Tartışma:İntifada

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İsrail (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddeyle alakalı yorumlara katılmakla birlikte, nesnellik ilkesininde aynı oranda gözardı edildiğini düşünüyorum. ansiklopedik bilgi ve bu tür bilgi kaynaklarının bulundurması gereken en önemli özellik olan tarafsızlık ilkesi bu maddede açıkça çiğnenmiştir. Güvenilir kaynak arayışı içinde ayrı ayrı hepimizn keşfetmiş olduğu ve ufak katkılarla ileriye taşımaya çalıştığımız bu ortak projeye bu tür gereksiz hareketlerle zarar vermememiz gerekir. İleride daha büyük katkı sağlayabilecek yeni katılımcılarıda nesnelliğin yerini öznelliğin aldığı bir ortamda bulundukları hissi ile korkutmayalım. Konu tarih ve benzeri sosytal olaylar olunca daha bi dikkatli davranmamız gerekir. Çünkü hepimizin bilmediği bir çok şeyi aradığı bir kaynak olmasından ötürü yorummu yoksa gerçeğimi öğrendiğimiz veya okuduğumuz şüphesine kapılmamalıyız. Bundan sonra daha dikkatli olmamız ve bu maddenin anlatımını acilen değiştirilmesi dileğiyle hoşçakalın....

merhaba, evet katiliyorum,acilen degistirilmeli,daha tarafsiz ve ciddi yazilmali,ingilizcesinin aynisi tercume dilebilir,niye kimse birsey yapmiyor? tesekkurler


  • Maddede adeta propaganda yapılmış. Wikipediye yakışmayan ve yanlı bir üslup olmuş. Örneğin birinci intifada sanki herkesin içinden gelerek yapılan ortakl bir hareket gibi tanıtılmış, halbuki filistinli bir çok terör örgütünün bu işte parmağı vardır. Düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Burası afiş direği değil ki herkes içindekileri yansıtsın. ansiklopedik bilgi lazım. Saygılar


Birisinin terör örgütü olarak adlandırdığı, diğeri için direniş örgütüdür. Birisi için terörist eylem olan, diğeri için direniş eylemidir, başka çaresi kalmamıştır. Filistin Sorunu 2 devletin ortasında bir bakış açısıyla değerlendirilemez. Sorunun tarihinin hangi olaylara ve hangi askeri eylemlere dayandığını bilmeden bu konu hakkında yorum yapmak ve tarafsızlığın ihlali suçlamasında bulunmak tek kelimeyle aymazlıktır. Hangi temele dayanarak "tarafsızlığı" belirleyebileceğimiz belli olmadığına göre, maddenin değişmesi de o kadar kolay olmayacaktır.

konu bilgilendirme amaçlı olarak normal.Ayrıntılar araştırma konusudur.Yalnız şu bilinmelidir ki Filistinli hiç bir örgüt terörist değildir.Hepsi Filistin devleti'nin kurtuluş ve bağımsızlığı için mücadele eden örgütlerdir.Filistinde tek terörist örgüt vardır o da İsrail devletidir.1940 lı yıllara kadar bölge Filistindi. İsrail diye bir şey yokken; bu gün tam tersi bölge İsrail, Filistin yok olmak üzere.Bnun izahı nasıl yapılır acaba.Zaten farkındamısınız bilmem.Hangi ülke işgal altındaysa o ülkenin direnişçilerine belli odakılar tarafından teröristler denilir... Ad Avz..


'İsrail Devleti

Bilgi eksilikliği çok açık şekilde ortadadır. 1940 lı yıllara kadar bölge Filistin falan değildi. Filistin Devleti diye birşey asla varolmadı, isterseniz araştırabilirsiniz. Bu topraklarda 4000 yıldır sadece İsrail veya işgalciler varoldu(Büyük Britanya İmparatorluğu, Fransa İmparatorluğu, Memlük Devleti vb). Tarihi boşuna saptırmaya çalışmayınız çünkü herşey apaçık ortada. Ürdün Krallığı 1946 yılında ve ardından İsrail Devleti 1948 yılında kurulmuştur, tarihi geçmişinin sağlamlığı belli olan Ürdün Haşimi Devleti bile İsrail'den sadece iki sene önce bağımsız olmuşken Filistin'in meşruiyetinden bahsetmek gülünç kaçıyor bence.

Maddenin 1ç İntifada bölümü şurda verilen basın açıklamasından alınmış. Telif nedeniyle silindi. Sargonileti 10:46, 22 Kasım 2012 (UTC)