Darling in the Franxx

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Darling in the Franxx
Darling in the Franxx logosu
ダーリン・イン・ザ・フランキス
(Dārin In Za Furankisu)
TürMecha, romantik, bilimkurgu[1][2]
YaratanCode:000
Anime televizyon dizisi
YönetmenAtsushi Nishigori
Toshifumi Akai
YapımcıYōsuke Toba
Mikio Uetsuki
Eiichi Kamagata
SenaristAtsushi Nishigori
Naotaka Hayashi
MüzikAsami Tachibana
StüdyoCloverWorks
Trigger
A-1 Pictures
Lisans
KanalTokyo MX, GYT, GTV,
BS11, ABC, Mētele,
HOME, BSS, BBC, AT-X[3]
Diğer kanallar
Yayın tarihi 13 Ocak 2018 7 Temmuz 2018
Bölüm sayısı24
Manga
YazarCode:000
ÇizerKentaro Yabuki
YayımcıShueisha
DergiShōnen Jump+
DemografikShōnen
Yayın tarihi14 Ocak 201826 Ocak 2020
Cilt sayısı8
Manga
Darling in the Franxx!
YazarMato
YayımcıShueisha
DergiShōnen Jump+
DemografikShōnen
Yayın tarihi14 Ocak 201811 Temmuz 2018
Cilt sayısı1

Darling in the Franxx (Japoncaダーリン・イン・ザ・フランキス Dārin In Za Furankisu) veya DarliFra (ダリフラ, DariFura), CloverWorks, Trigger ve A-1 Pictures tarafından hazırlanan 2018 yapımı bir bilimkurgu anime serisidir.[4] Seri, ilk olarak Anime Expo 2017'de duyurulmuş olup[5] Ocak-Temmuz 2018 tarihleri arasında yayınlanmıştır.[6] Seri, gençliğin yapay olarak yaratıldığı ve yalnızca uygarlığın kalıntılarını savunmak için öğretildiği distopik bir gelecekte özellikle eski bir dahi olan Hiro ile tamamen insan olmayı arzulayan melez bir insan ve elit pilot olan Zero Two arasındaki ortaklığa odaklanan 10 pilottan oluşan bir takımı anlatmaktadır. Seri, mitolojiyle ilgili sembolizm de içermektedir.

Kentaro Yabuki tarafından yazılan iki manga uyarlaması ise 14 Ocak 2018 ile sırasıyla 2018 ve 2020 yılları arasında Shueisha'nın Shōnen Jump+ dergisinde yayınlandı.[7]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzak bir gelecekte dünyanın ağır bir yıkıma uğraması sonucu insanlık hareketli bir kale-şehir olan Plantation'u kurmuştur. Plantation'da Pilot olmak üzere yetiştirilen çocuklar kuş kafesi olarak bilinen Mistillteinn'da yaşamaktadırlar. Burada özgürlük veya dış dünya hakkında herhangi bir şey bilmeden hayatlarını sürdüren ve Franxx adı verilen robotların pilotluğunu yapan çocukların tek görevi Kyouryuu adı verilen devasa yaşam formlarıyla savaşmaktır. Bu çocuklar için Franxx'ler hayatlarının anlamıdır. Bir zamanlar dahi olarak bilinen Code:016 kod adlı Hiro, bir görevinde başarısız olunca varlığının anlamını kaybeder. Ancak bir gün Zero Two ismiyle kendini tanıtan ve başının iki yanında boynuzları bulunan gizemli bir kızla tanışınca hayatı değişir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Zero Two[değiştir | kaynağı değiştir]

Kyouryuu prensesinin saçından alınan DNA'sından üretilmiş bir klondur. Klonlandığı tesisteki isimlendirmeye dayalı olarak adı I (Ioata)'dır. Bir parazit olarak numarası 002 'dir. Küçükken araştırma tesisinde Hiro ile birlikte kaçtığında Hiro ona Zero Two diye seslenmiş tir ve o da bunu adı olarak kabul etmiştir. Hızlı ve güçlüdür. Fotografik hafızaya sahiptir. Zero Two ile birlikte FranXX'a binen her pilot üçüncü seferinde ölmektedir. (hiro hariç)

Hiro[değiştir | kaynağı değiştir]

Dahi bir çocuk olarak tanınır. Herkese isim takmıştır. Küçükken Zero Two'yu araştırma tesisinden kaçırmıştır. Yakalandıklarında hafızası silindiği için bu olayları çok uzun bir süre unutmuştur. Zero Two ile üçüncü binişinde neredeyse ölüyordu ama küçükken Zero Two'nun kanını yediği için bağışıklığı vardı ve kurtuldu. Zero Two ile binebilen tek pilottur.

Ichigo[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekibin lideridir. Çocuklukluğundan beri Hiro'ya hayrandır. Bu hayranlık zamanla aşka dönüşmüştür. Goro'nun ortağıdır.

Goro[değiştir | kaynağı değiştir]

Ichigo'nun ortağıdır. Tıpkı Ichigo gibi Hiro'ya hayrandır ama Ichigo'ya aşıktır. Sırf bu sebepten uzun süre sesini çıkarmaz.

Futoshi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yemeyi çok seven bir pilottur. Gerçek anlamda ortağı olan Kokoro'ya aşıktır. Bunu samimiyetle itiraf eder. Kokoro ise Mitsuru'ya aşıktır.

Kokoro[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir harabede bulduğu "İlk Bebeğim" isimli kitaptan aklına annelik fikrini takmış ve sonunda Mitsuru'dan bir bebek sahibi olmuştur. APE düğünlerinden hemen sonra Kokoro ve Mitsuru'nun hafızasını silmiştir.

Ikuno[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekibin en çok okuyan ve en aklı başında olan üyesidir. Pilot olarak eşine bağlanmakta sürekli sorun yaşamaktadır. Bunun sebebi ise bir kız olan, arkadaşı Ichıgo'ya aşık olmasıdır. FranXX'ını aşırı zorladığı için ani bir yaşlanma geçirmiştir. Mitsuru'nun ortağıdır.

Mitsuru[değiştir | kaynağı değiştir]

Ikuno'nun ortağdır. Küçükken Hiro ile birlikte pilot olmak istemekteydi. Buna beraber söz de verdiler fakat Hiro hafızası silinince bu durumu unuttu. Uzun yıllar Mitsuru bu durumu takıntı haline getirdi. Kokoro'ya aşık olup bir bebek sahibi olunca durumu düzeldi.

Miku[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekibin en az sorunsuz üyesidir, Ortağı olan Zorome ile sürekli çekişir. Yine de birbirlerine değer verirler.

Zorome[değiştir | kaynağı değiştir]

Hem arkadaşları hem de ortağıyla süreli olarak çekişme halindedir. Miku'nun ortağdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Winter 2018 Anime Preview Guide DARLING in the FRANXX". Anime News Network. 5 Şubat 2018. 31 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2019. 
  2. ^ "Youth in Revolt: The Uncertain Future of DARLING in the FRANXX". Crunchyroll. 3 Mayıs 2018. 31 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2019. 
  3. ^ "On Air". Darling in the Franxx Official Website (Japonca). 29 Aralık 2017. 28 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2019. 
  4. ^ "有楽町マルイ 「ダリフラ」展開催決定!". darli-fra.jp (Japonca). 27 Şubat 2018. 7 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2020. 
  5. ^ "Studio Trigger Announces 3 New Anime Titles (Updated)". Anime News Network. 3 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2020. 
  6. ^ "DARLING in the FRANXX Anime Video Reveals Story Teaser, January Premiere". Anime News Network. 18 Ekim 2017. 19 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2017. 
  7. ^ "To Love-Ru's Kentaro Yabuki's New Manga is DARLING in the FRANXX". Anime News Network. 16 Aralık 2018. 16 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]