Türkiye Futbol Federasyonu başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Türkiye Futbol Federasyonu başkanları listesi, Türkiye Futbol Federasyonunun kurulduğu 23 Nisan 1923 tarihinde günümüze kadar başkanlarını içeren listedir.

Kurumda bugüne kadar 41 farklı kişi başkanlık yapmıştır. Federasyonun ilk başkanı Yusuf Ziya Öniş, mevcut son başkanı ise Yıldırım Demirören'dir. Orhan Şeref Apak federasyonda altı farklı dönemde 11 yıldan uzun süre başkanlık yaparak en uzun süre bu görevde kalan kişidir.

Başkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Başkan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Görev Süresi Seçim Şekli
1 Yusuf Ziya Öniş 23 Nisan 1923 2 Ekim 1926 70081086696000000003 yıl, 162 gün Seçim
2 Muvaffak Menemencioğlu 2 Ekim 1926 8 Ocak 1931 70081346976000000004 yıl, 98 gün Seçim
3 Hamdi Emin Çap 8 Ocak 1931 17 Şubat 1937 70081928016000000006 yıl, 40 gün Seçim
4 Sedat Rıza İstek 17 Şubat 1937 1938 1 yıl Seçim
5 Danyal Akbel 1938 1943 5 yıl Atama
6 Ziya Ateş 1943 1943 1 yıl Vekil
7 Sadi Karsan 1943 20 Aralık 1947 4 yıl Atama
8 Vildan Aşir Savaşır 20 Aralık 1947 26 Eylül 1949 70075574960000000001 yıl, 280 gün Vekil
9 Ulvi Yenal 26 Eylül 1949 16 Mart 1952 70077797600000000002 yıl, 172 gün Atama
10 Mehmet Arkan 16 Mart 1952 12 Haziran 1952 700676032000000000088 gün Vekil
11 Mehmet Mümtaz Tarhan 18 Haziran 1952 7 Ekim 1952 7006959040000000000111 gün Vekil
12 Orhan Şeref Apak 7 Ekim 1952 29 Nisan 1954 70074918320000000001 yıl, 204 gün Atama
13 Ulvi Yenal 29 Nisan 1954 22 Ocak 1955 7007231552000000000268 gün Atama
14 Hasan Cemal Polat 27 Ocak 1955 21 Aralık 1957 70079145440000000002 yıl, 328 gün Atama
15 Orhan Şeref Apak 21 Aralık 1957 7 Ocak 1959 70073302640000000001 yıl, 17 gün Atama
16 Safa Yalçuk 7 Ocak 1959 18 Nisan 1959 7006872640000000000101 gün Atama
17 Faik Gökay 18 Nisan 1959 27 Ekim 1960 70074814640000000001 yıl, 192 gün Atama
18 Muhterem Özyurt 27 Ekim 1960 29 Temmuz 1961 7007237600000000000275 gün Atama
19 Bekir Silahçılar 29 Temmuz 1961 15 Kasım 1961 7006941760000000000109 gün Vekil
20 Orhan Şeref Apak 15 Kasım 1961 16 Mayıs 1964 70077892640000000002 yıl, 183 gün Atama
21 Muhterem Özyurt 16 Mayıs 1964 27 Mayıs 1965 70073250800000000001 yıl, 11 gün Atama
22 Orhan Şeref Apak 27 Mayıs 1965 21 Mart 1970 70081519776000000004 yıl, 298 gün Atama
23 Hasan Cemal Polat 11 Mayıs 1970 15 Ekim 1976 70082029104000000006 yıl, 157 gün Atama
24 Fürüzan Tekil 17 Aralık 1976 1 Temmuz 1977 7007169344000000000196 gün Atama
25 Sabahattin Erman 23 Temmuz 1977 2 Eylül 1977 700635424000000000041 gün Atama
26 İbrahim İskeçe 3 Eylül 1977 17 Şubat 1978 7007144288000000000167 gün Atama
27 Sahir Gürkan 18 Şubat 1978 9 Eylül 1978 7007175392000000000203 gün Atama
28 Güngör Sayarı 7 Ekim 1978 21 Ocak 1979 7006915840000000000106 gün Atama
29 Cemal Saltık 13 Mart 1979 10 Ekim 1979 7007182304000000000211 gün Atama
30 İbrahim İskeçe 23 Ocak 1980 19 Temmuz 1980 7007153792000000000178 gün Atama
31 Mazhar Zorlu 25 Temmuz 1980 9 Eylül 1980 700639744000000000046 gün Atama
32 Doğan Andaç 9 Ekim 1980 10 Kasım 1980 700627648000000000032 gün Vekil
33 Yılmaz Tokatlı 27 Kasım 1980 3 Haziran 1984 70081110024000000003 yıl, 189 gün Atama
34 Mustafa Kemal Ulusu 29 Haziran 1984 13 Temmuz 1985 70073276720000000001 yıl, 14 gün Atama
35 Erdoğan Ünver 13 Temmuz 1985 10 Ocak 1986 7007156384000000000181 gün Atama
36 Erdenay Oflaz 17 Ocak 1986 12 Kasım 1986 7007258336000000000299 gün Atama
37 Ali Uras 23 Aralık 1986 21 Ağustos 1987 7007208224000000000241 gün Atama
38 Halim Çorbalı 26 Ağustos 1987 25 Şubat 1989 70074736880000000001 yıl, 183 gün Atama
39 Şenes Erzik 3 Nisan 1989 25 Temmuz 1997 70082622240000000008 yıl, 113 gün Atama, Seçim
40 Özkan Olcay 9 Temmuz 1997 6 Ağustos 1997 700624192000000000028 gün Atama
41 Abdullah Kiğılı 9 Eylül 1997 23 Ekim 1997 700638016000000000044 gün Seçim
42 Haluk Ulusoy 4 Kasım 1997 22 Temmuz 2004 70082118960000000006 yıl, 261 gün Atama, Seçim
43 Levent Bıçakcı 22 Temmuz 2004 19 Ocak 2006 70074719600000000001 yıl, 181 gün Seçim
44 Haluk Ulusoy 19 Ocak 2006 14 Şubat 2008 70076536160000000002 yıl, 26 gün Seçim
45 Hasan Doğan 14 Şubat 2008 5 Temmuz 2008 7007122688000000000142 gün Seçim
46 Mahmut Özgener 15 Temmuz 2008 29 Haziran 2011 70079326880000000002 yıl, 349 gün Vekil, Seçim
47 Mehmet Ali Aydınlar 29 Haziran 2011 31 Ocak 2012 7007186624000000000216 gün Seçim
48 Hüsnü Güreli 1 Şubat 2012 27 Şubat 2012 700622464000000000026 gün Vekil
49 Yıldırım Demirören 27 Şubat 2012 günümüz 70082282472000000007 yıl, 85 gün Seçim

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]