Türkiye'nin en zengin 100 ailesi listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan en zengin 100 aile hakkındadır. Liste sıralı değildir.

  1. Metin Nail Yılmaz Yılmaz Holding
  2. Sabancı Ailesi, Sabancı Holding
  3. Koç Ailesi, Koç Holding
  4. Şahenk Ailesi, Doğuş Grubu
  5. Doğan Ailesi, Doğan Holding
  6. Tara Ailesi, Enka Inşaat
  7. Hüsnü Özyeğin, Fiba Holding
  8. Ülker Ailesi, Ülker Grubu
  9. Mehmet Emin Karamehmet, Çukurova Holding
  10. Dinçkök Ailesi, Akkok Grubu
  11. Asım Kocabıyık, Borusan Holding
  12. Kamil Yazıcı
  13. İzzet Özilhan, Anadolu Grubu
  14. Konukoğlu Ailesi, Sanko Holding
  15. Turgay Ciner, Park Grubu
  16. Çolakoğlu Ailesi, Çolakoğlu Grubu
  17. İhsan Doğramacı, Tepe Grubu
  18. Faruk – Cengiz Yalçın, Makyal İnşaat
  19. İsak Lodrik, Enboy Tekstil
  20. Ahmet Çalık, Çalık Grubu
  21. Yılmaz Soyak, Soyak İnşaat
  22. Salih Tatlıcı, Tatlıcı Grubu
  23. Kibar Ailesi, Kibar Holding
  24. Necati Kurmel, Saray Halı
  25. Feyyaz Berker, Tekfen Holding
  26. Nihat Gökyiğit, Tekfen Holding
  27. Necati Akçağlılar, Tekfen Holding
  28. İshak Alaton, Alarko Holding
  29. Garih Ailesi (Temizyürek Ailesi), Alarko Holding
  30. Kamhi Ailesi, Profilo Holding
  31. Boyner Ailesi, Boyner Holding
  32. Demir Sabancı
  33. İdris Yamantürk, Güriş Holding
  34. Demir Karamancı, O. Anadolu Tekstil
  35. Lucien Arkas, Arkas Holding
  36. Sami Serdar Naymanlı, Naymanlı Holding
  37. Oğuz Gürsel, Kiska Holding
  38. Çarmıklı Ailesi, Nurol Holding
  39. Zafer Yıldırım, Orijin Grubu
  40. Zafer Kurşun, Orijin grubu
  41. İnan Kıraç, Kıraça
  42. Sudi Özkan, Özkanlar Grubu
  43. Selahattin Beyazıt, Bayazıt Grubu
  44. Murat Vargı, Turkcell
  45. Erol Üçer, Gama İnşaat
  46. Ulusoy Ailesi, Ulusoy Holding
  47. M. Nazif Günal, MNG Holding
  48. Nihat Özdemir, Limak İnşaat
  49. M.Tahincioğlu, Kent Gıda
  50. Ethem Sancak, Hedef Grubu
  51. Şükrü Şankaya, Yeşim Tekstil
  52. Ünal Aysal, Unimar
  53. Ali Aslan, Suitsupply
  54. Selçuk Yaşar Yaşar Holding
  55. Firuz Kanatlı, Eti Grubu
  56. Sadioğlu Ailesi, Banker
  57. Recep Yazıcı, Diler Grubu
  58. Mermerci Ailesi, Akfil Tekstil
  59. Kemal Gülman, Gülman Grubu
  60. Aziz Zapsu, Azizler Holding
  61. Recep Gencer, Bağfaş
  62. Boydak Ailesi, Boydak Grubu
  63. Ali – İsmet Abalıoğlu, Abalıoğlu Holding
  64. İsfendiyar Zülfikar, Zülfikalar Grubu
  65. Mustafa Baysal, Baysal Tekstil
  66. İbrahim Bodur, Kale Grubu
  67. Erman Ilıcak, Rönesans İnşaat
  68. Erdoğan Özgörkey, Özgörkey Grubu
  69. Ahmet Çetinkaya, Saray Örme
  70. Amram Ailesi, Amram Ailesi
  71. Hasan Aslan, Ortadoğu Rulman
  72. Ahmet Keleşoğlu, Selçuk Ecza
  73. Ertuğrul Kurdoğlu, Ata Holding
  74. Nafi Güral, Güral Porselen
  75. Yüksel Gamgam, Gamgam Grubu
  76. Hakko Ailesi, Vakko
  77. İmam Altınbaş, Altınbaş Holding
  78. Sudi Özkan, Sudi Özkan
  79. Molu Ailesi, Karsu Tekstil
  80. Eskiyapan Ailesi, Nuh Grubu
  81. İlyas Özsüer, Maya İnşaat
  82. Nuri Özaltın, Özaltın Grubu
  83. Yeşilyurt Ailesi, Yeşilyurt Demir Çelik
  84. Adnan Çebi, Makyol İnşaat
  85. İhsan Kalkavan, Kalkavan Deniz.
  86. Hüseyin Özdilek, Özdilek Grubu
  87. Akın Ailesi, Akın Grubu
  88. Burhan Silahtaroğlu, Silkar Holding
  89. Nevzat Kalkavan, Türkom Grubu
  90. Gencay Ailesi, Yeniçarşı Tekstil
  91. Melih Sipahioğlu, Tamek Holding
  92. C.Kaptanoğlu, Kaptanoğlu D.
  93. Fikret Öztürk, Opet
  94. T. Haznedaroğlu, H. İnşaat
  95. Murat Dedeman, Dedeman Holding
  96. Ahmet Eren, Eren Grubu
  97. Barut Ailesi, Abdi İbrahim İlaç
  98. Cemalettin Sarar, Sarar Giyim
  99. Bayram Aslan, İçdaş
  100. Özdanon Ailesi, Oz Grup
  101. Gürel Ailesi, Sunel Tütüncülük
  102. Sarı Ailesi, Kuzenler Holding

101 Acar Ailesi, Acarlar Group

102 Yerişan Şengül ve Oğulları, Şanguloğlu İnşaat

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]