözüküyor. Bir de, sayfa sonundaki listeler ikişer satır aralıklı çok uzun olmuş. Saygılar DeliDumrul 18:35, 21 Haziran 2006 (UTC)

Bursa başlığı bence konulara ayrılmalı böyle çok uzun ve karmaşık olmuş.----Serkansporfcmesaj 17:54, 24 Haziran 2006 (UTC)

Önerin uygundur. kolay gelsin--Zentukmesaj 18:01, 24 Haziran 2006 (UTC)

Sağ ol serkan, İznik ve Mudanyada olan cami ve kiliseler bence oralara eklenmeli.--Zentukmesaj 18:47, 24 Haziran 2006 (UTC)

Ingilizce wikipedia'da Places of Interest in Bursa diye bir sayfa acarak uzun listeyi oraya aktardim. Burayi da o sekilde degistirebiliriz. Bir de Bursa, Turkey sayfasinda gorebileceginiz gibi Istanbul'un icin kullanilan (diger Turk sehirlerinde var mi bilmiyorum) kunye sablonunu kullandim. Turkce vikipedi'de sehirler icin kunye sablonumuz yok mu? DeliDumrul 02:47, 25 Haziran 2006 (UTC)


Ukrayna'nın Nikolaev isimli şehrinin Wikipedia'nın Ukraynaca sayfasında Bursa'nın Nikolaev'in kardeş şehri olduğu yazılıyor. Fakat sitedeki listede bu şehir yok. --Devrimdpt 16:51, 12 Kasım 2006 (UTC)

Nilüfer Belediyesi sayfasında Bulgaristan'ın Ardino (Eğridere), Ukrayna'nın Nikolayev, Romanya'nın Braila, Bulgaristan'ın Perinik, Türkiye'de Muğla'nın Dalyan Belediyesi, Azerbeycan'ın Bakü Şehri Nizami Belediysi ile kardeş şehir ilişkisi kurulduğundan bahsediliyor, bunlar listede yok. --Başak 18:07, 12 Kasım 2006 (UTC)

Bunlar ilçe veya belediyelerin kardeş şehir ilişkileridir. Biz Bursa şehrinin kardeş şehirlerini yazdık.

Tarihi okullar ve diğer liseler[kaynağı değiştir]

Tarihi okullar kısmına eklediğim iki ilköğretim okulu silinmiş. O zaman burada hata var. Ya tarihi liseler denilmeli ya da diğer tarihi okular da eklenmeli. Ancak tarihi okullar denince liselerin eklenip diğer tarihi okulların kaale alınmaması çok anlamsız...

Türbeler ve camiler[kaynağı değiştir]

Türbe ve cami listelerinde bazı hatalar var. Bazı tarihi olmayan camiler eklenmiş listelere. Ben iki tanesini sildim bazılarında kararsız kaldık. Örneğin Selimiye camisi nerededir ve tarihi midir? Ayrıca köy camileri de ne kadar tarihidir emin değilim.. türbeler konusunda ise şöyle bir durum var.. Örneğin Halil, Hayretiin ve Ali paşaların bir türbesi yok bildiğim kadarıyla bunlar açık mezar, eğer bu tarihi kişlerin mezarları da ekelencekse bu şekilde bir çok kişinin mezarı eklenebilir. Örneğin Ali Mest Ethemi, Eşrefoğlu rumi gibi...

balabanbey hisarı[kaynağı değiştir]

balabanbey hisarının ısrarla silinmesini ise anlamış değilim. böyle bir hisar vardır ve ayaktadır. bursa'nın fethinde önemli bir rolü vardır. Kite,kestel kalesi gibi yıkıntılardan da daha fazla sağlam durumdadır.


Arkadaslar nufus konusunda bir tutarsızlık var. Bir yerde 3,2 milyon, bir yerde 2.8 milyon olarak gozukuyor. Bana iki rakam da yüksek gözüktü. Bu rakamların bir kaynağı var mıdır?

OnurRC 14:18, 18 Temmuz 2007 (UTC)Son değişiklikler doğrudur www.tuik.gov.tr'nin son güncellemesi olan 2000 nüfus sayımına göre Bursa 'nın nüfusu 2.125.000'dir

2.300.000 > 2.125.000 di mi? o zaman 5.buyuk il. kaynagim vikipedi baska hicbir yer degil. sizin yazdıgınız bilgilerde tutarlılık var o zaman. ya bunu degistirin ya da 5. olarak kalmasına izin verin. 4. yapmak için kırk turlu takla atıyorsunuz.

Bursa Nüfusu[kaynağı değiştir]

Bursa Nüfusu: 2007 adrese dayalı genel nüfus sayımına göre Bursa, nüfusu en yüksek ülkenin 4. ilidir. suhev

  • Daha güncel ve yeni bir görünüm yaratamak amacı ile tabloda bulunan resmi kendi çektiğim fotoğrafla değiştiriyorum. Volki16 19:31, 11 Şubat 2008 (UTC)

Bursa ilinin nüfusuyla ilgili yapılan tartışmalar sonucu,bir noktaya varılması gerektiğini düşünüyorum. Her Bursa vatandaşının bilebileceği gibi, Bursa ilinin sınırlarına girdiğinizde , karşınıza çıkan tabelada Nüfus: 1.818.000 yazar. Bu rakam yalnızca merkez ilçelerinin oluşturduğu rakamdır. Ki bu rakam da Bursa ilini şehir nüfusu 1.530.257 olan Adana ilinden 287.743 kişi fazlalıkla daha büyük yapmaktadır. Bursa ilinin tüm nüfusuna bakacak olursak 2.634.876 ile nüfusu 2.006.650 olan Adana ilinden yaklaşık 600.000 kişi daha büyük olduğunu farkedebiliriz. Ayrıca Bursa ili Türkiye'de en çok nüfus artış hızına sahip olan 3. şehirdir. Adana ise 5. sırada yer alıyor. Bu istatistikler de Bursa'yı 4. Adana'yı 5. büuük il yapmaktadır. Bunun yanısıra şehirlerin büyüklüğünün yalnızca nüfusa göre yapılmasına şiddetle karşıyım. Şehirlerin gelişmişlik düzeylerina bakacak olursak ayrım yapmak daha kolay olacaktır diye düşünüyorum... En kolay örnek olarak yalnızca 2 milyon nüfusa sahip olan Barcelona ve Mont Real kentleri, nüfusu 20 milyona yaklaşmış İstanbulla Gelişmişlik yönünden rahatça yarışabiliyorlar.

2008 Yılı TÜİK Raporuna Göre Nüfus[kaynağı değiştir]

2008 yıl sonu TÜİK Raporuna Bursa'nın adrese dayalı nüfus sayımına göre nüfusu 2.507.963 tür.

http://report.tuik.gov.tr/reports/rwservlet?adnksdb2=&report=turkiye_il_koy_sehir.RDF&p_kod=1&p_yil=2008&desformat=html&ENVID=adnksdb2Env

Kaynak: TÜİK

belediye başkanı yanlış yazılmış. orada yazılan belediye başkanı bursa büyükşehi belediye başkanı değildir


belediye başkanı'nın ismini düzeltirmisiniz arkadaşlar.