Sinek'teki yıldızlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste Sinek Takım Yıldızındaki dikkate değer yıldızlar listesi olup, azalan parlaklığa göre sıralanmıştır.

İsim Katalog belirtmeleri Konum Büyüklük Uzaklık Sınıfı Notlar
B F HD HIP SA YK par slt
α Mus α 45 109668 61585 12s 37d 11.08sn −69° 08′ 07.9″ 2.69 −2.17 306 B2IV-V β Cep değişeni
β Mus β 51 110879 62322 12s 46d 16.87sn −68° 06′ 29.1″ 3.04 −1.86 311 B2V + B3V İkili yıldız
δ Mus δ 54 112985 63613 13s 02d 15.78sn −71° 32′ 55.7″ 3.61 1.39 90.8 K2III İkili yıldız
λ Mus λ 15 102249 57363 11s 45d 36.57sn −66° 43′ 43.8″ 3.68 0.66 128 A7III
γ Mus γ 44 109026 61199 12s 32d 28.11sn −72° 07′ 58.7″ 3.84 −1.14 324 B5V
ε Mus ε 35 106849 59929 12s 17d 34.64sn −67° 57′ 38.4″ 4.06 −0.77 302 M5III
μ Mus μ 16 102584 57581 11s 48d 14.49sn −66° 48′ 53.5″ 4.75 −0.86 432 K4III
η Mus η 59 114911 64661 13s 15d 15.00sn −67° 53′ 40.4″ 4.79 −0.68 405 B8V
HD 115211 62 115211 64820 13s 17d 13.03sn −66° 47′ 00.3″ 4.86 −2.94 1185 K2Ib/II
HD 103079 18 103079 57851 11s 51d 51.27sn −65° 12′ 21.2″ 4.89 −0.19 338 B4V İkili yıldız
HD 102839 17 102839 57696 11s 49d 56.63sn −70° 13′ 32.8″ 4.98 −3.27 1455 G5Ib
GT Mus 12 101379 56862 11s 39d 29.63sn −65° 23′ 51.9″ 5.01 −1.17 561 G2III + A Çift sistem
ι1 Mus ι1 66 116244 65468 13s 25d 07.36sn −74° 53′ 15.0″ 5.04 0.85 225 K0III
4 99104 55597 11s 23d 21.43sn −64° 57′ 17.0″ 5.09 −0.73 475 B5V HD 99103 ile çift sistem.
ζ2 Mus ζ2 38 107566 60320 12s 22d 07.39sn −67° 31′ 19.5″ 5.15 0.09 336 Am Çift sistem
λ Cha 29 105340 59151 12s 07d 50.09sn −75° 22′ 01.4″ 5.17 −0.47 438 K2II/III
25 104878 58884 12s 04d 38.95sn −68° 19′ 44.0″ 5.34 0.25 339 A0V
θ Mus θ 56 113904 64094 13s 08d 07.16sn −65° 18′ 21.7″ 5.44 −12.17 ~7000 WC6 + O9.5I Üçlü sistem
5 99264 55657 11s 24d 11.18sn −72° 15′ 23.8″ 5.55 −1.61 883 B2IV-V
52 111315 62608 12s 49d 44.95sn −71° 59′ 10.5″ 5.55 −0.49 526 G8Ib/II
67 G. Mus[1] 67 116458 65522 13s 25d 50.40sn −70° 37′ 38.1″ 5.65 −0.12 464 Ap
ζ1 Mus ζ1 39 107567 60329 12s 22d 12.03sn −68° 18′ 25.9″ 5.73 0.31 396 K0III Çift sistem
43 108970 61181 12s 32d 09.90sn −73° 00′ 03.8″ 5.88 0.78 341 K1III
7 100382 56287 11s 32d 20.00sn −66° 57′ 42.6″ 5.89 1.09 298 K1IIICN...
22 104600 58720 12s 02d 37.76sn −69° 11′ 32.2″ 5.89 1.01 308 B9V
58 114570 64466 13s 12d 48.77sn −66° 13′ 36.4″ 5.91 1.20 285 A0V(n)
57 114371 64390 13s 11d 51.38sn −69° 56′ 31.3″ 5.92 2.70 144 F3IV/V Çift sistem
53 112219 63165 12s 56d 31.72sn −72° 11′ 06.7″ 5.93 −0.72 698 G8III
LS Mus 55 113120 63688 13s 03d 05.36sn −71° 28′ 32.6″ 5.93 −2.49 1575 B1.5IIIne
11 101162 56727 11s 37d 48.51sn −67° 37′ 13.3″ 5.94 0.80 348 K0III
27 105151 59050 12s 06d 23.08sn −65° 42′ 33.9″ 5.95 −0.25 566 G8/K0III İkili yıldız
64 115439 64994 13s 19d 18.99sn −72° 02′ 07.7″ 6.04 0.37 445 K3III
S Mus 30 106111 59551 12s 12d 47.03sn −70° 09′ 06.4″ 6.05 −2.44 1630 F6Ib δ Cep değişeni
34 106797 59898 12s 17d 06.36sn −65° 41′ 34.6″ 6.06 1.00 335 A0V
61 115149 64790 13s 16d 45.05sn −65° 08′ 17.3″ 6.06 3.11 127 F5V
65 115967 65289 13s 22d 52.62sn −72° 08′ 48.0″ 6.06 −0.74 746 B6V İkili yıldız
6 99872 55979 11s 28d 18.46sn −72° 28′ 26.3″ 6.09 −0.74 758 B3V
70 117025 65783 13s 29d 07.98sn −64° 40′ 32.8″ 6.09 1.36 288 A2m
BO Mus 109372 61404 12s 34d 54.46sn −67° 45′ 24.8″ 6.11 −1.33 1003 M6II/III
73 118344 66574 13s 38d 45.83sn −70° 26′ 41.1″ 6.11 0.47 438 K3III
50 110716 62212 12s 45d 02.07sn −68° 49′ 50.7″ 6.16 −2.71 1940 F6Ia
EZ Mus 69 116890 65755 13s 28d 46.82sn −69° 37′ 37.6″ 6.17 −0.48 698 B8V α² CVn değişeni
36 107301 60183 12s 20d 28.28sn −65° 50′ 33.5″ 6.20 1.22 323 B9V
33 106676 59851 12s 16d 23.87sn −72° 36′ 52.1″ 6.21 1.16 333 A0V
KY Mus 47 109867 61703 12s 38d 52.37sn −67° 11′ 35.0″ 6.22 −11.39 108667 B1Ia
28 105138 59046 12s 06d 19.93sn −68° 39′ 05.0″ 6.23 −2.58 1884 G3Ib
2 98672 55308 11s 19d 36.58sn −75° 08′ 32.8″ 6.26 0.20 532 B9.5/A0V
FH Mus 48 110020 61796 12s 39d 55.90sn −66° 30′ 40.0″ 6.26 1.09 353 B8V
42 108054 60601 12s 25d 17.62sn −65° 46′ 10.6″ 6.29 2.89 156 G8/K0IV
26 105071 59003 12s 05d 53.63sn −65° 32′ 48.8″ 6.30 B8Ia-Iab
R Mus 49 110311 61981 12s 42d 05.03sn −69° 24′ 27.2″ 6.31 −2.55 1929 F7Ib δ Cep variable
113919 64117 13s 08d 27.84sn −67° 47′ 48.3″ 6.34 −1.09 1000 M1III
40 107773 60417 12s 23d 15.04sn −67° 37′ 55.8″ 6.36 2.83 166 K0IV-V
72 117651 66152 13s 33d 35.92sn −65° 37′ 57.4″ 6.36 1.21 349 A0V
60 114912 64682 13s 15d 25.77sn −69° 40′ 45.1″ 6.37 1.51 306 K2/K3III
19 103482 58085 11s 54d 44.62sn −66° 22′ 33.7″ 6.38 3.20 141 F2IV
3 98695 55350 11s 20d 04.16sn −71° 59′ 39.6″ 6.41 −0.42 758 B4V
23 104570 58706 12s 02d 28.59sn −71° 29′ 20.4″ 6.41 0.86 421 K1III
24 104752 58810 12s 03d 44.54sn −74° 12′ 50.7″ 6.44 −0.81 921 G6III
1 98671 55332 11s 19d 50.84sn −72° 57′ 29.8″ 6.46 0.59 486 A0V
46 109857 61738 12s 39d 14.64sn −75° 22′ 14.1″ 6.46 −0.40 769 B8Vn
13 101805 57092 11s 42d 14.82sn −75° 13′ 38.3″ 6.48 3.80 112 G1V
105822 59389 12s 11d 01.22sn −68° 15′ 39.4″ 6.48 −0.82 939 K0/K1III
ι2 Mus ι2 68 116579 65628 13s 27d 18.58sn −74° 41′ 30.2″ 6.62 0.71 495 B9V
HD 100546 8 100546 56379 11s 33d 25.44sn -70° 11′ 41.2″ 6.70 337 B9Vne doğrulanmamış gezegeni var (b)
HD 111232 111232 62534 12s 48d 51.75sn −68° 25′ 30.5″ 7.61 5.31 94 G8V bir gezegeni var (b)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ SIMBAD yanlışlıkla sadece "67 Mus" olarak belirtmiştir. (Object query result: HD 116458 -- Spectroscopic binary)