Sinek'teki yıldızlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Bu liste Sinek Takım Yıldızındaki dikkate değer yıldızlar listesi olup, azalan parlaklığa göre sıralanmıştır.

İsim Katalog belirtmeleri Konum Büyüklük Uzaklık Sınıfı Notlar
B F HD HIP SA YK par slt
α Mus α 45 109668 61585 12s 37d 11.08sn −69° 08′ 07.9″ 2.69 −2.17 306 B2IV-V β Cep değişeni
β Mus β 51 110879 62322 12s 46d 16.87sn −68° 06′ 29.1″ 3.04 −1.86 311 B2V + B3V İkili yıldız
δ Mus δ 54 112985 63613 13s 02d 15.78sn −71° 32′ 55.7″ 3.61 1.39 90.8 K2III İkili yıldız
λ Mus λ 15 102249 57363 11s 45d 36.57sn −66° 43′ 43.8″ 3.68 0.66 128 A7III
γ Mus γ 44 109026 61199 12s 32d 28.11sn −72° 07′ 58.7″ 3.84 −1.14 324 B5V
ε Mus ε 35 106849 59929 12s 17d 34.64sn −67° 57′ 38.4″ 4.06 −0.77 302 M5III
μ Mus μ 16 102584 57581 11s 48d 14.49sn −66° 48′ 53.5″ 4.75 −0.86 432 K4III
η Mus η 59 114911 64661 13s 15d 15.00sn −67° 53′ 40.4″ 4.79 −0.68 405 B8V
HD 115211 62 115211 64820 13s 17d 13.03sn −66° 47′ 00.3″ 4.86 −2.94 1185 K2Ib/II
HD 103079 18 103079 57851 11s 51d 51.27sn −65° 12′ 21.2″ 4.89 −0.19 338 B4V İkili yıldız
HD 102839 17 102839 57696 11s 49d 56.63sn −70° 13′ 32.8″ 4.98 −3.27 1455 G5Ib
GT Mus 12 101379 56862 11s 39d 29.63sn −65° 23′ 51.9″ 5.01 −1.17 561 G2III + A Çift sistem
ι1 Mus ι1 66 116244 65468 13s 25d 07.36sn −74° 53′ 15.0″ 5.04 0.85 225 K0III
4 99104 55597 11s 23d 21.43sn −64° 57′ 17.0″ 5.09 −0.73 475 B5V HD 99103 ile çift sistem.
ζ2 Mus ζ2 38 107566 60320 12s 22d 07.39sn −67° 31′ 19.5″ 5.15 0.09 336 Am Çift sistem
λ Cha 29 105340 59151 12s 07d 50.09sn −75° 22′ 01.4″ 5.17 −0.47 438 K2II/III
25 104878 58884 12s 04d 38.95sn −68° 19′ 44.0″ 5.34 0.25 339 A0V
θ Mus θ 56 113904 64094 13s 08d 07.16sn −65° 18′ 21.7″ 5.44 −12.17 ~7000 WC6 + O9.5I Üçlü sistem
5 99264 55657 11s 24d 11.18sn −72° 15′ 23.8″ 5.55 −1.61 883 B2IV-V
52 111315 62608 12s 49d 44.95sn −71° 59′ 10.5″ 5.55 −0.49 526 G8Ib/II
67 G. Mus[1] 67 116458 65522 13s 25d 50.40sn −70° 37′ 38.1″ 5.65 −0.12 464 Ap
ζ1 Mus ζ1 39 107567 60329 12s 22d 12.03sn −68° 18′ 25.9″ 5.73 0.31 396 K0III Çift sistem
43 108970 61181 12s 32d 09.90sn −73° 00′ 03.8″ 5.88 0.78 341 K1III
7 100382 56287 11s 32d 20.00sn −66° 57′ 42.6″ 5.89 1.09 298 K1IIICN...
22 104600 58720 12s 02d 37.76sn −69° 11′ 32.2″ 5.89 1.01 308 B9V
58 114570 64466 13s 12d 48.77sn −66° 13′ 36.4″ 5.91 1.20 285 A0V(n)
57 114371 64390 13s 11d 51.38sn −69° 56′ 31.3″ 5.92 2.70 144 F3IV/V Çift sistem
53 112219 63165 12s 56d 31.72sn −72° 11′ 06.7″ 5.93 −0.72 698 G8III
LS Mus 55 113120 63688 13s 03d 05.36sn −71° 28′ 32.6″ 5.93 −2.49 1575 B1.5IIIne
11 101162 56727 11s 37d 48.51sn −67° 37′ 13.3″ 5.94 0.80 348 K0III
27 105151 59050 12s 06d 23.08sn −65° 42′ 33.9″ 5.95 −0.25 566 G8/K0III İkili yıldız
64 115439 64994 13s 19d 18.99sn −72° 02′ 07.7″ 6.04 0.37 445 K3III
S Mus 30 106111 59551 12s 12d 47.03sn −70° 09′ 06.4″ 6.05 −2.44 1630 F6Ib δ Cep değişeni
34 106797 59898 12s 17d 06.36sn −65° 41′ 34.6″ 6.06 1.00 335 A0V
61 115149 64790 13s 16d 45.05sn −65° 08′ 17.3″ 6.06 3.11 127 F5V
65 115967 65289 13s 22d 52.62sn −72° 08′ 48.0″ 6.06 −0.74 746 B6V İkili yıldız
6 99872 55979 11s 28d 18.46sn −72° 28′ 26.3″ 6.09 −0.74 758 B3V
70 117025 65783 13s 29d 07.98sn −64° 40′ 32.8″ 6.09 1.36 288 A2m
BO Mus 109372 61404 12s 34d 54.46sn −67° 45′ 24.8″ 6.11 −1.33 1003 M6II/III
73 118344 66574 13s 38d 45.83sn −70° 26′ 41.1″ 6.11 0.47 438 K3III
50 110716 62212 12s 45d 02.07sn −68° 49′ 50.7″ 6.16 −2.71 1940 F6Ia
EZ Mus 69 116890 65755 13s 28d 46.82sn −69° 37′ 37.6″ 6.17 −0.48 698 B8V α² CVn değişeni
36 107301 60183 12s 20d 28.28sn −65° 50′ 33.5″ 6.20 1.22 323 B9V
33 106676 59851 12s 16d 23.87sn −72° 36′ 52.1″ 6.21 1.16 333 A0V
KY Mus 47 109867 61703 12s 38d 52.37sn −67° 11′ 35.0″ 6.22 −11.39 108667 B1Ia
28 105138 59046 12s 06d 19.93sn −68° 39′ 05.0″ 6.23 −2.58 1884 G3Ib
2 98672 55308 11s 19d 36.58sn −75° 08′ 32.8″ 6.26 0.20 532 B9.5/A0V
FH Mus 48 110020 61796 12s 39d 55.90sn −66° 30′ 40.0″ 6.26 1.09 353 B8V
42 108054 60601 12s 25d 17.62sn −65° 46′ 10.6″ 6.29 2.89 156 G8/K0IV
26 105071 59003 12s 05d 53.63sn −65° 32′ 48.8″ 6.30 B8Ia-Iab
R Mus 49 110311 61981 12s 42d 05.03sn −69° 24′ 27.2″ 6.31 −2.55 1929 F7Ib δ Cep variable
113919 64117 13s 08d 27.84sn −67° 47′ 48.3″ 6.34 −1.09 1000 M1III
40 107773 60417 12s 23d 15.04sn −67° 37′ 55.8″ 6.36 2.83 166 K0IV-V
72 117651 66152 13s 33d 35.92sn −65° 37′ 57.4″ 6.36 1.21 349 A0V
60 114912 64682 13s 15d 25.77sn −69° 40′ 45.1″ 6.37 1.51 306 K2/K3III
19 103482 58085 11s 54d 44.62sn −66° 22′ 33.7″ 6.38 3.20 141 F2IV
3 98695 55350 11s 20d 04.16sn −71° 59′ 39.6″ 6.41 −0.42 758 B4V
23 104570 58706 12s 02d 28.59sn −71° 29′ 20.4″ 6.41 0.86 421 K1III
24 104752 58810 12s 03d 44.54sn −74° 12′ 50.7″ 6.44 −0.81 921 G6III
1 98671 55332 11s 19d 50.84sn −72° 57′ 29.8″ 6.46 0.59 486 A0V
46 109857 61738 12s 39d 14.64sn −75° 22′ 14.1″ 6.46 −0.40 769 B8Vn
13 101805 57092 11s 42d 14.82sn −75° 13′ 38.3″ 6.48 3.80 112 G1V
105822 59389 12s 11d 01.22sn −68° 15′ 39.4″ 6.48 −0.82 939 K0/K1III
ι2 Mus ι2 68 116579 65628 13s 27d 18.58sn −74° 41′ 30.2″ 6.62 0.71 495 B9V
HD 100546 8 100546 56379 11s 33d 25.44sn -70° 11′ 41.2″ 6.70 337 B9Vne doğrulanmamış gezegeni var (b)
HD 111232 111232 62534 12s 48d 51.75sn −68° 25′ 30.5″ 7.61 5.31 94 G8V bir gezegeni var (b)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ SIMBAD yanlışlıkla sadece "67 Mus" olarak belirtmiştir. (Object query result: HD 116458 -- Spectroscopic binary)