Tartışma:Çiğ et diyeti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Veteriner tıp (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Veteriner tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Veteriner tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tıp (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kedi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kedi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kedi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hayvanlar (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hayvanlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hayvanlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Başlıksız =[kaynağı değiştir]

Bu maddenin sanki özgün araştırmaya kayan bir tarafı var. Ayrıca çiğ et diyeti'nin evde yaşayan hayvanlar için mümkün olduğunca kaçınılması gereken bir hareket olduğu biliniyor. Yani tıbbi sorumluluk reddi gibi bir şablon oluşturulabilir. --Boyalikus 19:51, 15 Ağustos 2010 (UTC)

Petmamalı-hayvansever.[kaynağı değiştir]

Kediler sadece çiğ kırmızı et yemez, onlar sokakların böcek ve artık avcısıdır, bağışıksızda değildir, yine sevilebilir böylece böcek ilacı endüstrisini asgariye indirger. (entropia 17:31, 26 Şubat 2012 (UTC))

  • Bu maddenin İngilizcesi dahi oldukça taraflı. Bizdeki ise tamamen çiğ et propagandası halinde. İngilizce maddeden sadece uyan kısımlar çevirilmiş. Ben veteriner değilim ancak çiğ etin sanıldığı kadar sağlıklı olmadığı, bakteri riski taşıdığı vs. konusunda neredeyse mutlak bir hekim konsensusu varken ve bilimsel çalışmalar yetersizken maddenin böyle yazılması çok kötü. Uygun şablon bulamadığımdan şimdilik taraflı şablonunu ekledim.--Abuk SABUK msj 20:27, 26 Şubat 2012 (UTC)

Parlak tüy, sağlam diş için değer mi?[kaynağı değiştir]

Evcil hayvanlara parazitli et yedirmek onlardan ziyade etraflarındaki insanları tehlikeye atar. Evcil hayvanlardan bulaşan birçok tehlikeli, hatta öldürücü parazit var.

Peki neymiş çiğ etin ölüm tehlikesini göze almaya değecek faydası? Parlak tüyler, sağlam dişler! Hatta bu bile ispata muhtaç!

Durum böyleyken, bu maddede neden çiğ etin avukatlığı yapılıyor? Korkunç sakıncaları neden geçiştiriliyor? İngilizce maddenin bazı bölümleri neden feci halde çarpıtılıyor? İngilizce maddede geçen "harmful parazites" ifadesinin nasıl olup da "Çiğ ette yararlı parazitler de bulunmaktadır"a döndüğünü biri bana açıklayabilir mi?

"Herkes fahiş fiyatlı hazır mama kullanıp imalatçılarını zengin etsin" demiyorum tabii ki, ama eti, sakatatı vesaire hiç olmazsa parazitleri yok edecek kadar pişirmek makul ve sorumlu bir davranış olacaktır.Bu imzasız yazı 82.222.109.161 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Konu ile ilgili bilginiz varsa lütfen maddeyi tarafsız ve kaynaklı bir şekilde geliştiriniz.--Abuk SABUK msj 18:11, 28 Ocak 2013 (UTC)