Sofia Vossu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Sofia Vossu
Doğum adı Sophia Papaeuaggeliou
Doğum 5 Aralık 1961 (1961-12-05) (57 yaşında)
Patras, Yunanistan
Köken Atina, Yunanistan
Tarzlar Contemporary laiko, laiko
Meslekler
  • Şarkıcı
Etkin yılları 1979-günümüz

Sophia Vossou (Modern YunancaΣοφία Βόσσου; d. 5 Aralık 1961) Yunan şarkıcıdır. Sofia en iyi 1991 yılında Yunanistan'ı "İ aniksi" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 13. olmasıyla bilinir.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Vossou 1961'de Patras'ta doğdu. Müzik eğitimi aldığı Atina'da büyüdü. 1984'te birincilik ödülünü kazandığı Selanik Şarkı Yarışması'na katıldı. Başarısını takiben, Vossu gece kulüplerinde şarkı söylemeye başladı ve kısa bir süre önce ilk albümü pop rock tarzında müzik albümü çıkardı. 1990'ların ortasından itibaren halk müziği tarzında şarkı yayınlamaya başladı. San Alitissa (Like A Tramp) adlı albümü 2002'de piyasaya sürüldü, ancak ticari bir başarı edemedi. Daha sonra Ortodoks Hıristiyan keşişlerin oluşturduğu bir grupla işbirliği yaptı ve onlarla birlikte iki pop / rock / gospel tarzında müzik yapmaya başladı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Personal Discography

Yıl İsim Sertifikasyon
1987 Me hilies strofes
1988 Erotas keravnovolos
1989 Ektos Edras
1990 Ta 28 moy xronia
1991 "I Anixi" [single] Platinum
1993 "Laika monopatia" [single] Platinum
1994 Kali Akroasi
1994 Ola edo tha meinoun
1996 Me kourases [CD single] Platinum
1996 Na me proseheis
2000 Tha eimai edo
2002 San alitissa
2002 Stou fegariou tin agalia

Derlemeler

  • Christougenna me ta asteria (Christmass with the Stars)
  • SOS
  • Konta sas (Close to you)
  • Eurosongs
  • Tihi Vouno (Crazy Luck)/OST
  • Na maste pali edo Adrea (Here we are again Adrea)
  • Join the club
  • Villa Mercedes

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Hristos Kallou & Wave
"Horis skopo"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan
1991
Sonra gelen:
Kleopatra
"Olu tu kosmu i elpida"