Rüzgar Gülü (yarışma)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rüzgar Gülü
FormatYarışma
TürEğlence
Öğretici
SunucuSerkant Özenç
Emel Yurt
Başrol1
Açılış müziğiRüzgar Gülü jenerik müziği
Bitiş müziğiRüzgar Gülü jenerik müziği
BesteciHaluk Polat
ÜlkeTürkiye Türkiye
DiliTürkçe
Yapım
Yönetici yapımcıMustafa Atış
Ali Güngör Kula
MekânTRT Stüdyoları
Gösterim süresi25 dakika
Yapım şirketiTRT İç Yapımlar
Yayın bilgileri
KanalTRT Çocuk
Görüntü formatı16:9 1080p
Yayın tarihi25 Ocak 2016 - günümüz
Durumuyayında

Rüzgar Gülü, TRT Çocuk'ta yayınlanan bir çocuk yarışma programıdır. Programın sunuculuğunu Serkant Özenç ile Emel Yurt yapmaktadır.[1] Yeni hâli ile her gün saat 18.55'te canlı olarak yayınlanmaktadır.[2]

Format[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarışma, daha önce başvuru yapıp başvurusu onaylanan çocuk yarışmacılar tarafından soru-cevap eşliğinde oynanmaktadır. Önce bilgisayar, rastgele bir oyun seçer. Ardından o oyundan sorular gelir. Atasözleri oyunu hariç tüm sorularda iki seçenek vardır ve toplam cevaplama süresi 90 saniyedir. Yarışma sonunda, toplam doğru cevap sayısına göre çeşitli ödüller verilir.

Aşağıda, yarışmada bulunan oyun adları verilmiştir:

Oyun adı
Bilgi
TRT Çocuk Kahramanları TRT Çocuk'ta yayımlanmış veya yayımlanmakta olan programlar ve çizgi filmlerdeki karakterlerinin isimleri sorulur.
Ne Nerede Türkiye? Türkiye'deki tarihi yapıların, doğal güzelliklerin ve diğer beşeri unsurların hangi şehirde bulunduğu sorulur.
Ne Nerede Dünya? Dünyadaki tarihi yapıların, doğal güzelliklerin ve diğer beşeri unsurların hangi ülkede bulunduğu sorulur.
Nesi Meşhur Türkiye? Türkiye'de adıyla, tadıyla veya herhangi bir özelliğiyle meşhur olan şeylerin hangi şehre özgü olduğu sorulur.
Nesi Meşhur Dünya? Dünyada adıyla, tadıyla veya herhangi bir özelliğiyle meşhur olan şeylerin hangi ülkeye özgü olduğu sorulur.
Kitap Kurdu Türk edebiyatı ve Dünya edebiyatından ünlü romanların ve hikâye kitaplarının hangi yazara ait olduğu sorulur.
Atasözleri Atasözlerimiz sorulur. Bu oyunda bir atasözü verilir ve boş bir yer bırakılır. O boşluğa gelecek kelime bulunmaya çalışılır.
Hayvanları Tanıyalım Doğadaki çeşit çeşit hayvanların isimleri sorulur. Bu oyunda sadece hayvanın resmi verilir ve ismi bulunmaya çalışılır.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Program, yayımlandığı sürece her gün saat 18.55’te ekranlara gelmekte ve 19.20'de sona ermektedir.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "YENİ | "Rüzgar Gülü" 1 Kasım'da Başlıyor!". YouTube. 5 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2022. 
  2. ^ a b "TRT Çocuk Yayın Akışı". TRT Televizyon. 13 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2022.