Philip Rosedale

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Philip Rosedale, Web 2.0 Konferansında (2005)

Philip Rosedale, Metaverse Second Life adlı sanal bilgisayar oyunun üreticisi Linden Lab adlı şirketin kurucusu ve CEO'su Amerikalı iş insanı. (Daha çok İkinci Hayat oyunundaki adı Philip Linden ile bilinir.) 1999 yılında, 3D tecrübelerini paylaşmak amacıyla devrimsel bir form yaratmak için Linden Lab şirketini kurdu. Rosedale, has a BS degree in Physics from the San Diego'daki Kaliforniya Üniversitesi Fizik bölümünden lisans diploması sahibidir ve streaming media'nın geliştirilmesi için gösterdiği çabalar ve kendi firması FreeVue'yi 1996 yılında satın alan RealNetworks şirketinde CTO olarak görev yapmasıyla bilinir. 2006 yılında, Philip Rosedale ve Linden Lab uğraşları konusunda gösterdikleri ilerlemeler sayesinde WIRED adlı organizasyonun Rave Ödülü'nün sahibi oldu.

Rosedale, Second Life adlı oyunla, sanal ekonomi ya da sanal toplum uygulamalarının yaşayabileceğini ispat etmiştir. Bu durumu kendi şöyle ifade eder; "Ben bir oyun kurmuyorum. Yeni bir ülke kuruyorum.

Medya[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Business 2.0 29 Mayıs 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 2007'de nasıl başardı?, Philip Rosedale, Linden Lab'ın kurucusu ve CEO'su, Sanal Ekonomiyi ele geçiren gerçek hayatın kaşifi
  • 2007'de, Rosedale Time Dergisi'nin Dünyanın En Etkili 100 Kişisi listesine seçildi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]