Tartışma:Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

yaygın olarak kısaltması BDDK kullanılıyor, taşınmalı.. --kibele 22:52, 1 Nisan 2017 (UTC)

Bu taşımaya (ve benzerlerine) karşıyım. Kısaltmaların kullanımı, yaygınlık kriterini aşan bir durumdur. Vikipedi'nin prensibi açık yazımdır; kısaltma kullanımı esas ismin neredeyse ortadan kalktığı durumlara yönelik bir istisna olmalıdır. Standart bir aramada kısaltmanın daha fazla sonuç vermesi muhtemeldir ama bu Vikipedi'nin aradığı istisnai durumun oluştuğunu göstermez. Burada uygulanan mantıkla bütün maddeleri kısaltmalarına taşımak gerekir. ABD, KKTC, BAE gibi ülkeler, TBMM, EGM, İTÜ, CalTech, MIT, MİT, İTO, TSK gibi kurumlar, TCK, CMUK, TTK gibi kanunlar ve hatta CR7, Q7 gibi kişiler için kullanımda olan kısaltmanın, açık biçimden yaygın olabileceği yüzlerce örnek sayılabilir ancak bunların hiçbiri kısaltmasına taşınmamalıdır. 3 ay sonra görüp ancak tepki verebildğim için kusura bakmayın ama daha fazla görüş gerekiyor @Superyetkin, @Kibele. Bu sürede benzer taşımalar yapılmasın en azından.--Sayginerv-posta 15:21, 1 Temmuz 2017 (UTC)
ben de 'burada uygulanan mantıkla bütün maddeleri kısaltmalarına taşımak gerekir' yönünde görüş bildirdim defalarca, ancak benzer taşımalar yapıldı, yapılıyor @Sayginer.. --kibele 17:52, 1 Temmuz 2017 (UTC)
Anlayışsızlığıma verin, netleştirmek için soruyorum: "Bence de (teoride) taşınmamalı ancak ilgili tartışmalar sonucu bu yönde bir uygulamaya gidildi. O zaman bunlar da taşınmalı" mı diyorsunuz? --Sayginerv-posta 18:27, 1 Temmuz 2017 (UTC)
topluluğun eğilimi hangi yöndeyse oma uyulmalı diyorum @Sayginer.. --kibele 13:23, 2 Temmuz 2017 (UTC)
Doğru anlamışım gibi o zaman. Topluluğun eğiliminin oluştuğu yerleri mesaj atabilir misin eğer elinin altındaysa @Kibele, ben çok Fransız kalmışım olaya.--Sayginerv-posta 14:50, 2 Temmuz 2017 (UTC)
hatırlayabildiklerim şunlar @Sayginer.. Tartışma:YPG, Tartışma:Demokratik Birlik Partisi (Suriye), Tartışma:PJAK, Tartışma:HPG (örgüt), Tartışma:YPJ, Tartışma:KCK, Tartışma:TAK (örgüt).. --kibele 19:42, 3 Temmuz 2017 (UTC)
@Sayginer bir süredir bazı kullanıcılar bazı maddelerde bazı kullanıcıların propaganda yaptığını ve tarafsız olamadığını dile getiriyordu zaten fakat kimse tarafından bu ciddiye alınmadı. Burada istenmeden bir itiraf yapılmış, genelde bu açılımlar örgüt maddelerinde sorun oluyordu. O maddelere ne yapılıyorsa dikkatli bakarsanız hemen ardından Türkiye Cumhuriyeti kurumlarına da aynısı yapılmaya çalışılıyor hatta kimseye sormadan yapılıyor bu ve saldırı şeklini alıyor. Mesele örnek, şaşırmamak lazım yani, gayet doğru anlamışsınız.--Tuğkan (mesaj) 18:38, 1 Temmuz 2017 (UTC)
Merhaba, sizden ricam (tahminimce) kişisel tartışmalarla kaymış, ilgili mevzuyu anlayıp, doğru zeminde tartışmayı engelleyecek durumları buraya da taşımamanız.--Sayginerv-posta 18:56, 1 Temmuz 2017 (UTC)

Yıllar sonra tartışmaya katkı yapayım. Madde adında kısaltma kullanmak çok sakil duruyor. Başka bir madde yazarken, ilk aklıma geldiği şekliyle uzun uzun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yazdım ve önizleme yapınca yazdığım bağlantının yönlendirme olduğu farkettim. Kısaltma, kısaltmak için yapılır, yaygın kullanıldığı için kısaltma yapılması bana yanlış geliyor. @Sayginer@Kibele@Tuğkan@Superyetkin-- Sadrettin 19.48, 2 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Bu noktada sizinle hemfikirim. Topluluğun genel kanaati açılımın esas alınması yönünde görünüyor, bu durumda madde taşınabilir.
--Xenverlymesaj 14.45, 2 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]