Stan Pines

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Stan Pines
Esrarengiz Kasaba karakteri
İlk görünümTurist Kapanı (2012)
Son görünümTuhaflıklar Kıyameti Kısım 3: Kasabayı Geri al (2016)
YaratanAlex Hirsch
SeslendirenAmerika Birleşik Devletleri Alex Hirsch Türkiye Ercan Demirel
Bilgileri
Takma ad(lar)ıHarika Amca Stan

Bay Gizem

Bay Pines
CinsiyetErkek
MeslekGizemli Klübe Adlı Bir Hediyelik Eşya Dükkanı Sahibi
AileStanford Pines (ikiz kardeşi)
AkrabalarıShermie Pines (Kardeşi)

Filbrick Pines (Babası) Caryn Pines (Annesi) Mabel Pines (Yeğeni)

Dipper Pines (Yeğeni)
UlusAmerikan

Stan Pines ya da ''Harika Amca Stan'' Disneyin ''Esrarengiz Kasaba'' Adlı çizgi film serisinin bir karakteridir. Yaratıcısı ve İngilizce seslendirmesini yapan Alex Hirsch'dür.[1] Stan Pines Esrarengiz Kasaba dizisinin baş karakterleri olan Dipper ve Mabel ikizlerinin amcalarıdır. Kendisinin de aynı zamanda Stanford Pines adında bir ikizi vardır

Hayatı[2][değiştir | kaynağı değiştir]

Stan ya da Stanley Bilindiği üzere New Jerseyde Doğmuştur. Annesi bir Telefon Medyumu, Babası ise bir kuyumcu sahibidir ikizi Stanford ise çok başarılı bir öğrencidir ancak stanley onun aksine daha yaramaz ve tembel bir kişiliğe sahiptir. İkiziyle bir gemi hayali kurmaktadırlar (Stanin Savaş Gemisi) bu gemiyi ilk olarak bir mağarada bulmuşlardır.

Aynı zamanda küçükken boks dersi aldığı bilinmektedir.

Bir Gün Lisede bir bilim fuarında Stanford çok başarılı bir deney yapmıştır ve fuarda 1. olmuştur bundan sonra Bir anonsta Pines ikizlerinin Müdürün odasına çağrılması istenmiştir odaya sadece stanford alınmıştır ona stanfordun güzel bir üniversiteye gidebileceğini söylemiştir aynı zamanda stanleynin geleceğinin olmayacağı. Stanley bunun anlamının Stanin savaş gemisi hayalinin suya düşeceği olduğunu anlar. Bu yüzden üniversiteye seçilmemesi için Bilim Fuarındaki Deneyini Bozar. Bu yüzden Stanford üniversiteye gidemez. Ancak Stanford kısa süre geçmeden bunu Stanleynin yaptığını anlar. Bunu Öğrenen ailesi Stani evden kovar. Stan bunun üzerine kendi kendine para kazanmanın yollarını aramaya başlar.

Çok uzun zaman sonra stan kendi küçük şehrin ortasındaki barakasında yaşarken bir posta gelir. Bu posta Stanfordun Stane bir yardım çağrısıdır Esrarengis Kasaya gelmesini ister. Stan düşünmeden Esrarengiz Kasabaya gider oda stanford ile karşılaşır Stanford ona 1 Numaralı günlüğü verip şunları söyler: ''Bir Tekne İle Dünyayı Gezme Hayallerimizi Hatırlıyor Musun? Bu Günlüğü Al Bir Tekneye Bin Ve Uzaklaş Öyle Bir Yere Gitki Kimse Bulamasın''. Bunun üzerine Stan sinirlenir ve dövüşürler. Kısa dövüş sonucunda yanlışlıkla bir kıyamet makinesini çalıştırırlar ve Stanford bu geçidin içinden yanlışlıkla geçer.

Bu olayın uzun süre etkisinde kalan Stan Çok Uzun Bir Süre Sonra Kasabaya Yiyecek Almaya İner. Onu Gören Kasabalılar O Gizemli Klübedeki Bilim Adamı olduğunu anlarlar ve onunla sohbet etmeye çalışırlar sohbette bir kişinin O Çalışlmaları görmek için para bile verirdim doğrusu demesi üzerine Stanin beyninde Şimşekler Çakar ve para kazanmasının yeni yolunu bulduğunu anlar Ve Cinayet Barakasını Yani Gizemli Klübeyi kurar ve onu işletmeye başlar.

İsiminin Gelişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stan kendisini herkese Stanford olarak tanıtır. Asıl adı Stanley'dir bu Fordun Geçitten Geri gelmesine kadar bilinmemekteydi. Aynı zamanda kendisinin çok fazla sahta kimliği vardır. O Kimliklerdeki Bazı Adları

Steve Pinington

Stetson Pinefield

Andrew "8-Ball" Alcatraz

Hal Forrester

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "26 Nisan 2018 tarihli dizi yaratıcısı alex hirsch ile yapılan bir röportaj". 7 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Esrarengiz Kasaba Sezon 2 Bölüm 12