Tabora

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tabora
Tanzanya üzerinde Tabora
Tabora
Tabora
Şehrin Tanzanya'daki konumu
ÜlkeTanzanya Tanzanya
Nüfus
 (2012)
 • Toplam226,999
Zaman dilimiUTC+03.00
Alan kodu026

Tabora, Tanzanya'da bir şehirdir. Kent, Tanzanya'nın orta kesiminde, başkent Dodoma'nın kuzeybatısında kurulmuştur.

Şehir hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

2002 sayımlarına göre 127,880 kadarlık bir nüfusa sahip olan kent, yüzölçümü bakımından Tanzanya'nın en geniş kentlerinden biridir. Tabora ile ilgili ilk tarihi kayıtlar 1850'lerde Arap tüccarlar tarafından bırakılmıştır. İlk adı Kazeh olarak anılan bölge, sonradan Tabora adını almıştır. Sonrasında Alman sömürgesine giren bölge, yıllar boyunca insan hakları ve yaşam koşulları açısından geride kalmıştır. I. Dünya Savaşı sıralarında kent, Alman ordusu için önemli teçhizat sağlanılan bölgelerden biri olmuştur.

Tabora, günümüzde tütün ticareti yapılan tipik bir Orta Afrika ülkesidir. Şehirde turistik bölgeler oldukça fazla olmasına rağmen kent turizmi çok geridedir. Buna karşılık kent, başkent Dodoma'ya düzenlenen düzenli otobüs seferleri ile stratejik bir Tanzanya kentidir. Kent, güncel olarak, Ağustos 2008'de John Legend'ın yaptığı ziyaret ile bilinmektedir.


Tanzanya'daki şehirler listesi

Arusha  · Bagamoyo  · Bukoba  · Darüsselam  · Dodoma  · Geita  · Iringa  · Kigoma  · Lindi  · Masasi  · Mbeya  · Mikindani  · Morogoro  · Moshi  · Mtwara  · Musoma  · Mwanza  · Ngara  · Pangani  · Shinyanga  · Songea  · Tabora  · Tanga  · Usa Nehri  · Zanzibar