Persons Unknown bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Persons Unknown, 7 Haziran 2010'da başlayan NBC'de yayınlanan Amerikan gizem-drama dizisi.[1] Kendilerini ıssız bir kasabada bulan ve bir grup olan kişilerin hikâyesi anlatılmaktadır. On üç bölümden oluşan bir yaz dizisidir.[2] Bu liste Persons Unknown dizisinin bölümlerini içerir.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Orijinal yayımlanma tarihi DVD satış tarihi
Sezon prömiyeri Sezon finali
1 13[2] 7 Haziran 2010 (2010-06-07) 28 Ağustos 2010 7 Eylül 2010 (2010-09-07)[3]

1. sezon: 2010[değiştir | kaynağı değiştir]

# Başlık Yönetmen Yazar ABD izleyici kitlesi
(milyon)
Yayım tarihi
1"Pilot"Michael RymerChristopher McQuarrie4.29[4]7 Haziran 2010 (2010-06-07)
Birbirini hiç tanımayan yedi kişiden oluşan bir grup, ıssız bir kasabada kendilerini bulurlar. Grup, kasabadaki kameralar sayesinde izlenmekteler ve ilk çıkma girişimlerinde sistem tarafından engellendiler. Grup, akşam yemeklerini bir Çin restaurantında yerler ve kâğıtlara yazılı fallarına bakarlar. Bu sırada San Francisco'daki Renbe adlı bir gazeteci, kaybolan kadın hakkında araştırma yapmaktadır.
2"The Edge"Bill EaglesRemi Aubuchon3.45[5]14 Haziran 2010 (2010-06-14)
Moira, yedi kişininde içine konulan izleme cihazını çıkarır. Ancak, kasabada bundan daha fazla güvenlik önlemi vardır. Kasabayı araştırarak kaçmalarına yardımcı olabilecek eşyalar aramaya başlarlar. Blackham ve Morse kendi kasabadan kaçış planlarını yaparlar. Bu sırada Janet'ın kayboluşu Renbe'nin araştırmasını çıkmaza sokar.
3"The Way Through"Bill EaglesSandy Isaac3.43[6]21 Haziran 2010 (2010-06-21)
Bu kez grup, kasabadan kaçmak için tünel kazarlar fakat; zehirli gaz sebebiyle başarısız olurlar. Bir helikopter yedi adet kutu bırakır ve kutuların sadece üçünden gaz maskesi çıkar -- bunun üzerine gaz saldırısı korkuları oluşmuştur. Çeşitli psikolojik savaşlar olur, Blackhalm karısıyla ilişkisi hakkında Morse'a bazı sorular sorar. San Francisco'da Renbe, Edicks adında bir özel dedektif ile Janet'ın kayboluşu araştırmaya devam eder.
4"Exit One"Leon IchasoMichael R. Perry2.90[7]28 Haziran 2010 (2010-06-28)
Kaldıkları otelin gece müdürü gruba göre bilgilidir, o yüzden "soruşturmaları" gerektiğini düşünürler. Bir taksi, Janet'ı götürmek ister ve bir konuğu olması lazımdır, Joe'yu seçer. Tori, babasına çok üzüldüğünü söyler ve bir taksi ile gitmek istediğini söyler (kameralara) - Gece Müdürü'nü gitmek için aklına girer. Bu arada, Charlie Morse'un sırrını bilen Bill Blackham, ondan para sızdırmaya çalışır. Taksi ile giderlerken lastikleri patlar ve sağa çekerler, bu sırada bir kamyon taksiye bilinçli olarak çarpar ve Janet ve Joe'yu öldürmek ister. Janet ve Joe yürüyerek yollarına devam ederken bir kulübe keşfederler ve geceyi bu kulübede geçirirler -- sabah uyandıklarında arıların orayı sardıklarını görürler. Güvenle kulübeden ayrıldıktan sonra yollarına devam ederler fakat; yolun sonunda yeniden kasabaya geri dönmüşlerdir. Aynı gün Tori'yi almak için başka bir taksi gelir ve Tori kasabadan ayrılır.
5"Incoming"Jonathan FrakesLinda McGibney2.96[8]5 Temmuz 2010 (2010-07-05)
Kasabadakiler Tori'nin nereye gittiğini merak ederler. Kasabada Tori'yi ararlarken Tori'nin kıyafetlerini giymiş Erika adındaki bir kadın bulurlar. Uyandığı zaman diğerlerine saldırır. Moira, giysi alışverisi yaparken televizyonda Tori'nin İtalya'da babasının yanında olduğunu görür. Aslında Tori ölmüştür ve babası sebebini araştırmaktadır. Daha sonra Janet ve Erika, bir bankanın kasa dairesinde kilitli kalırlar. Birbirlerine hayatlarından bahsedeler ve annelikleri konusunda konuşurlar. McNair geçirdiği savaşları hatırlar ve Moira, Joe'nun davranışlarını şüpheli bulur.
6"The Truth"Steve ShillSandy Isaac1.69[9]17 Temmuz 2010 (2010-07-17)
Asansördeki kat sayısı sebebiyle Joe şüpheleri üzerine çeker. Daha sonra ağrıları olur ve zehirlenir. Erika zehri geçirmek için votka getirir, getirdiği aslında antifriz (donma önleyici)'dir. Antifrizi içirmeden önce ona kameraların arkasındakiler diye adlandırdıkları kişiler olup olmadığını sorar. Çin restaurantındaki Tom, kameralardan Erika'nın Joe'ya içirdiği antifrizi görür ve Joe'ya şimdi ne yapacağını sorar. Bu sırada Mark ve Kat, İtalya'ya daki Tori'nin cenazesine giderler ve Çin restaurantındakilerin adam kaçırdıklarını öğrenirler.
7"Smoke and Steel"Rod HardyMichael R. Perry2.09[10]24 Temmuz 2010 (2010-07-24)
Joe, onları kaçıran organizasyonun tarafında olduğunu itiraf eder. Sorulan sorular hakkında bazı bilgiler verir ama çoğu ona inanmaz. Janet, ona inanan tek kişidir. Charlie kasabadan kaçmak için Joe ile anlaşmıştır, Janet ve Erika Joe'nun odasında kişisel bilgilerini bulurlar. Tom kameralardan dosyaları incelediklerini görür. Tom, Joe'yu silah zoruyla yürütür, Janet Tom'u yakarak öldürür. Bu sırada Kat, Renbe ve Stefano Tori ve Janet'ı bulmak için ipucu ararlar.
8"Saved"Bill EaglesLinda McGibney1.60[11]31 Temmuz 2010 (2010-07-31)
Odasından alındıktan sonra Joe, kendisini kabloların kendisine bağlı bir şekilde bulur ve bir hafıza kaybı yaşamıştır. Geçmişte rahiplik yaptığı zamanları görür. Tori, herkes tarafından öldü bilinirken Joe'nun hemşiresi olmuştur ve Janet'a olan aşkının programa zararları olduğunu anlatmaya çalışır. Bu sırada, Blackhalm kameraların arkasındaki diğerlerinin görüşmeler yaptığını hisseder. Moira, McNair'in karanlık geçmişini öğrenir ve zor zamanlar geçirir. Kat ve Renbe, bir zamanlar programda Yönetici olarak çalışıp, tek kaçabilen bir kadınla tanışır.
9"Static"Michael OfferHenry Robles1.26[12]7 Ağustos 2010 (2010-08-07)
Yeniden programlanmadan sonra Joe, kasabaya dönmüştür fakat; kimseyi tanımadığını iddia etmektedir. Çok geçmeden Joe'ya dokunulduğu anda saldırgan birisine dönüştüğünü keşfederler. Yalnızca Janet'a hiçbir şey yapmamıştır. Bu arada Kat ve Renbe, yollarının sonunda Güney Amerika'da bulunan bir kasabaya girerler.
10"Identity"Jonathan FrakesSandy Isaac3.69[13]21 Ağustos 2010 (2010-08-21)
11"Seven Sacrifices"Tim MathesonMichael R. PerryN/A21 Ağustos 2010 (2010-08-21) (NBC.com)
12"And Then There Was One"Jonathan FrakesLinda McGibney2.97[14]28 Ağustos 2010 (2010-08-28)
13"Shadows in the Cave"Michael RymerChristopher McQuarrie2.85[14]28 Ağustos 2010 (2010-08-28)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]