Tartışma:İsmail Bilen (1902 doğumlu siyasetçi)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İsmail Bilen Laz'mıydı? İsmail Bilen'e, neden "Laz" deniyordu? Gerçekten bir Laz mıydı yoksa Karadenizli olduğu için mi Laz deniyordu? http://www.lazuri.com/tkvani_ncarepe/LazuriCom_t_cervatoglu_okyanusta_bir_damla.html adresinde Rize-Pazarlı bir Laz olduğu kendisiyle hapiste yatmış biri ratafından iddia ediliyor acaba bunun doğruluk payı nedir?

başlıktaki ölümcül yanlış bilgiler[kaynağı değiştir]

başlıkta atılım hareketinin "barış içinde bir arada yaşama politikası" ile çeliştiği bu yüzden sbkp tarafından hoş karşılanmadığı iddia edilmiş. Birincisi bu ifadeye ilişkin kaynak gösterilmemiş. İkincisi barış içinde bir arada yaşama politikası lenin'in savunduğu bir şey olup Sovyet Rusya'nın uluslararası ilişkileriyle alakalı bir terimdir. Atılım Türkiye'de TKP'nin ülke içi siyasetine ilişkin birşeydir. Bu yüzden "Bu dönemde atılım kararları alınacaktır. Bu karara Sovyetler Birliği Komünist Partisi barış içinde bir arada yaşama prensibi nedeniyle eleştirel yaklaşır." ifadesinin kaldırılması gerekiyor.

ayrıca TKP'nin ve İGD'nin CHP'ye destek verdiğine dair ve İsmail Bilen'in CHP'nin desteklenmesine ilişkin bir girişiminin olduğuna dair olan ifade çarpıtma içeriyor ve kaynaklandırılmamış. ~ krasnayazvezda

1902 doğumlu siyasetçi olarak değiştirmek lazım. Diğer İsmail Bilen de siyasetçi çünkü. Onu da 1961 doğumlu siyasetçi yapmak gerek.--RapsarEfendim? 15:59, 19 Haziran 2012 (UTC)