Tartışma:Azrail

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hristiyanlık (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ölüm (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

*Şahsi düşüncem bu sayfada, İslam dinindeki ölüm meleği Azrail'in incelenmesiydi. Diğer dinlerdeki ölüm melekleri de orijinal adları ile ayrı sayfalarda bulunacaktı. Bu nedenle Museviliğin ölüm meleğini kendi isminde ayrı bir sayfaya taşısak daha iyi olmaz mı? Bu meleklerin hepsinin kısa kısa geçeceği bir yer heralde Ölüm meleği başlığı olurdu. Fikirler? - Noumenon 11:16, 17 Şubat 2006 (UTC)

Ayrı Maddeler[kaynağı değiştir]

  • Melek ül mevt ile Malah Ha Mavet
  • Mikail ile Mihael
  • Cebrail ile Gabriel

farklı melekler değil ki? Sadece aynı meleğin farklı dinlerdeki yorumları. Zaten hiç bir kutsal kitapta bunların özellikleri detaylarıyla verilmiyor her din bunu kendine göre yorumlamıştır ki bazen aynı dinde bile farklı yaklaşımlar olabilmektedir.

Diğer bir sebep Şeytan'ı anlatırken hepsini tek makalede yazdık ki her 3 semavi dinin de Şeytan'a bakışı oldukça farklıdır. Hele hele Yezidiler'inki baya bir farklıdır.

Son olarak eğer dini şahsiyetleri her dine göre ayrı ayrı makalelere koyarsak O zaman Jesus Christ için bir madde Hz. İsa için başka madde. Moşe Rabenu için bir madde Hz. Musa için başka madde açmak gerekmez mi?

Tüm bunların ışığında bence aynı maddede kalmasında pek bi sakınca yok öte yandan farklı maddeye de konulursa bunda da sakınca yok ama o zaman diğer kavramları da ayırmamız gerekir.

Sevgiler,

Wisdom 18:58, 17 Şubat 2006 (UTC)

Kur'an'da Azrail[kaynağı değiştir]

Maddedeki ifadenizden anlaşılan şey, "Azrail" isminin Kur'an'da geçtiği. Halbuki bu kelime geçmiyor. Belirttiğiniz Melekü'l-Mevt ifadesi geçiyor. Burada bir hata var galiba. sympetrum 12:28, 30 Aralık 2006 (UTC)

Ayrıca her insanın bir ölüm meleği olduğuna dair bilginin kaynağını da merak ettim. Bilgilendirirseniz sevinirim. sympetrum 18:39, 30 Aralık 2006 (UTC)

Ölüm Melekleri[kaynağı değiştir]

Benim bilgime göre herkesin ölüm meleği olduğu değil, “Kirâmen ve Kâtibeyn” denen, sağ ve sol omuzda diye anlatılan, sevap ve günahları yazma meleklerin var olduğudur.

Ölüm meleği diye de adlandırılan Azrail, vakti gelen tüm ruh taşıyanların canını almak için tek başına görevlendirilmiştir.Yuemef 14:38, 31 Ağustos 2007 (UTC)

İlgili kaynaksız kısım, çıkarıldı. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:19, 1 Eylül 2007 (UTC)