Tartışma:Çorlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Dış Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Makalenin dış bağlantılar kısmı reklam amacıyla kullanılıyor. Bence kayıtsız kullanıcıların makaleyi düzenlenmesi kilitlenmeli veya buna karşı başka bir çözüm bulunmalı.--Infestor 17:18, 30 Aralık 2008 (UTC)

Daha fazla görsel eklenmeli. zaten makalede hiç görsel yok.--Infestor 14:12, 24 Eylül 2010 (UTC)

ÇORLU İL OLDU PLAKA 86[kaynağı değiştir]

@ToprakM @Superyetkin @Vikipolimer Sayfayı taşıyabilir misiniz? 78.183.97.76 15.10, 23 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Osmanlı'da Çorlu...[kaynağı değiştir]

Bir süredir çalıştığım işyeri sebebiyle, fabrikalarla birlikte hızla gelişen Çorlu ilçesinde yaşıyorum. Öte yandan ilçenin geçmişini merak edip araştırınca, bu konuda hiçbir bilgiye ulaşamayıp hayal sukutuna uğramışımdır.

Bunun üzerine Devlet Arşivleri aklıma düşünce, aradığım bilgi de orada önüme çıkmış bulunmaktadır. Buna göre, Tekirdağ’la birlikte Çorlu 1849 ortalarına kadar Vize sancağına bağlı birer kaza iken, bu tarihte Tekirdağ sancak yapılıp Vize de kazaya indirilerek gerek Vize ve gerekse Çorlu Tekirdağ’a bağlanmışlarmış.  

İlgililere arz ederim.

Bir vatandaş 178.233.144.100 21.27, 11 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]