Thalassa

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Thalassa, Yiannis Valvis ve Dionisia Karoki'den oluşan ikili. İkili 1998 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'ı "Mia krifi evesthisia" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 20. olmuştur.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzisyen Yiannis Valvis ve şarkıcı Dionisia Karoki, grubu Eurovision Şarkı Yarışması için kurma kararı aldı. Ulusal finalden sonra, birçok sanatçı grubun zaferinin bir sahtekârlık olduğunu iddia etti.

Birmingham'daki provalarda Yiannis Valvis, yarışmanın direktörü ile birkaç kez tartışmasından dolayı arenadan atıldı ve şarkıcının tekrar arenaya girişine yasak getirildi. Kapısını koruyan iki güvenlik görevlisinin yanı sıra odası kitlenerek otel odasında yarışmayı izlemek zorunda kaldı. Talassa yarışmada ikinci sırada sahneye çıktı. Sadece Kıbrıs'tan 12 puan alarak 20. sırada yarışmayı tamamlamışlardır.

Grup yarışmadan sonra dağıldı. Dionisia Karoki birçok Yunan yıldızının geri vokalisti olarak çalıştı ve şimdi özel bir müzik okulunda müzik öğretmenliği yapmaktadır. Yiannis Valvis, Yunan radyo istasyonu Best Radio'da ses mühendisi olarak çalışıyor.

Thalassa'nın tek ve tek CD-single'ı sadece bir promosyon olarak piyasaya sürüldü. Yarışmadaki şarkılarının yanı sıra, iki remiksi yayınlanmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"Horepse"
Marianna Zorba
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan
1998
Sonra gelen:
"Die For You "
Antique