Tartışma:Çin Hanedanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Başlangıç-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Çin (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yanlis transkripsiyon[kaynağı değiştir]

Isim degisikligi nedeninizi burada aciklayin!--CenkX 16:46, 4 Haziran 2008 (UTC)

  • Bence bu maddenin adi ne Tsin ne Qin olmali. Biz bunu Çin olarak okudugumuya göre Çin olmali. Sonucta alfabemiz bu sözcügü rahatca karsilayabiliyor niye kasalim. Pinyin yazilisini yanina ekleriz. Hakkaten Tsin nereden cikti bugüne kadar hic duymamistim.

--Ruzgarmesaj 17:28, 4 Haziran 2008 (UTC)

Çin-Qin tartismasi devam ediyor. siz de katilabilirsiniz. bakin: Vikipedi tartışma:Türkçenin kullanımı--CenkX 17:32, 4 Haziran 2008 (UTC)

pinyin kullanımı konusunda karar[kaynağı değiştir]

Madde ismi alınan karar uygun olarak değiştirilmiştir. Bkn. Vikipedi:Türkçenin kullanımı:

  • Çince isimler kullanılırken; öncelikle ilgili Çince ismin, temel içerik politikalarını karşılayan (yani örneğin tarafsız, doğrulanabilir, özgün çalışma olmayan) ve ek olarak kayda değer sayılabilecek bir Türkçe karşılığı var mı kontrol edilmelidir. Ancak bu konudaki aramalar ve gayretler boşa çıkarsa, Çince ismin Pinyin yazımı tercih edilmelidir. Ek olarak bu durumda, eğer isim madde adı olacaksa aksansız Pinyin formu tercih edilmeli, aksanlı Pinyin formuna ve ismin Türkçe okunuşuna madde girişinde yer verilmelidir. Eğer Türkçe okunuşunu tam olarak bilmiyorsanız Çince bilen Vikipedistlere danışarak madde girişine Türkçe okunuşunu eklemeniz önemle rica olunur.--CenkX 09:57, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Hanedanın adını aldığı kişinin adı Çin iken bu madde neden Qin? --cobija 08:51, 7 Mayıs 2016 (UTC)