Sekizlik'teki yıldızlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste Sekizlik Takım Yıldızındaki dikkate değer yıldızlar listesi olup, azalan parlaklığa göre sıralanmıştır.

İsim Katalog belirtmeleri Konum Büyüklük Uzaklık Sınıfı Notlar
B G. HD HIP SA YK par slt
ν Oct ν 60 205478 107089 21s 41d 28.47sn −77° 23′ 22.1″ 3.73 2.10 69 K0III olası bir gezegeni var
β Oct β 75 214846 112405 22s 46d 03.72sn −81° 22′ 53.8″ 4.13 0.96 140 A9IV/V
δ Oct δ 19 124882 70638 14s 26d 55.74sn −83° 40′ 04.3″ 4.31 −0.35 279 K2III
θ Oct θ 88 224889 122 00s 01d 35.85sn −77° 03′ 55.1″ 4.78 0.63 221 K2III
ε Oct ε 70 210967 110256 22s 20d 01.48sn −80° 26′ 22.7″ 5.09 0.51 268 M6III BO Oct
γ1 Oct γ1 86 223647 117689 23s 52d 06.69sn −82° 01′ 07.6″ 5.10 0.53 267 G7III
α Oct α 52 199532 104043 21s 04d 43.03sn −77° 01′ 22.3″ 5.13 1.85 148 F4III β Lyr değişeni
λ Oct λ 62 206240 107843 21s 50d 54.25sn −82° 43′ 07.8″ 5.27 −0.36 435 G8/K0III+..
γ3 Oct γ3 1 636 814 00s 10d 02.27sn −82° 13′ 26.4″ 5.29 0.93 242 K1/K2III
χ Oct χ 30 164461 92824 18s 54d 47.65sn −87° 36′ 19.9″ 5.29 0.87 250 K3III
ξ Oct ξ 77 215573 112781 22s 50d 22.75sn −80° 07′ 25.7″ 5.32 −0.35 444 B6IV
ζ Oct ζ 9 79837 43908 08s 56d 41.88sn −85° 39′ 47.6″ 5.43 2.01 157 F0III
ι Oct ι 16 111482 63031 12s 54d 58.35sn −85° 07′ 24.3″ 5.45 0.17 371 K0III
σ Oct σ 34 177482 104382 21s 08d 46.01sn −88° 57′ 23.4″ 5.45 0.86 270 F0III Polaris Australis; δ Sct değişeni
φ Oct φ 33 167468 90133 18s 23d 36.44sn −75° 02′ 39.6″ 5.47 1.57 197 A0V
ψ Oct ψ 69 210853 110078 22s 17d 50.70sn −77° 30′ 41.7″ 5.49 2.56 125 F3III
τ Oct τ 81 219765 115836 23s 28d 03.57sn −87° 28′ 56.1″ 5.50 −0.52 522 K2III
κ Oct κ 18 117374 66753 13s 40d 56.18sn −85° 47′ 09.6″ 5.56 1.08 256 A2m...
ρ Oct ρ 24 137333 76996 15s 43d 16.10sn −84° 27′ 55.8″ 5.57 1.45 217 A2V
π1 Oct π1 21 130650 73540 15s 01d 50.70sn −83° 13′ 40.0″ 5.65 0.27 389 G8/K0III
π2 Oct π2 22 131246 73771 15s 04d 46.96sn −83° 02′ 17.8″ 5.65 −2.98 1734 G8Ib
4 G. Oct 4 11025 7568 01s 37d 27.78sn −84° 46′ 10.7″ 5.66 0.42 365 K0III
γ2 Oct γ2 87 224362 118114 23s 57d 32.99sn −82° 10′ 11.1″ 5.72 0.80 314 K0III
85 G. Oct 85 222806 117125 23s 44d 40.68sn −78° 47′ 29.2″ 5.74 −0.47 569 K1III
47 G. Oct 47 193721 101427 20s 33d 17.61sn −80° 57′ 53.4″ 5.76 −0.28 527 G6/G8II
υ Oct υ 71 211539 111196 22s 31d 37.83sn −85° 58′ 02.6″ 5.76 0.73 330 K0III
2 G. Oct 2 1032 1074 00s 13d 19.55sn −84° 59′ 38.5″ 5.78 −1.21 815 M0/M1III
83 G. Oct 83 221420 116250 23s 33d 19.55sn −77° 23′ 07.2″ 5.82 3.31 104 G2V
3 G. Oct 3 10800 7601 01s 37d 54.98sn −82° 58′ 31.0″ 5.88 3.71 88 G2V
ω Oct ω 23 131596 74296 15s 11d 08.79sn −84° 47′ 16.2″ 5.88 0.93 318 B9.5V
49 G. Oct 49 194612 101843 20s 38d 18.60sn −81° 17′ 20.3″ 5.89 −0.56 635 K5III
66 G. Oct 66 208741 108849 22s 03d 03.74sn −76° 07′ 05.8″ 5.94 1.99 201 F3III
32 G. Oct 32 167714 90606 18s 29d 20.02sn −80° 13′ 57.2″ 5.95 0.81 348 K2III
μ1 Oct μ1 50 196051 102162 20s 42d 02.52sn −76° 10′ 50.0″ 5.99 0.92 337 F4III-IV
84 G. Oct 84 222060 116653 23s 38d 23.69sn −76° 52′ 10.2″ 5.99 −0.42 625 K0II/III
12 G. Oct 12 104555 58697 12s 02d 20.68sn −85° 37′ 54.3″ 6.05 0.99 335 K3III
CW Oct 26 148542 83255 17s 00d 58.44sn −86° 21′ 51.5″ 6.05 −0.27 598 A2V α² CVn değişeni
79 G. Oct 79 218108 114258 23s 08d 23.54sn −79° 28′ 50.2″ 6.11 1.75 243 A7Vn
72 G. Oct 72 212168 110712 22s 25d 51.03sn −75° 00′ 56.6″ 6.12 4.31 75 G3IV
68 G. Oct 68 210056 109584 22s 11d 55.13sn −76° 06′ 57.3″ 6.13 1.30 302 K0III
45 G. Oct 45 191220 100697 20s 24d 54.80sn −83° 18′ 38.3″ 6.15 1.71 252 A2/A3m...
73 G. Oct 73 213402 111504 22s 35d 26.36sn −78° 46′ 17.6″ 6.15 −1.47 1090 K1III
59 G. Oct 59 204904 106881 21s 38d 56.15sn −79° 26′ 33.1″ 6.17 2.28 196 F4IV
η Oct η 11 96124 53702 10s 59d 14.16sn −84° 35′ 37.9″ 6.19 1.00 356 A1V
35 G. Oct 35 169904 91723 18s 42d 14.36sn −81° 48′ 29.1″ 6.27 0.12 553 B8V
14 G. Oct 14 107739 60638 12s 25d 38.28sn −86° 09′ 02.1″ 6.32 −0.53 765 K0III
82 G. Oct 82 219572 115129 23s 19d 08.55sn −79° 28′ 20.8″ 6.34 0.46 489 K0III
36 G. Oct 36 172226 93117 18s 58d 10.03sn −83° 25′ 19.8″ 6.35 0.18 558 B9/B9.5V
57 G. Oct 57 203532 106474 21s 33d 54.47sn −82° 40′ 59.1″ 6.35 −0.63 813 B3IV
38 G. Oct 38 171990 92233 18s 47d 49.20sn −77° 52′ 07.0″ 6.39 3.22 141 G2V
44 G. Oct 44 186154 98086 19s 56d 01.62sn −81° 20′ 59.4″ 6.39 −0.25 694 K3/K4III
64 G. Oct 64 208500 108759 22s 01d 52.65sn −77° 39′ 45.1″ 6.39 1.49 311 A5IV/V
5 G. Oct 5 25887 17328 03s 42d 32.69sn −85° 15′ 43.3″ 6.40 0.56 481 B9V
56 G. Oct 56 202418 106320 21s 32d 02.86sn −84° 48′ 36.0″ 6.42 −0.13 667 K3III
80 G. Oct 80 218559 114550 23s 12d 12.43sn −80° 54′ 45.6″ 6.43 0.17 582 K4III
29 G. Oct 29 159517 88274 18s 01d 34.21sn −85° 12′ 52.1″ 6.45 2.32 219 F4V
7 G. Oct 7 58805 32500 06s 46d 58.52sn −87° 01′ 29.9″ 6.46 3.50 128 F3V
58 G. Oct 58 203955 106424 21s 33d 21.07sn −80° 02′ 21.5″ 6.47 1.25 360 A0V
BP Oct 20 129723 75736 15s 28d 20.68sn −88° 07′ 58.1″ 6.49 2.45 210 Am δ Sct değişeni
31 G. Oct 31 165338 90509 18s 28d 06.35sn −84° 23′ 14.0″ 6.49 0.18 596 B8/B9V
μ2 Oct μ2 51 196067 102125 20s 41d 43.74sn −75° 21′ 01.5″ 6.51 3.31 142 G1V bir gezegeni var (b)
B Oct B 54 206553 112355 22s 45d 30.22sn −88° 49′ 05.9″ 6.57 1.50 326 F0IV-V CG Octantis
ο Oct ο 1348 1007 00s 12d 33.96sn −88° 21′ 46.3″ 7.21 −1.49 1790 B9.5IV
HD 142022 142022 79242 16s 10d 15.03sn −84° 13′ 53.8″ 7.70 5.01 112 K0V ikili yıldız, A bileşeninin bir gezegeni var (b)
HD 212301 212301 110852 22s 27d 30.92sn −77° 43′ 04.5″ 7.77 4.07 179 F8V bir gezegeni var (b)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]