Türkiye'nin en zengin 100 ailesi listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi 2020 listesinin sıralı halidir:

  1. Koç Ailesi, Koç Holding
  2. Şevket Sabancı ve ailesi, Esas Holding
  3. Erol Sabancı ve ailesi, Sabancı Holding
  4. Türkan Sabancı ve ailesi, Sabancı Holding
  5. Tara Ailesi, Enka Holding
  6. Eczacıbaşı Ailesi, Eczacıbaşı Holding
  7. Hüsnü Özyeğin, Fiba Holding
  8. Murat Ülker, Yıldız Holding
  9. Özokur Ailesi, Üs Holding
  10. Şahenk Ailesi, Doğuş Holding
  11. Zorlu Ailesi, Zorlu Holding
  12. Doğan Ailesi, Doğan Holding
  13. Yazıcı Ailesi, Anadolu Grubu
  14. Özilhan Ailesi, Anadolu Grubu
  15. Kibar Ailesi, Kibar Holding
  16. Konukoğlu Ailesi, Sanko Holding
  17. Mehmet Başaran, Habaş Grubu
  18. Ömer Sabancı, Densa Denizcilik
  19. Çolakoğlu Ailesi, Çolakoğlu Holding
  20. Topbaş Ailesi, BİM
  21. Asım Kocabıyık, Borusan Holding
  22. Sevda Sabancı- Serra Sabancı, Sabancı Holding
  23. Yıldırım Ailesi, Yıldırım Holding
  24. Gülçelik Ailesi, Enka Holding
  25. Erdemoğlu Ailesi, Erdemoğlu Holding
  26. Demir Sabancı, Sedes Grubu
  27. Turgay Ciner, Ciner Grubu
  28. Küçük Ailesi, LC Waikiki Grubu
  29. Erman Ilıcak, Rönesans Grubu
  30. Eren Ailesi, Eren Grubu
  31. Lucien Arkas, Arkas Holding
  32. Demet Sabancı Çetindoğan, Demsa Grubu
  33. Çarmıklı Ailesi, Nurol Holding
  34. Hamdi Akın, Akfen Grubu
  35. Tosyalı Ailesi, Tosyalı Holding
  36. Torun Ailesi, Torunlar
  37. Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Holding
  38. İdris Yamantürk, Güriş Holding
  39. Nezih Barut, Abdi İbrahim İlaç
  40. Esirtgen Ailesi, Abdi İbrahim İlaç
  41. Mehmet Cengiz, Cengiz İnşaat
  42. Cemal Kalyoncu, Kalyon İnşaat
  43. İnan Kıraç, Kıraça Holding
  44. Mehmet Emin Karamehmet, Çukurova Holding
  45. Altınbaş Ailesi, Altınbaş Holding
  46. Zafer Yıldırım, Orjin Grubu
  47. Zafer Kurşun, Orjin Grubu
  48. Ahmet Çalık, Çalık Grubu
  49. Nihat Özdemir, Limak Holding
  50. Sezai Bacaksız, Limak Holding
  51. İshak Alaton, Alarko Holding
  52. Garih Ailesi, Alarko Holding
  53. Yıldırım Demirören, Demirören Holding
  54. Kurdoğlu Ailesi, Ata Holding
  55. Feyyaz Berker, Tekfen Holding
  56. Ali Nihat Gökyiğit, Tekfen Holding
  57. Akçağlılar Ailesi, Tekfen Holding
  58. Kazancı Ailesi, Aksa Enerji
  59. Hüseyin Özdilek, Özdilek Holding
  60. Lodrik Ailesi, Enboy Tekstil
  61. Zeynep Bodur Okyay, Kale
  62. Orhan Ailesi, Orhan Holding
  63. Bayram Aslan, İçdaş
  64. Kanatlı Ailesi, Eti Grubu
  65. Ali Raif Dinçkök, Akkök Holding
  66. Ömer Dinçkök, Akkök Holding
  67. Nilüfer Dinçkök Çiftçi, Akkök Holding
  68. Yalçın Sabancı, Yasa Holding
  69. Öztürk Ailesi, Opet
  70. Nuri Özaltın, Özaltın Grubu
  71. Umut Üstünberk, Üstünberk Holding
  72. İsfendiyar Zülfikari, Zülfikarlar Grubu
  73. Boyner Ailesi, Boyner Holding
  74. Yaşar Ailesi, Yaşar Holding
  75. Pak Ailesi, Pakmaya
  76. Yahya Kiğılı, Hayat Holding
  77. Şefik Dizdar, Taha Holding
  78. Erdal Aksoy, Turcas Grubu
  79. Gürsel Ailesi, Kiska Holding
  80. Gülay Ailesi, Gülaylar Grubu
  81. Hüseyin Aslan, YDA Grubu
  82. Avni Çelik, Sinpaş Holding
  83. İbrahim Çeçen, IC Holding
  84. Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu
  85. Ahmet Ahlatcı, Ahlatcı Grubu
  86. Fettah Tamince, Rixos
  87. Hanefi Öksüz ve ailesi, Kipaş Grubu
  88. Aydın Ailesi, Turgut Aydın Holding
  89. Karamancı Ailesi, Orta Anadolu Tekstil
  90. M. Nazif Günal, MNG Holding
  91. Çiftçi Ailesi, Çiftçiler Holding
  92. Fehmi Yıldız, Yıldızlar Yatırım Holding
  93. Sidar Şahin, Peak Games
  94. Yazıcı Ailesi, Diler Holding
  95. Koloğlu Ailesi, Kolin İnşaat
  96. Altınkılıç Ailesi, Altınmarka Grubu
  97. Erikoğlu Ailesi, Erbakır
  98. Abalıoğlu Ailesi, Erbakır
  99. Nafi Güral, NG Grubu
  100. Ahmet Şimşek, Şimşek Holding

Kaynak[1][değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ [1]