Tartışma:İslam ve antisemitizm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İslam ve antisemitizm?[kaynağı değiştir]

Bu konuda doğruyu söylemek gerekirse Yahudiler İslam'ın egemen olduğu toplumlarda (en azından birinde-bkz:Osmanlı Devleti) Hristiyanlar'ın kendilerine uyguladığı antisemitik zulüm ve politikalarla kıyaslandığında soykırım ve benzeri tutumlarla karşılaşmadığı gibi yine bu kesimdeki Arap Coğrafyası ve dolayısı ile Osmanlı Devleti'nde hiç bir zaman proletarya değil genellikle burjuva sınıfında olduğu yani refah düzeyi olarak da azınlık olmalarına karşın belirgin bir üstünlüklerinin olduğu görülür. Bu üstünlüğe karşın Müslüman halktan geniş kitleler halinde bir şiddet hareketi görmemişler ve o ülkelerin vatandaşları olarak benimsenmişlerdir. Codename47 20:36, 29 Mart 2011 (UTC)

Soyledikleriniz genel anlamda zaten maddede anlatilanlarla ortusuyor. -- Iggydarsamesaj 21:57, 29 Mart 2011 (UTC)

Ben benzer bir maddenin Hristiyanlık ve antisemitizm şeklinde açılması gerektiğini düşünüyorum hem kaynaklar da epeyi bol bu konuda. Codename47 22:06, 29 Mart 2011 (UTC)

Buradan da gorulecegi uzere, yapilacaklar listesinde yer almaktadir. Vaktiniz oldukca siz de diger dillerden tercume edip TrViki'ye eklemekten cekinmeyin lutfen. Tesekurler -- Iggydarsamesaj 22:39, 29 Mart 2011 (UTC)