Carter Bays

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Carter Bays

Carter Bays (doğum: 1975) [1] , bir Amerikan televizyon dizisi yazarıdır. En çok, partneri Craig Thomas ile birlikte yazdığı, yarattığı ve idari yapımcılığını üstlendiği CBS durum komedisi How I Met Your Mother adlı televizyon dizisiyle bilinir.

İkili ayrıca "The Solids" adında bir müzik grubunun da üyeleridir. Bays, Oliver Beene ve How I Met Your Mother dizilerinin müziklerini de bestelemiş grubun gitarist ve assolistidir.

How I Met Your Mother dizisini yaratmadan önce Bays ve Thomas, Oliver Beene ve Quintuplets'i de içeren birçok dizi ve American Dad! dizisinin "Stan of Arabia" bölümünün ikinci kısmını yazmışlardır.

Bays ve Thomas dizideki arkadaşlığı kendi arkadaşlıklarından yola çıkarak yazmışlardır. Buna göre Ted karakterinde daha çok Bays öne çıkarken Marshall ve Lily karakterleri ise Craig Thomas ve eşinden esinlenilmiştir. Sansür ve sitcomlar hakkındaki bir National Public Radio makalesine göre Bays'in annesi onu How I Met Your Mother için takdir ediyor ve düzenli olarak olumlu tepkiler veriyor. Bays, annesine ilişkin "Annem beni dizi sapıkça ya da müstehcen olduğunda asla aramaz, komik olmadığında arar ve bu çok daha utanç verici." diyor. [2]

Bays, Shaker Heights Lisesi ve Wesleyan Üniversitesi (Connecticut) mezunudur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]