Tartışma:Akın Eldes

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Taraflılık nedir ?[kaynağı değiştir]

VP:TBA politikasında da açık bir şekilde belirtildiği üzere; bu maddede bulunan pek çok yerde taraflı ifade yer almaktadır. Bunlara bir iki örnek vermem gerekirse; Kendine has gitar tonları ve kayıt esnasında çalınacak notalardan çok o an kendisinin duymak istediği sesleri ustaca şarkının içine veya Fulltone ve MXR gibi markalar ön plana çıkıyor diyebiliriz. şeklinde cümleler TBA'ya aykırıdır. Ayrıca Vikipedi reklam alanınız değildir. İnternette pek çok reklam alanı bulunmaktadır ve eğer reklam yapmak istiyorsanız. Lütfen bu alanları tercih ediniz.--i.e.msj 11:39, 23 Ocak 2014 (UTC)

Reklam Alanı?[kaynağı değiştir]

Tekrar selamlar. 'Kendine has gitar tonları ve kayıt esnasında çalınacak notalardan çok o an kendisinin duymak istediği sesleri ustaca şarkının içine' değil, 'Kendine has gitar tonları ve kayıt esnasında çalınacak notalardan çok o an kendisinin duymak istediği sesleri ustaca şarkının içine yerleştirmesiyle bilinir' yazmakta yayında. Burada, sanatçının insanlar tarafından nasıl bilinmekte olduğu yazmakta. Reklam vs. gibi bir konuya giriyorsa gözünüzde, silmekten çekinmiyorum. Ancak, 'Fulltone ve MXR gibi markalar ön plana çıkıyor diyebiliriz.' cümlesindeki taraflılık, reklam vs. bahsettiğiniz konulardan herhangi birinin olmadığını üzülerek bildirmekteyim. Sanatçı, duyulduğu gitar sesiyle sanatçıdır, ve bu seslerin temelindeki bazı elemanlardan biri de cümlede sözü geçen ekipmanlardır. Kaldı ki, bu ekipmanların isminin makalede geçiyor olmasını reklam olarak algılamış olmanız, beni hayretler içinde bir şaşkınlığa düşürdü. Örnek vermem gerekirse: https://en.wikipedia.org/wiki/David_Gilmour#Equipment adresinde Pink Floyd'un gitaristliğini yapmış olan David Gilmour hakkında olan İngilizce sayfanizda, sırf sanatçının ekipmanlarıyla ilgili, Akın Eldes'in Türkçe sayfasındaki metinden daha çok metin bulunmakta. Ve bunların içerisinde, ekipman marka vs. bilgisi açıkça sunulmaktadır; örnek olarak cümleler vermek gerekirse ' His primary stage and studio guitar is a 1969 Fender Stratocaster. ' , ' ...It has a Seymour Duncan SSL-1C (SSL-5 Prototype) bridge pick-up. ' , ' Along with the Fender models, Gilmour has also used: a Gibson Les Paul goldtop model with P-90 pick-ups... ' . Hal böyleyken, buradaki amacım reklam vermek değil, sanatçı hakkında meraklı insanlara geniş bilgiler vermektir. Daha dikkatli değerlendirme yapmanızi rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

Lütfen VP:TBA sayfasını okuyabilir misiniz? Ardından, değerlendirmemin nedenini anlayacaksınız sanırım. Fakat, zannımca bu politikayı okumadınız.--i.e.msj 22:56, 23 Ocak 2014 (UTC)

"Ekipman" alt basligi fazla teknik bir konu oldugu ve umûma acik bir ansiklopedide ihtiyac olmadigi gerekcesi ile silindi. Ancak ekipman ile ilgili fotograflari silmeden biraktim. Bu fotoraflar hakkinda görüs ve fikirler degerlendirilerek bir islem yapilmali. Ilgilerinize ve nazar-i dikkatinize arz ederim.