Tartışma:İtalyan Somalisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İtalya (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İtalya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İtalya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İtalyan Somali'si[kaynağı değiştir]

Türkçe dil bilgisi kuralları, özellikle de TDK'ninkiler göz önünde bulundurulduğunda maddenin adı, İtalyan Somali'si olarak değiştirilebilir mi ki? İsim tamlaması ve iyelik eki kalıplaştığı için kesme işareti kullanılmaması yönünde görüş gelebilir ancak mevcut madde adı, daha çok Dil Derneğinin kurallarına göre. TDK'nin "Yazım Kılavuzu"nda buna açıkça değinilmiyor, yalnızca Güncel Türkçe Sözlük'te Azeri maddesinde Azerbaycan Türkü yazıyor. Belki buna dayanılarak TDK'nin de görüşü olduğu savunulur ancak özel adlara gelen -çokluk eki dışındaki- çekim eklerinin kesme işaretiyle ayrılması gerektiği, daha açık bir kural. Zaten Azerbaycan Türkü konusundaki görüşlerimi de kendilerine Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında bildirdim ve bir itiraz gelmedi kendilerinden. Sözlüğün yeni baskısında söz konusu yazımı düzeltebilirler, "Azerbaycan Türk'ü" yazımını görebiliriz. Bu durumda VP:ADK kurallarına yaygın kullanım mı giriyor yine devreye? --Bezgin GezginEvet? 19.10, 18 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]