Spy × Family

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Spy × Family
Spy × Family logosu
TürAksiyon, komedi
Manga
YazarTatsuya Endo
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
BaskıJump Comics+
DergiShōnen Jump+
DemografikShōnen
Yayın tarihi25 Mart 2019 – güncel
Cilt sayısı12
Anime televizyon dizisi
YönetmenKazuhiro Furuhashi
SenaristKazuhiro Furuhashi
Müzik
  • Makoto Miyazaki
  • Shūhei Mutsuki
Stüdyo
LisansCrunchyroll
KanalTXN (TV Tokyo), ux, TV Shizuoka, RCC, BS TV Tokyo
Yayın tarihi 9 Nisan 2022 – güncel
Bölüm sayısı37
Anime filmi
Spy × Family Code: White
YönetmenTakashi Katagiri
SenaristIchirō Ōkouchi
Müzik(K)now Name
Stüdyo
Yayın tarihi22 Aralık 2023

Spy × Family (SPY×FAMILY, "Ajan Aile"), Tatsuya Endo tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Mart 2019 tarihinden bu yana Shueisha'nın Shōnen Jump+ uygulamasında yayınlanmaktadır. Seri, bir görevi yerine getirmek için "bir aile kurmak" zorunda olan, kızı olarak evlat edindiği kızın bir telepat olduğunu ve evlenmeyi kabul ettiği kadının yetenekli bir suikastçı olduğunu fark etmeyen bir casusu takip etmektedir.

Wit Studio ve CloverWorks tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Nisan-Haziran 2022 tarihleri arasında yayınlandı. Serinin ikinci kısmı ise Ekim 2022'de yayınlanmaya başladı. Spy × Family Code: White adlı bir filmin 22 Aralık 2023 tarihinde gösterime girmesi planlanmaktadır.

Mayıs 2022 itibarıyla serinin dolaşımda 21 milyondan fazla kopyası bulunmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Westalis ve Ostania'nın[1][2] rakip ulusları arasındaki barış durumunu korumak için, "Alacakaranlık" kod adlı bir Westalian ajanı, Ostania'daki Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Donovan Desmond'a casusluk yapmakla görevlendirilir.

Ancak, Desmond'a yaklaşmanın tek yolu, bir çocuğu Desmond'un oğlunun okuduğu özel okula kaydettirmek ve ebeveyn rolü oynamaktır.

Bunu başarmak ve mutlu bir aile imajını sunmak için Loid Forger takma adını yaratır, Anya adında genç bir yetim kızı evlat edinir ve Yor Briar adında bir kadınla evlenir. Ancak Anya'nın zihin okuyabildiğinden habersizdir ve Yor aslında profesyonel bir suikastçıdır. Ne Loid ne de Yor birbirlerinin gerçek kimliklerinden veya Anya'nın gerçek mesleklerini bildiğinden haberdar değildir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Will Taylor, How Cold War Germany Inspired Spy x Family 24 Haziran 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Epicstream.com, April 19, 2022. Retrieved May 15, 2022.
  2. ^ "Spy X Family is inspired by Germany and real historical events in Europe!" 25 Haziran 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. RV Game PC, April 25, 2022. Retrieved May 15, 2022.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]