Tartışma:Aram Tigran

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ermeni tehciri[kaynağı değiştir]

Aram Tigran ile ilgili bilgi verilirken, 3. satırda Babasının ailesi Ermeni tehcirinden kurtulanlar arasında yer aldı. ifadesi kullanılmış. Ermeni Tehciri' nin var olduğunu kabul eden bu ifade yalnıştır. Bu konu Ermenilerce atılmış bir iddia olup, doğruluğu kanıtlanmamıştır.Türkiye Cumhuriyeti ve dünyadaki bir çok devlet bu iddiayı kabul etmemektedir. Dolayısıyla; söz konusu cümlenin metinden çıkartılması gerekir. saygılarımla

  • Aslında orada "Ermeni kırımı" yazıyordu ama bir anonim değiştirmiş. Türkiye Cumhuriyeti ve bazı devletlerin kabul etmemesi, o şeyin varlığını yok etmez. Siyasi olaylardır onlar. Ermeni Techiri ise zorunlu göç anlamına gelip normal türk tarih kitaplarında bile vardır. "Ermeniler bizi kestiği için, Ruslarla iş birliği yaptığı için vs vs" gibi nedenlerle bu göçe tabi tutuldukları yazılır. Ifade doğruysa, ifadenin çıkarılması doğru değildir. Bakınız VP:TBA - Hedda Gabler 07:13, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Ermeni tehciri bencede yanlış bir itham değildir, zira bunu bir çok kitap yazar, yaşlılar anlatır ve hatta şöyle derler . sayısı kaç aklıma gelmiyor ama şu kadar ermeniyi öldüren cennete gider diyenleri çok duydum dedeler anlatır ama bu anlatılanlar türkiyenin siyasi çıkarlarına ters düştüğü için yalanlanıyor .bunu bütün dunya kabul ediyo biliyo sadece türkiye tarafından yalanlanıyoC.orhan 16:33, 2 Mayıs 2010 (UTC)

tehcir a. (tehci:ri) esk. Göç ettirme, göç etmesine sebep olma, sürme. Güncel Türkçe Sözlük Sanırım belirtilen Ermeni Tehciriifadesinde yanlış bir kullanım söz konusu değil ermeni vatandaşlarımızın kendi rizaları ile durduk yere yer değiştirmedikleri aşikar.Sanırım soykırım ifaesi ile karıştırılıyor olabilir. Bence bu konun tartışma yeride bu başlık olmasa gerek Saygılar.

Kürt - Ermeni?[kaynağı değiştir]

  • "Ermeni besteci" ve "Kürt şarkıcı ve müzisyenler arasında en iyilerden sayılmaktadır" diyor. Nasıl yani? Ermeni mi, Kürt mü.195.91.129.202 09:32, 5 Ağustos 2013 (UTC)
ifadeyi 'kürtçe söyleyen' olarak değiştirdim. teşekkürler. --kibele 10:16, 5 Ağustos 2013 (UTC)