Tartışma:Barlaslar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Smokva26 tarafından 3 yıl önce
Vikiproje Afganistan (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Afganistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Afganistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moğolistan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moğolistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moğolistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türk-Moğol maddesndeki tanımda Barlas yok. Turcophone ise başka bir tanım. Safeviler de Turcophone Kurdish mesela. Ya da Türk-Moğol (anlam ayrımı) mı oluşturulması gerek ? Takabeg ileti 09:55, 23 Mayıs 2010 (UTC)


Barlasların Moğol kökenli oldukları kesin mi? Ahmet Taşağıl hoca Karluk kökleri olduğunu söylüyor ve bildiğim kadarıyla Babür Hanedanından gelenlere yapılan Y-DNA testi var(https://www.familytreedna.com/public/The%20Emperor%20of%20India/default.aspx?section=yresults). Haplogrupları J2. J2nin Moğol kökenli birinde bulunacağını hiç sanmıyorum https://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_J-M172 Bu imzasız yazı Smokva26 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22.43, 30 Eylül 2020 (UTC)Yanıtla