Super League (Yunanistan) gol kralları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste sezonlarına göre Yunanistan Ligi gol krallarını göstermektedir.

Sezona göre[değiştir | kaynağı değiştir]

[1]

Sezon Ülke İsim Gol sayısı Kulüp(ler)
1956-57 Yunanistan Petros Christoforidis 15 Proodeftiki
Yunanistan Thanasis Saravakos 11 Panionios
Yunanistan Ilias Yfantis 10 Olympiacos
Yunanistan Lakis Sofianos Panathinaikos
1957-58 Yunanistan Kostas Georgopoulos 15 Panionios
Yunanistan Kostas Nestoridis 11 AEK Athens
Yunanistan Dimitris Theofanis Panathinaikos
1958-59 Yunanistan Kostas Nestoridis 21 AEK Athens
Yunanistan Ilias Yfantis 13 Olympiacos
Yunanistan Thanasis Loukanidis 9 Doxa Dramas
1959-60 Yunanistan Kostas Nestoridis 33 AEK Athens
Yunanistan Giorgos Kamaras 19 Apollon Smyrnis
Yunanistan Ilias Yfantis 16 Olympiacos
1960-61 Yunanistan Kostas Nestoridis 27 AEK Athens
Yunanistan Andreas Papaemmanouil 23 Panathinaikos
Yunanistan Andreas Benardos 19 Ethnikos Piraeus
1961-62 Yunanistan Kostas Nestoridis 29 AEK Athens
Yunanistan Giorgos Sideris 26 Olympiacos
Yunanistan Giorgos Kamaras 19 Apollon Smyrnis
1962-63 Yunanistan Kostas Nestoridis 23 AEK Athens
Yunanistan Vangelis Panakis 21 Panathinaikos
Yunanistan Giorgos Sideris 18 Olympiacos
1963-64 Yunanistan Mimis Papaioannou 29 AEK Athens
Yunanistan Giorgos Sideris 26 Olympiacos
Yunanistan Kostas Papageorgiou 20 AEK Athens
1964-65 Yunanistan Giorgos Sideris 29 Olympiacos
Yunanistan Takis Loukanidis 21 Panathinaikos
Yunanistan Kostas Nestoridis 17 AEK Athens
1965-66 Yunanistan Mimis Papaioannou 24 AEK Athens
Yunanistan Takis Loukanidis 19 Panathinaikos
Yunanistan Giorgos Sideris Olympiacos
1966-67 Yunanistan Giorgos Sideris 24 Olympiacos
Yunanistan Vasilis Kyriakou 21 Apollon Smyrnis
Yunanistan Sakis Kouvas 15 Vyzas
1967-68 Yunanistan Thanasis Intzoglou 24 Panionios
Yunanistan Giorgos Sideris 23 Olympiacos
Yunanistan Sakis Kouvas 19 Vyzas
1968-69 Yunanistan Giorgos Sideris 35 Olympiacos
Yunanistan Giorgos Dedes 25 Panionios
Yunanistan Giorgos Koudas 20 PAOK
1969-70 Yunanistan Antonis Antoniadis 25 Panathinaikos
Yunanistan Mimis Papaioannou 18 AEK Athens
Yunanistan Giorgos Dedes 17 Panionios
1970-71 Yunanistan Giorgos Dedes 28 Panionios
Yunanistan Mimis Papaioannou 27 AEK Athens
Yunanistan Mimis Domazos 20 Panathinaikos
1971-72 Yunanistan Antonis Antoniadis 39 Panathinaikos
Fransa Yves Triantafyllos 19 Olympiacos
Yunanistan Alexandros Alexiadis 15 Aris
1972-73 Yunanistan Antonis Antoniadis 22 Panathinaikos
Yunanistan Stavros Sarafis 19 PAOK
Fransa Yves Triantafyllos 16 Olympiacos
1973-74 Yunanistan Antonis Antoniadis 26 Panathinaikos
Fransa Yves Triantafyllos 23 Olympiacos
Yunanistan Michalis Kritikopoulos 19 Olympiacos
1974-75 Yunanistan Antonis Antoniadis 20 Panathinaikos
Uruguay Roberto Calcadera Ethnikos Piraeus
Yunanistan Michalis Kritikopoulos 19 Olympiacos
1975-76 Yunanistan Giorgos Dedes 15 AEK Athens
Yunanistan Giorgos Koudas 14 PAOK
Yunanistan Dinos Ballis 13 Aris
1976-77 Yunanistan Thanasis Intzoglou 22 Ethnikos Piraeus
Yunanistan Dimitris Papadopoulos OFI
Arjantin Oscar Alvarez 19 Panathinaikos
1977-78 Yunanistan Thomas Mavros 22 AEK Athens
Arjantin Oscar Alvarez 18 Panathinaikos
Yunanistan Achilleas Aslanidis 15 Panathinaikos
Yunanistan Takis Nikoloudis AEK Athens
Yunanistan Kostas Orfanos PAOK
1978-79 Yunanistan Thomas Mavros 31 AEK Athens
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Dusan Bajevic 24 AEK Athens
Yunanistan Kostas Kottis Rodos
1979-80 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Dusan Bajevic 25 AEK Athens
Yunanistan Giorgos Kostikos 16 PAOK
Yunanistan Thalis Tsirimokos PAS Giannena
1980-81 Yunanistan Dinos Kouis 21 Aris
Yunanistan Grigoris Charalabidis 15 Doxa Dramas
Yunanistan Thomas Liolios 13 Kastoria
1981-82 Yunanistan Grigoris Charalabidis 21 Panathinaikos
Yunanistan Giorgos Kostikos 18 PAOK
Yunanistan Thomas Mavros 17 AEK Athens
1982-83 Yunanistan Nikos Anastopoulos 29 Olympiacos
Yunanistan Thomas Mavros 19 AEK Athens
Yunanistan Thalis Tsirimokos 17 OFI
1983-84 Yunanistan Nikos Anastopoulos 18 Olympiacos
Yunanistan Grigoris Charalabidis 17 Panathinaikos
Yunanistan Thomas Mavros 13 AEK Athens
1984-85 Yunanistan Thomas Mavros 27 AEK Athens
Yunanistan Nikos Anastopoulos 16 Olympiacos
Yunanistan Dimitris Saravakos 15 Panathinaikos
1985-86 Yunanistan Nikos Anastopoulos 19 Olympiacos
Yunanistan Dimitris Saravakos 15 Panathinaikos
Bulgaristan Teodor Barzov 12 Panionios
1986-87 Yunanistan Nikos Anastopoulos 16 Olympiacos
Yunanistan Dimitris Saravakos 13 Panathinaikos
Yunanistan Giorgos Vlastos OFI
Bulgaristan Misho Vulchev Doxa Dramas
1987-88 Danimarka Henrik Nielsen 21 AEK Athens
Yunanistan Thomas Mavros 16 Panionios
Yunanistan Michalis Ziogas Larissa
1988-89 Macaristan Imre Boda 20 Olympiakos Volou
Macaristan Lajos Détári 15 Olympiacos
Yunanistan Thanasis Dimopoulos 13 İraklis
1989-90 Yunanistan Thomas Mavros 22 Panionios
Macaristan Lajos Détári 20 Olympiacos
Yunanistan Michalis Ziogas 18 Larissa
1990-91 Yunanistan Dimitris Saravakos 23 Panathinaikos
Polonya Krzysztof Warzycha 18 Panathinaikos
Yunanistan Nikos Anastopoulos 17 Olympiacos
1991-92 Yunanistan Vasilis Dimitriadis 28 AEK Athens
Yunanistan Dimitris Saravakos 24 Panathinaikos
Yunanistan Panagiotis Tsalouchidis 15 Olympiacos
1992-93 Yunanistan Vasilis Dimitriadis 33 AEK Athens
Polonya Krzysztof Warzycha 32 Panathinaikos
Brezilya Veridiano Marcelo 24 Skoda Xanthi
1993-94 Yunanistan Alekos Alexandris 24 AEK Athens
Polonya Krzysztof Warzycha Panathinaikos
Yunanistan Fanis Tountziaris 20 İraklis
1994-95 Polonya Krzysztof Warzycha 29 Panathinaikos
Yunanistan Dimitris Saravakos 21 AEK Athens
Yunanistan
Batı Almanya
Demis Nikolaidis 17 Apollon Smyrnis
1995-96 Yunanistan Vasilis Tsiartas 26 AEK Athens
Yunanistan Vassilis Karapialis 19 Olympiacos
Yunanistan Christos Kostis AEK Athens
Polonya Krzysztof Warzycha Panathinaikos
1996-97 Yunanistan Alekos Alexandris 23 Olympiacos
Yunanistan Kostas Frantzeskos 22 OFI Crete
PAOK
Yunanistan Christos Kostis 21 AEK Athens
Polonya Krzysztof Warzycha Panathinaikos
1997-98 Polonya Krzysztof Warzycha 32 Panathinaikos
Yugoslavya Federal Cumhuriyeti
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti
Ilija Ivic 26 Olympiacos
Yunanistan Giorgos Georgiadis 21 Panathinaikos
1998-99 Yunanistan
Batı Almanya
Demis Nikolaidis 22 AEK Athens
Yunanistan Nikos Froussos 18 Ionikos
Polonya Leszek Pisz 14 Kavala
1999-00 Yunanistan Dimitris Nalitzis 24 Panionios (13)
PAOK (11)
Yunanistan Nikos Liberopoulos 23 Panathinaikos
Kıbrıs Cumhuriyeti Michalis Konstantinou 22 İraklis
Yunanistan
Batı Almanya
Demis Nikolaidis AEK Athens
2000-01 Yunanistan Alekos Alexandris 20 Olympiacos
Kıbrıs Cumhuriyeti Michalis Konstantinou 19 İraklis
Yunanistan
Batı Almanya
Demis Nikolaidis 15 AEK Athens
2001-02 Yunanistan Alekos Alexandris 19 Olympiacos
Yunanistan
Batı Almanya
Demis Nikolaidis 17 AEK Athens
Yunanistan Vassilis Tsiartas 16 AEK Athens
2002-03 Yunanistan Nikos Liberopoulos 16 Panathinaikos
Yunanistan Stelios Giannakopoulos 15 Olympiacos
Yunanistan Giorgos Georgiadis 14 PAOK
2003-04 Brezilya Giovanni 21 Olympiacos
Yunanistan
Sovyetler Birliği
Dimitris Papadopoulos 16 Panathinaikos
Yunanistan Dimitris Salpigidis PAOK
2004-05 Yunanistan Fanis Gekas 18 Kallithea (10)
Panathinaikos (8)
Brezilya Luciano 16 Skoda Xanthi
Kıbrıs Cumhuriyeti Michalis Konstantinou 15 Panathinaikos
2005-06 Yunanistan Dimitris Salpigidis 17 PAOK
Sırbistan
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti
Predrag Đorđević 15 Olympiacos
Yunanistan Fanis Gekas Panathinaikos
Brezilya Luciano Skoda Xanthi (5)
Panionios (10)
Kamerun Joël Epalle İraklis
2006-07 Yunanistan Nikos Liberopoulos 18 AEK Athens
Brezilya Rivaldo 17 Olympiacos
Polonya Marcin Mięciel 14 PAOK
Yunanistan Dimitris Salpigidis Panathinaikos
2007-08 Arjantin Ismael Blanco 19 AEK Athens
Sırbistan
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti
Darko Kovacevic 17 Olympiacos
Yunanistan Dimitris Salpigidis 15 Panathinaikos
2008-09 Arjantin Ismael Blanco 14 AEK Athens
Arjantin Luciano Galletti Olympiacos
Yunanistan Dimitris Salpigidis 10 Panathinaikos
2009-10 Fransa Djibril Cissé 23 Panathinaikos
Yunanistan Giorgos Barkoglou 11 Levadiakos
Arjantin Javier Cámpora Aris
Romanya Victoraş Iacob İraklis
2010-11 Fransa Djibril Cissé 20 Panathinaikos
Belçika Kevin Mirallas 14 Olimpiakos
Cezayir Rafik Djebbour 12 Olimpiakos

Kulübe göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp Kazandığı
sayı
Oyuncular
AEK Athens 21 Nestoridis K. (5), Mavros T. (3), Papaioannou M. (2), Dimitriadis V. (2),
Blanco I. (2), Dedes G. (1), Bajevic D. (1), Nielsen H. (1),
Alexandris A. (1), Tsiartas V. (1), Nikolaidis D. (1), Liberopoulos N. (1)
Panathinaikos 14 Antoniadis A. (5), Warzycha K. (3), Cissé (2), Charalabidis G. (1),
Saravakos D. (1), Liberopoulos N. (1), Gekas F. (1)
Olympiacos 12 Anastopoulos N. (4), Sideris G. (3), Alexandris A. (3),
Giovanni (1), Galletti L. (1)
Panionios 5 Georgopoulos K. (1), Intzoglou T. (1), Dedes G. (1),
Mavros T. (1), Nalitzis D. (1)
PAOK 2 Nalitzis D. (1), Salpigidis D. (1)
Ethnikos Piraeus 2 Calcadera R. (1), Intzoglou T. (1)
Proodeftiki 1 Christoforidis P. (1)
Aris 1 Kouis D. (1)
Olympiakos Volou 1 Boda I. (1)
Kallithea 1 Gekas F. (1)

Ülkeye göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Kazandığı
sayı
Oyuncular
Yunanistan 46 Nestoridis K. (5), Antoniadis A. (5), Anastopoulos N. (4), Mavros T. (4), Alexandris A. (4),
Sideris G. (3), Papaioannou M. (2), Intzoglou T. (2), Dedes G. (2), Dimitriadis V. (2),
Liberopoulos N. (2), Christoforidis P. (1), Georgopoulos K. (1), Kouis D. (1), Charalabidis G. (1),
Saravakos D. (1), Tsiartas V. (1), Nikolaidis D. (1), Nalitzis D. (1), Gekas F. (1), Salpigidis D. (1)
Polonya 3 Warzycha K. (3)
Arjantin Blanco I. (2), Galletti L. (1)
Uruguay 1 Calcadera R. (1)
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Bajevic D. (1)
Danimarka Nielsen H. (1)
Macaristan Boda I. (1)
Brezilya Giovanni (1)
Fransa Cissé (2)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]