İçeriğe atla

Robin Scherbatsky

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Robin Scherbatsky, Amerikalı CBS televizyonunda yayınlanan ve yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas olan durum komedisi How I Met Your Mother'da Cobie Smulders tarafından canlandırılan kurgusal bir karakterdir.

Robin Scherbatsky
How I Met Your Mother karakteri
Robin Scherbatsky canlandıran Cobie Smulders
İlk görünümPilot
Son görünümLast Forever
Bilgileri
CinsiyetKadın
MeslekGazeteci Haber Sunucusu
AileRobin Charles Scherbatsky Sr. (babası)
Geneviève Scherbatsky(annesi)
Katie Scherbatsky (kardeşi)
Evlilik(ler)Barney Stinson (2013-2016)
UlusKanadalı,  Kanada

Karakter Seçimi

[değiştir | kaynağı değiştir]

How I Met Your Mother'ın yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas 2014'de yaptıkları bir açıklamada Robin Scherbatsky karakteri için Jennifer Love Hewitt'e teklif götürdüklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını açıkladı.[1] Daha sonrasında o zamanlar tanınmayan bir oyuncu olan Cobie Smulders'ı kadroya aldılar. Bays ve Thomas daha sonra açıklamalarında şöyle dedi: "Tanrıya şükür ki bir milyon nedenden dolayı yaptık ama bunların arasında Ted'in onu ilk kez gördüğünde, Amerika'nın onu ilk kez görmesi gerçeği var bunun merak uyandırıcılığı şovu ileriye taşıdı ve şovu canlı tuttu."[2]

Kişiliği ve Geçmişi

[değiştir | kaynağı değiştir]

Robin, 23 Temmuz 1980'de Kanadalı bir baba ve İngiliz bir annenin çocukları olarak dünyaya gelir. Babası Erkek çocuk istediği için Robin'e kendi ismini verir ve küçük yaştan itibaren erkek gibi davranır. Gençliğinde şarkıcılık yapmıştır ama bundan utanç duymaktadır. Vancouver Canucks, hayranı olan Robin iş için 2005'te Amerika New York'a taşınır. Oraya yeni taşınmışken Ted ile tanışır ve ekibe girer. Çeşitli haber kanallarında çalışır. 2. sezonda Ted'den ayrılır ama arkadaş olarak kalırlar. İlerde Barney ile çıkar ama yine ayrılır. Robin Kevin adındaki psikologla çıkarken asla çocuk sahibi olamayacağını öğrenir. 2013'te Barney'le bir araya gelip evlenirler. 3 yıl evli kaldıktan sonra boşanırlar. Ünlü bir haberci olan Robin dünyayı gezip haber yapmaktadır. Robin asıl birlikte olması gereken kişinin Ted olması gerektiğini düşünür ama Ted evlenmiştir. Dizinin finalinde 2030 yılında Ted ile bir araya gelirler ve dizi biter.

  1. ^ "Jennifer Love Hewitt Turned Down How I Met Your Mother?! (Plus, Series Finale Secrets Revealed...)". E! Online. 3 Şubat 2014. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2024. 
  2. ^ Stransky,EW, Tanner (14 Mayıs 2013). "'HIMYM' unveils the mother! The creators answer your burning questions". CNN (İngilizce). Erişim tarihi: 20 Temmuz 2024.