Tartışma:Ak sungur

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kuşlar (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kuşlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kuşlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ne Akdoğan ne de Aksungur; tek adı var, o da Sungur[kaynağı değiştir]

Türkçenin tarihi gelişimi içinde, ve de Türkiye dışı diğer Türk dil ve lehçelerinde bu kuşun adı SUNGUR olup Türk dünyasındaki tek sungur budur. Tarihi kaynaklarda sungur adıyla anılan türdür ve bu adı bugün de korumalıyız. "Ak sungur" ise kuşun tür adı değil üç varyasyonundan biridir ve yalnızca Grönland ile İzlanda adalarında bulunur. Türk coğrafyasında görülmeleri enderdir. O yüzden sayfa adının AKDOĞAN değil SUNGUR olması daha uygundur --Kmoksy 15:04, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Arkadaşım AKSUNGUR, AKDOĞAN ve SUNGUR isimler Türk tarihinde yer almıştır.İsim farketmiyor.Bide bu kuş türü KAYI boyunun amblemidir.

Nasıl farketmesin. SUNGUR (tür adı), AK SUNGUR ve KARA SUNGUR (o türün rengine göre formlarıdır). Fark bu. Madde adı SUNGUR olursa madde içinde de formları olarak AK SUNGUR (Grönland ve İzlanda populasyonu), KARA SUNGUR (Norveç ve diğer populasyonları) belirtilir. Bu kuşlar Türklerin geçmişte ve günümüzde yaşadığı coğrafyada çok ender görülür ve o yüzden değerlidir. Bu kuşa sahip olmak, doğancılık dediğimiz avcılıkta kullanmak saygınlık ve güç sağlar. Türk tarihinde sembol olarak kullanılması bilgi olarak maddede verilebilir. Sorun o değil. Sorun, rengine göre adlandırmada yalnız tek bir formunu tür adı olarak kabul etmektir. --Kmoksy 11:34, 21 Haziran 2010 (UTC)