Tartışma:İbn Battuta

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


İbn-i Batuta Seyahatnamesini yeterince okuyamıyor ve ne yazık ki o devrin aydınlığına berraklığına erişemiyoruz... Şimdi bilen kişilere soruyorum lütfen bana bu konuda yardımcı olunuz.. 1- Tarihi belge sayılan metinlerin orjinal olmasa kopyasına nasıl ulaşabiliriz? 2- Bu belgeleri ve metinleri nasıl değerlendirelim ya da tanıyalım veya okuyalım?

İlgililenenleri bu konuda beni ve diğerlerini aydınlatması dileğiyle.. Bu imzasız yazı 88.250.92.110 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

ibn-i battuta[kaynağı değiştir]

  • maddenin isminin doğruluğundan emin değilim. türkçedeki yaygınlığı nasılsa öyle kullanılmalı. kolaylık olsun diye seçenekleri de verelim.

ibn-i battuta (ibn-i batuta)
ibni battuta (ibni batuta)
--ki bl 10:21, 5 Nisan 2009 (UTC)

Maddeye göz gezdirdim.. Yazılanlar benim bildiğim haliyle büyük oranda doğru ancak, kaynaklar belirtilmemiş. --Boyalikus 12:29, 28 Temmuz 2010 (UTC)

İbn-i batuta[kaynağı değiştir]

Sorum şu kimin çocuğudur? Ailesii??? Elif sarı (mesaj) 05:09, 4 Mart 2017 (UTC)

İbn Battûta'nın Valensiya'ya gittiği bilgisi hatalı[kaynağı değiştir]

"İbn Battuta yolculuğuna zevk için devam etti. Valensiya'dan geçerek Granada'ya gitti." ibaresi referans içermemekle birlikte hatalı bir bilgi. yabancı kaynaklar (Dunn, Ross E. (2005), The Adventures of Ibn Battuta, University of California Press, page 283-84) şeklinde referans gösteriyor olmakla beraber, adı geçen kitabın ne ilgili sayfalarında ne da başka bir yerinde Battûta'nın Valensiya'ya gittiğine dair herhangi bir bilgi yoktur. Aynı şekilde "İbn Battûta Seyahatnamesi"nde de Valensiya'nın adı Belensiye olarak (YKY 2020 yılı 6. baskı) sadece 13. sayfada geçer. Refikayata63 (mesaj) 15.04, 28 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]