Scrat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Scrat meşe palamudunun üzerinde oturuyor

Blue Sky Stüdyoları tarafından tasarlanmış olan Scrat, bir firavun faresi temel alınarak çizilmiş, Buz Devri ve devam filmi olan Buz Devri: Erime filmlerinin arka planındaki karakterlerden biridir. Karakter beğenilince Buz Devri animasyonundaki rolü uzatılmış ve ikinci filmde de ona yer verilmiştir. Her iki filmde de, kendi sahnelerinin başrolünü bir meşe palamudu ile paylaşır ve başına gelen türlü talihsizlikleriyle güldürür.

Blue Sky Stüdyoları Scrat'in meşe palamudu kovalaması hakkında bir kısa film daha yaratmıştır, bu filmin adı da "Gone Nutty"dir.

Scrat, başlangıçta komedi amaçlı kurgusal bir tür olarak yaratılırken, 2011'de Scrat'a oldukça benzeyen bir memeli tanımlandı. Yeni tanımlanan takson, Cronopio dentiacutus, bir sincap değildi ve Senozoyik'te yaşamadı; therianlarla yakından ilişkili olduğu düşünülen bir grup memeli olan dryolestoidlere aitti ve yaklaşık 100 milyon yıl önce Patagonya'da yaşadı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Saber-Toothed Squirrel Skulls Found: Lived 100 Million Years Ago | Care2 Causes". web.archive.org. 7 Kasım 2011. 7 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2021.