Portal:Spor/Seçilen sporcu/9

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Robert Tyre "Bobby" Jones Jr. (d. 17 Mart 1902 - ö. 18 Aralık 1971), ABD'li amatör golfçü. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bugüne kadar yarışmış en büyük golfçü olduğu iddia edilir.

İlk çocuklararası turnuvasını kazandığında altı yaşındaydı. On dört yaşındayken Amerikan Amatör Golf Şampiyonası'nın üçüncü turuna kadar çıkmayı başardı. 1923'te ilk Amerikan Açık Golf Turnuvası'nı kazanarak en üst seviyeye çıktı.

Inwood'da kazandığı bu ilk turnuvadan, 1930 yılındaki Amerikan Amatör Golf Şampiyonası'na kadar 13 önemli turnuvayı kazandı. 20 turnuvaya katılıp 13'ünü kazanarak 20'de 20 yapan Jack Nicklaus'un ardından gelmektedir. Jones, aynı yıl içinde (1926) hem Amerika Açık hem de İngiliz Açık Golf Turnuvalarını kazanarak "Double" yapan ilk golfçü oldu. Aynı yıl içerisinde dört büyük şampiyonayı kazanarak Altın Grand Slam yapan tek golfçüdür. ABD'yi beş kez temsil ettiği Walker Kupası'nda on maçının dokuzunu kazanmıştır. Profesyonellere karşı oynadığı turnuvalardan ikisini daha kazanmıştır: 1927 Southern Open ve 1930 Southeastern Open

Jones, Georgia Institute of Technology'den makine mühendisliğinde lisans ve Harvard Üniversitesi'nden İngiliz Edebiyatı'nda lisans derecesi almıştır. Emory Üniversitesi hukuk okulunda yalnızca bir yıl okuduktan sonra baro sınavını geçmiştir. 28 yaşında golften çekildikten sonra Atlanta'da hukukçuluk yapmıştır.