Roger Taylor (Duran Duran davulcusu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Roger Taylor
Taylor 2011'de [South by Southwest müzik festivali]
Genel bilgiler
DoğumRoger Andrew Taylor
26 Nisan 1960 ( 62 yaşında)
Birmingham, England
TarzlarPop rock, alternative rock, new wave
ÇalgılarDavul, vurmalı çalgılar
Etkin yıllar1979-1986; 1994-1995; 1997–şu an
İlişkili hareketlerDuran Duran, Arcadia, Freebass, Funk Face, Scent Organs

Roger Andrew Taylor (d. 26 Nisan 1960), İngiliz müzisyen. new wave grubu Duran Duran'ın davulcusu olarak kurulduğu günden 1985'e kadar ve 2001'den itibaren tekrar tanındı. Duran Duran dünya çapında 100 milyondan fazla plak sattı.

Yaşam ve kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Roger Taylor'ın gençlik fotoğrafı.

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Roger Andrew Taylor mütevazı bir ailede doğdu ve 11 yaşına kadar Birmingham'ın Shard End bölgesinde ve daha sonra Castle Bromwich 'te (15 Hawthorne Yolu) küçük bir banliyö evinde büyüdü. Babası otomobil endüstrisinde çalışıyordu. Yaklaşık 12 yaşında davul çalmaya başladı ve en sevdiği plaklarla birlikte oynayarak kendini öğretti. İlk tutkusu ingiliz futbol kulübü Aston Villa'nın kalecisi olmaktı ve çocukken babası tarafından her ev maçına götürüldü. Sonunda Villa Park'ta "oynayacaktı", ancak Duran Duran'ın 1983'teki yardım konseri için davulcusu olarak. Taylor, Roxy Music'ten davulcular Paul Thompson'ı, The Rolling Stones'tan Charlie Watts'ı ve Chic'ten Tony Thompson'ı büyümekte olan önemli müzikal etkileri olarak gösterdi.

Duran Duran'a katılmadan önce Taylor birkaç okulla (Castle Bromwich, Warwickshire'daki Park Hall Okulu) ve yerel kulüp gruplarıyla sahne aldı. Birmingham'daki Barbarellas club'da çalan punk gruplarından ilham aldıktan sonra 1978'de Melody Maker yılın genç grubunda bölgesel finalist olan yeni dalga / punk kıyafeti Scent Organs'ı kurdu ve kısa bir süre post-punk grubu Kült Figürlerinin bir üyesiydi. 1979'da Koku Organları ayrıldıktan sonra Duran Duran'a katıldı. 'Sessiz olan' olarak tanındı ve her zaman davullarıyla konuşmayı tercih ettiğini söyledi.[kaynak belirtilmeli]

1979-1986: Duran Duran[değiştir | kaynağı değiştir]

Taylor, Duran Duran'ın diğer üyeleriyle birlikte 1980'lerin başında ün kazanırken uluslararası bir yıldız oldu. İlk single Planet Earth' ün videosu, uzanmış, çıplak göğüslü Taylor'ın yavaşça gökyüzüne baktığı bir çekimle açılıyor. Grubun ilk üç stüdyo albümünde (Duran Duran, Rio, and Seven and the Ragged Tiger) ve canlı albüm Arena' da davul çaldı. 1985'te grup, temayı James Bond film, A View to a Kill' e kaydetti ve bu film ABD'nin ikinci 1 numaralı hiti oldu ve bugüne kadar orada 1 numaraya ulaşan tek Bond teması oldu. Ancak, yoğun kayıt ve turne programı, şöhretin baskısıyla birleştiğinde, Taylor'ı grupta olmaktan mutsuz etti. Duran Duran'ın orijinal kadrosuyla son performansı Temmuz 1985'te Philadelphia'da 2 milyar kişilik küresel bir izleyici kitlesine ulaşan Live Aid yardım konserindeydi. Taylor ve grup bu dönemde ikişer Grammy ödülü aldı.

Gruptan ayrılmadan önce 1985 yılında Duran Duran grup arkadaşları Simon Le Bon ve Nick Rhodes ile birlikte yan projeleri Arcadia için So Red The Rose albümünde çalıştı. Albümde Sting, David Gilmour, Herbie Hancock ve Grace Jones yer aldı. Taylor, diğer Duran Duran splinter grubu Power Station'ın kendi adını taşıyan albümlerinden "Some Like It Hot" adlı şarkısına perküsyona da katkıda bulundu. Daha sonra müzik dünyasından uzakta sakin bir hayat yaşamak için Gloucestershire tepelerinde uzak bir çiftlik arazisi satın aldı. The Sun gazetesi onu takip etti ve ayrılışına bir sayfa ayırdı ve ona 'pop'un münzevi' adını verdi. Başlangıçta aradan bir yıl geçmesi bekleniyordu, ancak 1986'da grubun geri kalan üyeleri Duran Duran'dan ayrıldığını belirten bir bildiri yayınladı.

1994 ve 2001-günümüz: Duran Duran'da ikinci görev süresi[değiştir | kaynağı değiştir]

1994'te Paris'te bir arkadaşını ziyaret ederken, geçici olarak Duran Duran'a katıldı ve Thank You albümünün üç parçasında davul çaldı (sadece ikisi albümde sona ermesine rağmen), daha sonra "Perfect Day" için videoda ve grubun Top of the Pops performansının zirvesinde yer aldı.

1997'de Taylor müzik endüstrisine olan iştahını yeniden kazandı. Kısa bir süre için yeraltı dans etiketi Cleveland City Records'ta "Love Is Like Oxygen" (Sweet'in bir şarkısının kapağı) single'ını üreten elektro / dans grubu Freebass'ı kurdu. Rekor, Music Week UK Dance Chart'ın ilk on listesine ulaştı. Taylor ayrıca Freebass üyesi Jake Roberts ile Funk Face adı altında electro house parçaları üretti. Taylor'ın kendi etiketi Rt Music'te "Lost This Feeling" ve "Shine" yayınlandı.

2001 Yılında Duran Duran'a yeniden katıldı, Rio dönemi üyelerinin beşi de yeni materyaller kaydetmek ve tekrar beşli olarak sahne almak için bir araya geldi. Bu, Wembley Arena'da beş gişe gecesiyle sonuçlandı, Madison Square Garden'ı tekrar çaldı ve New York'ta Epic Records ile imzaladı. Grup bir hit single '(Reach Up for The) Sunrise' ve bir hit albüm Astronaut' u teslim etti.

'Astronot' turu iki yıldan fazla sürdü ve tüm dünyada gösteriler yapıldı. Grup, Q magazine ve MTV'den birçok prestijli 'başarı' ödülü ve bir Brit award aldı.

2003 Yılında Londra'nın Met Bar'ında house ve hip-hop'un bir karışımını çalarak uzun soluklu bir DJ ihtisasına başladı ve son yıllarda Cielo New York ve Pacha Ibiza'da sahne alarak ünlü bir DJ olmaya devam etti.

All You Need Is Now albümü 21 Aralık 2010'da dünya çapında eleştirmenlerce beğeniyle karşılandı. 15 ülkede iTunes pop listesinde hemen 1 numaraya ulaştı. Duran Duran, 2012 yılında dünya çapında geniş ve geniş kapsamlı bir destek turuna başladı. Grup ayrıca 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın açılışına denk gelmek üzere Hyde Park'ta 70.000 kişilik bir dinleyici kitlesine seslendi. Taylor daha sonra grup arkadaşlarıyla 14. Duran Duran albümünde yapımcılar Mark Ronson, Ben Hudson ve Nile Rodgers ile çalışmaya başladı; Paper Gods 2015 yılında piyasaya sürüldü.

Ocak 2016'da, farklı kültürleri ve ülkeleri müzikle birleştirmeyi amaçlayan bir hayır kurumu olan Peace Tracks, ABBA, Philip Glass, Angélique Kidjo ve Anoushka Shankar üyeleriyle işbirliği içinde Taylor'ın yer aldığı bir dizi şarkı yayınladı.

Kişisel hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Taylor'ın daha sonra boşandığı ilk karısı Giovanna Cantone'dan üç çocuğu var. 2004 Yılında Prens William ve Hugh Grant ile birlikte İngiltere yüksek sosyete dergisi Tatler'de İngiltere'nin en uygun beşinci bekarı seçildi. 2007 Yılında Taylor, Karayipler'deki St. Lucia adasında Peru vatandaşı Gisella Bernales ile evlendi. 9 Temmuz 2011'de ilk çocuklarını dünyaya getirdi.[kaynak belirtilmeli]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Duran Duran ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Arcadia ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Freebass ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Funk Face ile[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "Shine" (2001)
  • "Lost This Feeling" (2001)

konuk oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • " Some Like It Hot " üzerine vurmalı efektler (The Power Station albümünden The Power Station) (1985)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]