Portal:Video oyunları/Seçilen karakter/1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Franklin (Türkçe anlamı: "Eski devirlerde İngiltere'de orta halli arazi sahibi.") GTA V oyununun üç ana karakterinden biri.

Franklin, GTA V'de oynanabilir ana karakterlerden birisidir. Güney Los Santos’ta yaşayan Franklin 27 yaşındadır. Repoculuk yapan genç ve yetenekli birisidir. Çocukluğu boyunca Franklin'in bir ailesi olmamıştır. Onu büyük annesi büyütmüştür. Öldüğünde de miras olarak Forum Drive'daki evinin %50'sini Franklin'in teyzesine, %50'sinide Franklin'e bırakmıştır. Franklin genç yaşlarda çete üyeliği ve uyuşturucu satıcılığı yapmış ancak kısa bir süre sonra tutuklanmıştır. Hırslı bir dolandırıcı olan Franklin, cezaevinden çıktıktan sonra repocu olarak lüks bir araba bayisi sahibi Ermeni Simeon Yetarian için çalışmaya başlamıştır. Araba sattığı insanlar ödeme yapmadıkları zaman son derece acımasız birine dönüşmektedir. Franklin, dolandırmak için kendisine kurban ararken Michael’a denk gelir ve böylece iki ana karakter ilk kez bu sayede tanışırlar. Michael tecrübesi ile Franklin'e akıl hocalığı yapmaktadır. Franklin, sık sık çaldığı lüks spor otomobillerle Los Santos'ta gezmektedir.

Franklin, oyundaki en yetenekli şöfördür. Ayrıca karakterin kullanılabilen özel yeteneği ise; sürüş sırasında zamanı yavaşlatabilmesidir.