Tartışma:Biriktirme

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Fizik (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkçe karşılık[kaynağı değiştir]

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Resüblimleşme ismi tamamıyla yanlıştır anlatılmak istenen kavram desumblimation yani desüblimleşme ya da nasüblimleşme olarak adlanmalıdır. Malzeme Bilimi'nin bir konusu olan Deposition malzeme bilime ve mühendisliği kaynaklarında biriktirme olarak geçirilmiştir. Bu sebeple bu maddenin başlığı biriktirme olarak düzeltilebilir. Kırağılaşma tanımı ise yalnızca gazsan kristal forma geçen malzemelerin çekirdeklenme durumunu anlatmak için yeterli bir isimdir ve genel olarak doğru bir ikinci isim olarak kabul görebilir. Kimyasal Buhar Biriktirme gibi belli başlı yöntemler sanayide kullanılmakta ve deposition kısmı biriktirme olarak geçtiği için başlığın en popüler ismi Biriktirme olarak düzenlenmelidir.

--88.255.41.241 12:16, 3 Nisan 2017 (UTC)

Merhabalar. Geri bildiriminiz için teşekkürler, konuyla ilgili herhangi bir bilgim olmamasına karşın basit bir literatür taramasında bulduğum şu kaynağı da örnek olarak buraya bırakayım. Depozisyon terimini kullanan birkaç basit düzey ders notu dışında bir kaynak bulamadım. Benzer bir şekilde resüblimleşmeye yönelik herhangi bir kaynak da bulamadım. Belirttiğiniz doğrultuda isim değişikliğini yapıyorum, sayenizde önemli bir düzeltme imkanı bulduk, teşekkürler. Konuyla ilgili derin bir bilgi birikiminiz olduğu anlaşılıyor, maddenin içeriğini detaylandırmak veya benzeri maddelerde içerik eklemekle ilgilenir miydiniz? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 12:35, 3 Nisan 2017 (UTC)