Tartışma:Antisemitizm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Madde hatalıdır. Antisemitizm,ıtlığı değil, Sami ırk düşmanlığıdır. Ayrıca, bildiğim kadarıyla Antisemitizm, Anti-Semitizm veya Anti-semitizm olarak yazılır.

Antisemitizm sami-----Â ırkı (yahudiler ve araplar) karşıtlığıdır. Fakat günümüzde birçok kitapta ve dökümanda yahudi karşıtlığı olarak geçmektedir. Aslında madde bu doğrultuda düzenlenebilir. Zaten madde de arapların sami ırkından olduğu belirtmeye çalışmıştım ama silinmiş. Ayrıca birçok yerde sözcük bitişik olarak yazılmaktadır.

--Ucicekfidan 23:00, 12 Eylül 2006 (UTC)

Antisemitizm[kaynağı değiştir]

Maddede, Antisemitizm altında yahudinin neyi varsa sayılıp dökülmüş. yahu bir adam belki yahudileri sevmeyip nefret ediyor ama dinlerine saygı duyuyor, belki bir diğeri sanatına-kültürüne saygı ve ilgi duyuyor...bunlarda mı antisemitizm taraftarı. böyle bir madde yazımı olmaz ama açık yazınca da kişisel saldırı durumu oluşuyor.--caracas 15:11, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Soru: "bir adam belki yahudileri sevmeyip nefret ediyor ama dinlerine saygı duyuyor, belki bir diğeri sanatına-kültürüne saygı ve ilgi duyuyor...bunlarda mı antisemitizm taraftarı."
Cevap Cevap: "Antisemitizm Yahudi bireylere karşı gösterilen münferit nefret", yani evet... Saygılar -- Iggydarsamesaj 20:00, 24 Mayıs 2010 (UTC)
    • Iggy ben nerdeysem sen de ordasın pes yani ::))) saygılar.--caracas 21:53, 26 Mayıs 2010 (UTC)
    • Estagfrullah, izleme listemdeydi de o yuzden =) -- Iggydarsamesaj 22:51, 26 Mayıs 2010 (UTC)