İçeriğe atla

Tartışma:Babafingo

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İtalya (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İtalya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İtalya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkçe Başlıkla İngilizce Başlığın Uyumsuz Olması[kaynağı değiştir]

İngilizce'de Mast bir yelkenlide direğin tamamına verilen isimdir. Oysaki babafingo yani topgallant üç bölmeli bir yelkenlide direğin yani mast'ın en üst kısmına denilmektedir. İngilizce vikipedi'de topgallant diye bir başlık yok. Onun yerine mast makalesinde bir alt başlık olarak topgallant var. Bu yüzden ya direk (denizcilik) olarak ayrı bir başlık daha açılmalı ve babafingo başlığı İngilizce'deki mastın karşılığı olmamalı ya da sayfanın adı değiştirilip direk yapılmalı ve babafingo da bu makalede bir alt başlık olmalı.

Kaynakça:

https://www.ingilizcecin.com/wp-content/uploads/2017/01/www.ingilizcecin.com-ingilizce-turkce-denizcilik-terimleri-sozlugu-15176.pdf https://tr.wiktionary.org/wiki/babafingo

--Visnelma (mesaj) 01.14, 17 Temmuz 2020 (UTC)Yanıtla

Bu sayfanın İngilizce sayfadaki karşılığı olan topsail'in Türkçe'deki karşılığı gabya yelkenidir. Babafingo sayfası İngilizce vikipedi'de yoktur. Mast (gemi direği) sayfasında alt başlık olarak geçmektedir. Buna binayen sayfanın kaldırılmasını talep ediyorum.

--Visnelma (mesaj) 11.58, 17 Temmuz 2020 (UTC)Yanıtla