Rufus Scrimgeour

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rufus Scrimgeour
DoğumRufus Scrimgeour
1968 (öncesi)
İngiltere
Ölüm1 Ağustos 1997
Sihir Bakanlığı
Ölüm sebebiSuikast
Milliyetİngiliz
Vatandaşlıkİngiltere
EğitimHogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
MeslekSeherbaz Ofisi Başkanı (1990 - 1996) Sihir Bakanı (1996 - 1997)
Etkin yıllar1990-1997
Dönem
  • Seherbaz Ofisi Başkanı (1990-1996)
  • Sihir Bakanı (1996-1997)
  • İkinci Büyücü Savaşı (1997-1998)
Tanınma nedeniLord Voldemort ve Ölüm Yiyenler'e karşı çok sert ve kararlı bir duruş sergilemesi
Memleketİskoçya veya Galler
Yerine geldiğiCornelius Fudge
Yerine gelenPius Thicknesse
Hareketİkinci Büyücü Savaşı (1996-1998)
Rakip(ler)Voldemort Ölüm Yiyenler
Kurul üyeliğiSeherbaz Ofisi Sihir Bakanlığı
AileBrutus Scrimgeour (muhtemelen)

Rufus Scrimgeour, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin bir karakteridir. Lord Voldemort ve Ölüm Yiyenler'e karşı çok sert ve kararlı bir duruş sergilemesiyle tanınmıştır. Sihir Bakanlığı'na başlangıçta bir seherbaz olarak katılmıştır, hayatını karanlık büyücülerle savaşarak geçirmiştir. Rufus, Voldemort'un dönüşünün ortaya çıktığı ve Büyücü dünyasının kargaşa içinde olduğu tehlikeli bir zamanda Cornelius Fudge'ın yerine geçerek Sihir Bakanı olmuştur.[1] Rufus, Voldemort tehdidini çok ciddiye almıştır ki aldığı önlemler ilerleme kaydetmiştir. Bakanlığa 1 Ağustos 1997'de Ölüm Yiyenler tarafından darbe yapılarak Voldemort bakanlığın kontrolünü ele geçirmiştir.[2]

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Scrimgeour (muhtemelen İskoçya'da veya Galler'de) 1968 öncesinde Scrimgeour ailesinde dünyaya gelmiştir. Büyücülük eğitimini Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda almıştır. Hogwarts'daki eğitiminin ardından Sihir Bakanlığı, Seherbaz Ofisi'ne katılmak için bir dizi yetenek testine girmiştir ve başarıyla geçerek bakanlığa katılmıştır.

Seherbaz Ofisi Başkanı olması (1990 - 1996)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir süre Seherbaz olarak hizmet etmesinin ardından ve çalışma hayatı boyunca karanlık büyüyle mücadelesiyle birlikte 1990'lı yılların başlarında Seherbaz Ofisi Başkanlığına yükselmiştir. John Dawlish, Proudfoot, Savage, Nymphodra Tonks, Kingsley Shacklebolt ve Gawain Robards'la birlikte çalışmalarına devam etmiştir.

İkinci Büyücü Savaşı ve Sihir Bakanı oluşu (1996 - 1997)[değiştir | kaynağı değiştir]

" Bunlar karanlık zamanlar, inkar edemeyiz. Dünyamız belki de bugün olduğundan daha büyük bir tehditle karşı karşıya kalmadı. Ama bunu tüm vatandaşlarımıza söylüyorum... Biz hizmetkârlarınız özgürlüğünüzü sizden almaya çalışan o hain güçleri püskürtmeye devam edeceğiz! Bakanlığınız… hala… güçlü! ” —Scrimgeour, Voldemort'un dönüşünün ardından büyücü dünyasının durumu hakkında bir konuşma yapıyor.

Voldemort ortaya çıkışıyla birlikte Büyücüler ve Büyücü olmayan Muggle topluluklarına savaş ilan etmiştir. Büyücü toplulukları Cornelius Fudge'ın tehlikeyi kabul etmeyi sürekli reddetmesi ve ardından Voldermort'un gelişini geç bildirmesi nedeniyle istifa etmeye zorlamıştır. Fudge'ın istifasıyla birlikte yerini Rufus Scrimgeour almıştır. Rufus'ın bakan olmasıyla birlikte tehlikeye karşı çalışmalarını arttırmıştır. Rufus, Ölüm Yiyenleri aktif olarak aradığı izlemini vermek için bazı masum kişileri de tutuklamıştır. Scrimgeour, Stan Shunpike'i haksız yere hapse atmak gibi, gerçeğin aksi olmasına rağmen umutsuzca Bakanlığı ilerleme kaydediyormuş gibi göstermeye çalıştı. Scrimgeour'un rejimi altında çabalara rağmen hiçbir ilerleme olmadı. Bu sırada Voldemort taraftarları artıyor, bakanlıktaki güvenlik açıkları Voldemort lehine bir sonuç alıyordu. Dumbledore'un Harry Potter'ı "Seçilmiş Kişi" olarak görmesi Scrimgeour'da tartışmalara neden olmuştur. Harry Potter hala Bakanlığın iki yüzlü olduğunu düşünmüş ve bakanlığın desteklerini reddetmiştir.[3][4]

Kişiliği ve Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Harry Potter: " O... Sence o iyi birisi mi? "
Albus Dumbledore: "İlginç bir soru. Kesinlikle yetenekli. Cornelius'tan daha kararlı ve güçlü bir kişilik."
Harry Potter: "Evet, ama demek istediğim -"
Albus Dumbledore: "Ne demek istediğini anlıyorum. Rufus bir aksiyon adamı ve çalışma hayatının çoğu boyunca Kara büyücülerle savaştığı için Lord Voldemort'u hafife almıyor."
— Albus Dumbledore ve Harry Potter, Scrimgeour'un bir politikacı olarak tavrını tartışıyor. (Harry Potter ve Melez Prens)

Scrimgeour'un hayatı Karanlık Büyücülerle savaşarak geçirmiştir ve bu onu yıpratmış, sert bir adam yapmıştır. Scrimgeour zeki ve sert bir adamdı, ne kadar sert görünürse görünsün, Fudge'tan daha iyi değildi. O (ve Bakanlığın geri kalanı) Ölüm Yiyenler tehlikesini görmekten çok Bakanlığın itibarı ile ilgileniyordu.

Dumbledore, Scrimgeour'u Sihirbazlık kariyeri boyunca Karanlık Büyücülere karşı savaşan ve Bakanlıkta hızlı bir şekilde yükselen bir "Girişimci Adam" olarak görmüştür. Voldemort ve Ölüm Yiyenler'e karşı mücadele de önemli girişimlerde bulunmuştur. Bakanlık içerisindeki yolsuzluklar, casuslar konusunda bilgisiz kalmıştır ve bu canına mal olmasıyla birlikte, bakanlığın ele geçirilmesini de kolaylaştırmıştır. Voldemort ile mücadelesinde kusurları olmasına rağmen işkence altındayken Harry Potter'ın yerini söylememesiyle birlikte cesaretini ve karakterini kanıtlamıştır.[5][6]

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

"Bakanlık düştü. Scrimgeour öldü. Geliyorlar."Kingsley Shacklebolt'un Patronus'u Scrimgeour'un ölümünü ve Ölüm Yiyenlerin darbesini bildiriyor. (1 Ağustos 1997)

Bakanlıkta çalışan Voldemort ajanları ile birlikte 1 Ağustos 1997 günü Sihir Bakanlığı'na Ölüm Yiyenler tarafından darbe yapıldı, Büyülü Hukuki Yaptırım Dairesi Başkanı Pius Thicknesse ve diğer bazı yüksek rütbeli Bakanlık yetkilileri Imperius Laneti altına alındı. Voldemort, Harry Potter'ın yerini öğrenmek için Scrimgeour'a acımasızca işkenceler yaptı. Son anlarına kadar Scrimgeour, Harry'nin yerini söylememek için epeyce mücadele etti, Harry hakkında bilgi vermediği için Voldemort tarafından öldürüldü.[7]

Ölümünün Ardından

Harry, Ron ve Hermione, Scrimgeour'un fedakârlığını öğrendikten sonra mezarına saygı duymaya gitmişlerdir. Lord Voldemort'un ölümünün ardından Scrimgeour Suikasti'nin ortaya çıktığı varsayılıyor ancak konu belirsizdir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]