The Idolmaster

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Idolmaster
The Idolmaster serisinin logosu
TürYaşam simülasyonu, ritim
Yapımcı
Yayımcı
PlatformlarArcade, Xbox 360, PlayStation Portable, PlayStation 3, Nintendo DS, cep telefonu, Windows, iOS, Android, PlayStation Vita, PlayStation 4
İlk yayınThe Idolmaster
26 Temmuz 2005
Son yayınThe Idolmaster Starlit Season
24 Ekim 2021

The Idolmaster (Japoncaアイドルマスター, romanizeAidorumasutā; "İdol ustası") veya resmen stilize edilmiş olarak THE iDOLM@STER, Namco ve daha sonra Bandai Namco Entertainment tarafından geliştirilen bir yaşam simülasyonu ve ritim video oyunu serisidir. Seri öncelikle yetenek ajansı 765 Production'da bir grup potansiyel pop idolü ile çalışan bir yapımcının kariyerine odaklanmaktadır. İlk olarak 2005 yılında bir arcade oyunu olarak piyasaya sürülen seri, birkaç sosyal ağ oyunu da dahil olmak üzere birden fazla video oyun konsolunda sayısız bağlantı noktasına, devam oyununa ve yan ürüne uyarlandı. Seri, anime, basılı medya, drama CD, bir Kore televizyon dizisi ve radyo şovları gibi çeşitli diğer medyaları içermektedir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

The Idolmaster
アイドルマスター
(Aidorumasutā)
TürMüzik
YaratanBandai Namco Entertainment
Orijinal video animasyonu
The Idolmaster Live For You!
YönetmenKeiichiro Kawaguchi
StüdyoActas
Yayın tarihi28 Şubat 2008
Yayın süresi17 dakika
Anime televizyon dizisi
YönetmenAtsushi Nishigori
SenaristAtsushi Nishigori
StüdyoA-1 Pictures
KanalTBS
Yayın tarihi 8 Temmuz 2011 23 Aralık 2011
Bölüm sayısı25 + OVA
Anime filmi
The Idolmaster Movie: Kagayaki no Mukōgawa e!
YönetmenAtsushi Nishigori
Yapımcı
  • Yuichi Fukushima
  • Tomohiro Kashiwadani
  • Yozo Sakagami
  • Yosuke Toba
  • Yasuhiro Yamaguchi
Senarist
  • Atsushi Nishigori
  • Tatsuya Takahashi
MüzikRyuichi Takada
StüdyoA-1 Pictures
Yayın tarihi25 Ocak 2014
Yayın süresi122 dakika

Oyun, "Eğlence Stüdyoları", 765'inci prodüksiyonunda ortaya çıktı. Bununla birlikte, kendimizi "en iyi idöl" unvanını kazanmak için çabalayan 13 genç kız ve onların acemi yapımcıları etrafında dönen bir hikâyede büyülenmiş buluyoruz. Zorluklarla yüz yüze gelmek, güzelce tasvir edilmiş bir dostluk ve büyüme hikâyesidir. Aynı isim altında, sadece bu "Idolmaster" hikâyesine ilham vermekle kalmayan, aynı zamanda 2005 yılına kadar uzanan uzun bir geçmişe sahip olan orijinal arcade oyunu "Idol Produce Game Experience" var. Arcade oyun döneminden bu yana, bu seri büyük bir hayran kitlesini (o zamandan beri büyüyen taban. "Idolmaster" ı durdurmak yok. Evdeki video oyunundan bu seri, bir radyo şovu, dans performansları ve CD'lerde satılan şarkılar dahil olmak üzere çok sayıda şeye uyarlandı. 2011 yazı. Bu yolculuk sırasında "Idolmaster" oyunu bir anime dizisine dönüştürüldü. Orijinal oyun ürününü özüne indirgeyerek ve bunu bir hikâye çizgisine dönüştürerek, yapımcılar personellerini, oyuncu kadrosunu ve hayranlarını (yapımcıları) birbirine yaklaştırdı. Geliştiricinin mükemmel ürünü yaratmaya olan bağlılığı ve hayranların diziye olan sevgisiyle, bu TV programı inkâr edilemez bir yüksek notla sona erdi. Ocak 2014. "The Idolmaster" nihayet beyaz perdeye çıktı. 26 bölümlük uzun animasyon dizisinin ardından gelen bu film, birçok "yapımcının" (hayranın) beklediği merakla beklenen devam filmi. Bununla birlikte, bu film genç kızların, yıldız olma hayallerinin ve kişisel gelişimin etrafında dönen tamamen farklı bir hikâye çizgisini takip edecek. Ürünlerin temasını koruyarak, hayallerini gerçekleştirmek için hiçbir şeyden vazgeçmeyen ve "Kagayaki no Mukogawa" fikrini eve götüren kararlı kızlardan oluşan bu filmde hayran kalacaksınız.

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Atari

Oyunun gelişimi 2001 yılında Namco tasarımcısı Akihiro Ishihara'nın bazı atari oyunlarında bulunan ilerlemeyi azaltan manyetik şeritli kartları kullanacak bir oyun yaratma arzusuyla başladı. Ana hedef oyuncuların her gün geri dönecekleri bir oyun olan karakterlerle duygusal bir bağ oluşturmak için, oyuncuların kızlarla ve genç kadınlarla arkadaş olacağı bir yükseltme simülasyonu seçildi. Diğer atari oyunlarının rekabetçi doğasına uymak için, karakterler, oyuncuların en iyi idol olmak için başkalarına karşı rekabet etmek için kendi kendilerini yetiştirdikleri idoller olacaktı. Çok moe olarak algılanmayan gerçekçi karakterler yaratmak için Morning Musume gibi çeşitli idol grupları, Toshiyuki Kubooka'nın tasarımlarına ilham kaynağı olarak kullanıldı. Oyun, Şubat 2004'te All Nippon Eğlence Makinesi Operatörleri Birliği'nde duyuruldu. Oyun, oyun salonlarında test edildiğinde oyunun oynamanın garip olacağı veya öncülünden emin olamayacağı endişelerine ve eleştirilerine rağmen, popülerliği ağızdan ağza hızla yayıldı . Kabinin tasarımı, canlı bir kule ve dokunmatik ekranlı Yeniden Yazılabilir Sahne arcade kabininden oluşur. Canlı kulede, idollerin ülke çapındaki sıralamaları ve TV görünümleri görüntülenir, ancak bir sonraki sıralama ekranına kolayca atlanabilir. Ana istasyon dolabının ortasında bir dokunmatik ekran, sağ tarafta bir bozuk para yuvası ve kulaklık girişi ve sol tarafta bir kart yuvası bulunur.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

765 Production Studio, yavaş yavaş zirveye çıkan ve ülke çapında ünlü olan 13 profesyonel idolün eşsiz yeteneklerini yönetiyor. Ancak kızların yolculuğu sadece eğlence ve oyun olmaktan çok uzaktır: sıkı çalışma, ter ve gözyaşları bu sektörde gelişmek için gereken ön koşullardan bazılarıdır ve özellikle 765 Pro için, rakibi kötü şöhretli 961 için dikkatli bir göz yaşıdır. Üretim. Kızların şöhreti arttıkça aile olarak birlikte geçirdikleri zaman azalır ve artık aradıkları popülerlik onları parçalamakla tehdit eder. Zor bir iş ve bağ dengesi sağlanmalı, yoksa herkesin kendi yollarına gitme riskini alırlar. Bu idollerin kişisel ve mesleki çileleri tek başına fethedilemez, ancak birbirlerinin sevgi dolu desteği ile herhangi bir engel veya zorluk aşılabilir!

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]