Pete Wentz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pete Wentz
Pete Wentz (2013).
Genel bilgiler
Doğum adıPeter Lewis Kingston Wentz III
Doğum5 Haziran 1979 (44 yaşında)
Wilmette, Illinois, ABD
TarzlarPop punk, alternatif rock
ÇalgılarVokal, bas gitar, gitar, piyano, klavye
Etkin yıllar2000-günümüze
Müzik şirketiDecaydance, Fueled by Ramen, Island
İlişkili hareketlerFall Out Boy
Resmî siteFallOutBoyRock.com

Peter Lewis Kingston Wentz III d. 5 Haziran 1979, Illinois), Fall Out Boy grubunun basçısı ve söz yazarıdır.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Pete Wentz, Peter Lewis Kingston Wentz III olarak Wilmette, Illinois'de doğmuştur. New Treir High School ve North Shore Country Day School eğitim görmüş, burada futbol takımında oynamıştır. Mezun olduktan sonra (1997) De Paul University'de eğitimine devam etmiştir. İlk olarak politika bilimini seçmiştir. Ancak mezuniyetine yakın zamanlarda müziğe önem vermeye başlamıştır. Pete Wentz Rolling Stone ile yaptığı röportajında müzikle ilgili hatıralarını anlatmıştır.

Başlangıç[değiştir | kaynağı değiştir]

Wentz, ilk olarak 1990'ların sonlarında birkaç kişi ile Chicago hardcorepunk sahnelerinde kendini göstermiştir. Fall Out Boy kurulmadan önce daha birçok küçük gruba da katılmıştır.

2002 yılında Patrick Stump, Joe Trohman ve Andy Hurley'den oluşan Fall Out Boy adlı grup kurulmuştur. Bu sene içinde Fall Out Boy'un ilk albümü olan "Fall Out Boy / Project Rocket Split EP" çıkartmıştır. Ardından 2003'te Fall Out Boy's Evening Out with Your Girlfriend adlı albümü Uprising Records etiketiyle piyasaya sürmüştür. Tekrar bu sene içinde tam bir albüm olarak Take This To Your Grave adlı albümü Fueled By Ramen katkısıyla piyasaya sürmüştür. 2004 yılında My Heart Will Always Be the B-Side to My Tongue DVD ve akustik şarkılardan oluşan Island Records etiketyle albümü çıkartmıştır.

Başka projeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Pete Wentz, kendine ait bir fabrika açmıştır. Kendine özgü kıyafetlerden oluşan bu mağaza DKNY ile birlikte tasarlanmıştır. Ayrıca Pete Wentz kendine ait Fueled By Ramen ve Decaydance Records gibi şirketlerin kurucusudur. Panic! At The Disco adlı grubun da kurulmasına katkıda bulunmuştur. Gym Class Heroes, Cobra Starship, October Fall gibi gruplara da yardım etmektedir.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

2005 yılında Wentz'in intihar girişimiyle grup sarsıntı yaşamıştır. Bunun ardından From Under The Cork Tree adlı albümü çıkartmışlardır. İntihar olayından buna uygun bir şekilde yazılan "7 Minutes in Heaven (Atavan Halen)" adlı şarkı da bu albümün içine katılmıştır. Pete Wentz ailesiyle yaşamına devam etmiştir.

2007 Mart ayında Ashlee Simpson ile bir ilişkisi olduğu orataya çıkmıştır.Angels&Kings adlı bir barda resimlerinin çıkmasıyla birlikte oldukları kanıtlanmıştır.Bundan bir süre sonra da nişanlandıkları ile ilgili bir dedikodu yayılmıştır. Ancak Pete Wentz bunun yalan olduğunu söylemiş ve inkâr etmiştir.

Pete Wentz Ashlee Simpson ile 9 Nisan 2008'de nişanlanmış ve 17 Mayıs 2008'de evlenme kararı aldıklarını açıklamıştır. Acele evlilik kararları, çocuk söylentilerine yol açmıştır. Fakat ikili bunu her seferinde yalanlamıştır. Buna rağmen evlilikten 11 gün sonra ikili bebek beklediklerini açıklamışlardır. 20 Kasım 2008'de ilk çocukları Bronx Mowgli Wentz doğdu.