Periphery (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Periphery, 2005 yılında Washington D.C.'de kurulan bir Amerikan progresif metal grubudur. Müzik tarzları progresif metal,[1] djent,[2] ve progresif metalcore[3] olarak tanımlanmıştır. Progresif metal içindeki djent hareketinin öncülerinden biri olarak kabul edilirler. Ayrıca Grammy adaylığı da aldılar.[4] Grup vokalist Spencer Sotelo, gitaristler Misha Mansoor, Mark Holcomb, Jake Bowen ve davulcu Matt Halpern'den oluşuyor.

Kendi adını taşıyan ilk albümlerinden bu yana grup beş albüm daha yayınladı: Periphery II: This Time It's Personal, çift albüm Juggernaut: Alpha ve Omega, Periphery III: Select Difficulty ve Periphery IV: Hail Stan. Ayrıca iki EP yayınladılar: Icarus EP ve Clear. Tüm Periphery materyalleri grup üyeleri tarafından kendi kendine üretilir.

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluş ve geçmiş üye değişimleri (2005-2009)[değiştir | kaynağı değiştir]

Periphery, 2005 yılında, düzenli olarak güncellenen bir Soundclick hesabı, Meshuggah ve John Petrucci forumları ve sevenstring.org mesaj panoları aracılığıyla internette yavaş yavaş ün kazanan gitarist Misha Mansoor tarafından kuruldu. Periphery'nin metal sahnesindeki süresinin öncesinde ve sırasında Mansoor, çoğunluğu bir ev bilgisayarı ve bir Pod XT ile gerçekleştirilen kendi ses prodüksiyonunu yapmakla ün kazandı. Mansoor, kişisel projesi olan ve iki proje arası şarkı aktarabilen Bulb'u güncellemeye devam etti. Mansoor ayrıca Haunted Shores,[5] Four Seconds Ago[6] ve Man Not of Machine[7] gibi bir dizi müzikal projede yer almaya devam ediyor.

Periphery, erken tarihi boyunca bir dizi üye değişikliğine gitti. Başlangıçta Misha grupta davul ve gitar çaldı, ancak yerel yetenekleri araştırmaya başladı ve yerel davulcu Jason S. Berlin'i buldu ve ardından kalıcı olarak gitara geçti. Berlin, Los Angeles'ta hedeflerini sürdürmeyi planlıyordu ve ayrılırken yerini Travis Orbin aldı. Periphery, 2005 ve 2009 yılları arasında vokalistler Jake Veredika,[8] Casey Sabol[9] ve Chris Barretto[10] ile birlikte çalıştı ve yenilikçi prodüksiyona odaklanarak Meshuggah'tan etkilenen bir sesten daha ambiyanslı, melodik bir sese yavaş yavaş geçti.

Periphery, DevilDriver, Dream Theater, Emmure, Veil of Maya, Animals as Leaders, God Forbid, Darkest Hour, The Dillinger Escape Plan, Fear Factory, Between the Buried and Me ve Fair to Midland gibi sanatçıları destekleyerek 2008'den bu yana kapsamlı bir turlar gerçekleştirdi.

Spencer Sotelo, Matt Halpern ve ilk albüm (2010-2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

2009'da Travis Orbin, Sky Eats Airplane'e katılmak için gruptan ayrıldı. Daha sonra, yerel bir pop grubu için çalarken Mansoor tarafından fark edilen Matt Halpern ile yeri dolduruldu. Ocak 2010'da Periphery, 20 Nisan'da grubun kendi adını taşıyan ilk albümünün Amerika Birleşik Devletleri'nde Sumerian Records tarafından dağıtılacağını duyurdu; Kanada'da Distort Entertainment; Avustralya'da Roadrunner Records; Almanya'da ve dünyanın geri kalanında Century Media Records. 20 Ocak 2010'da, vokalistleri tekrar değiştirdiklerine dair spekülasyonlar arasında Periphery, albüm vokal kayıtlarını Spencer Sotelo ile güncelledi, daha sonra Periphery'nin yeni vokalisti olduğu duyuruldu.[11] Chris Barretto'nun kişisel farklılıklar nedeniyle ayrıldığını açıklayan grup (Mansoor ona "diva" olarak atıfta bulunuyor), 2013'ün sonlarına kadar çözülemeyecek küçük bir düşmanlık ile karşılaştı.

Periphery kendi adını taşıyan ilk albümü Periphery'yi 20 Nisan 2010'da Sumerian Records aracılığıyla yayınladı. Billboard Top 200 listesine 128. sıradan ve Billboard Heatseekers listesinde 2 numaradan giriş yaptı.[12] Albümü desteklemek için: Periphery, ABD ve Kanada'da çok sayıda tur yaptı; The Dillinger Escape Plan ile birlikte kısa bir Avustralya turu ve Şubat 2011'de İngiltere ve Avrupa'da tur gerçekleştirdiler.[13] Avrupa gösterileri arasında Tesseract, Monuments ve Safety Fire yer aldı.[14] Grup tur sırasında birçok sağlık sorunuyla karşılaştı; Spencer Sotelo'da bir bronşit vakası vardı ve düzenli olarak tüm seti uygulayamıyordu. Jake Bowen, İngiltere turunun ilk haftasında düştü ve parmağını kırdı ve turunun geri kalanında çalamadı. Turneden ayrılmadan hemen önce Fair to Midland ve Scale the Summit ile yaptıkları turnenin son birkaç şovunda iyileşti ve gruba katıldı.[15]

Periphery, 22 Mart'ta Metallica'nın, Homefront video oyunu müzikleri için kaydedilen ve Homefront ana web sitesinde ücretsiz olarak indirilen, "One" adlı şarkısının bir cover'ını yayınladı.

Icarus EP'si ve Mark Holcomb'un gruba katılışı (2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

19 Ocak 2011'de "Jetpacks Was Yes!" Adlı müzik videosu. NME'de yayınlandı.[16] Videoda şarkının yeniden kaydedilmiş ve remastered versiyonu Icarus EP'de yayınlandı. Periphery'nin Icarus EP'lerinden "Frak the Gods" adlı ilk single'ı 24 Mart'ta yayınlandı.[17]

6 Temmuz 2011'de Periphery, MySpace blog yazısı aracılığıyla grubun gitarist Alex Bois ile yollarını ayırdığını duyurdu. Ancak tur programlarını değiştirmediler ve kalıcı bir yedek bulana kadar konserler sırasında Alex'in bölümlerini çalmaları için Mark Holcomb ve Adam "Nolly" Getgood'u (İngiliz progresif metal grubu Red Seas Fire'dan) tuttular.[18]

7 Eylül 2011'de, Ocak 2012'de başlayan A Dramatic Turn of Events Tour'un Avrupa ayağında Dream Theater'ın açılış perdesi olarak ilan edildiler.[19] Ekim 2011'de grup, Holcomb'un artık grubun tam zamanlı gitaristi olduğunu duyurdu.[20] Kasım'da basscı Tom Murphy gruptan ayrılmaya karar verdi. Bu, Getgood'a Dream Theater ile Avrupa turneleri için basçı rolü verilmesine yol açtı.[21] Grup ayrıca Holcomb'un kardeşi Jeff'i Protest The Hero, Jeff Loomis, The Safety Fire ve Today I Caught the Plague ile 2012 ABD turnesi için stand-in basçı olarak işe aldı.

21 Şubat 2012'de grup iTunes'daki "Passenger" adlı yeni single'ıyla ilk albümlerini yeniden yayınladı. Bu, eski bir Haunted Shores şarkısının kısmen yeniden kaydedilmiş bir versiyonuydu.[22]

Periphery II: This Time It's Personal (2012-2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

Periphery daha sonra yeniden işlenmiş "Bulb" demolarının yanı sıra tüm grup tarafından yazılan tamamen yeni materyalleri kaydetmek için iki LP'leri üzerinde çalışmaya stüdyoya girdi.[23] Albümün yapımcılığını Mansoor ve Getgood, mühendisliğini ve miksajını Taylor Larson (Sky Eats Airplane, Of Legends, Life on Repeat) yapacaktı.

Temmuz 2011'de Mansoor, Avustralyalı Mixdown dergisinde çıkacak albümleri detaylandırdı. Kaydedilen iki albüm olacağını ve bunun bir konsept albüm olacağını doğruladı. Mansoor uzunca bir süredir bir konsept albüme ilgi duyduğunu belirterek, "[o] bu konsept albümü oraya taşımak istedi. Yıllarca ve yıllardır bir fikri oldu.". Mansoor ayrıca grubun albümleri ayrı ayrı yayınlayacağını açıkladı ve "[onlar] muhtemelen üç ila altı ay arayla kademeli bir yayın yapacaklar" ve "[o] onların bu ayrı çalışma organları olmasını gerçekten istiyor. Çünkü kulağa farklı gelecekler ve tamamen farklı yaklaşımlar olacaklar. "[24]

Periphery II: This Time It's Personal, 28 Haziran 2012'de YouTube'da yayınlandı. Saatler sonra grup, Getgood'un gruba resmi olarak katıldığını, gruptaki rolünün çoğunlukla bir basçı olduğunu ancak aynı zamanda gitar bölümlerine de katkıda bulunduğunu duyurdu. Stüdyo (Periphery II'nin kaydı sırasında zaten üstlendiği bir rol), onu grubun "multi-enstrümantalisti" yapıyor. Jeff Holcomb, ailevi bir acil durum nedeniyle gruptan ayrılmak zorunda kalana kadar 2012 Summer Slaughter turu sırasında Periphery ile birlikte performans sergilemeye devam etti; Bu, Getgood'un İngiltere'deki Tech-Metal Festivalinin açılışında Red Seas Fire ile son gösterisini gerçekleştirebilmesi için yapıldı.

2012 Summer Slaughter turnesinden bu yana Jeff Holcomb, grubun mürettebatının düzenli bir parçası olarak kaldı ve gerektiğinde hala bir stand-in basçı olarak performans sergiliyor. Bunun yanı sıra grubun turları hakkında belgesel filmler çekiyor ve Ragnarok için müzik videosunu yönetiyordu.

Clear EP (2013-2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

Spencer Sotelo, Eylül 2013'te yaptığı 2 tweetinde, Periphery'nin, grubun merakla beklenen üçüncü tam uzunluktaki albümü Juggernaut'un çıkışına kadar hayranlarını etkilemek için, yazımı çoktan başlamış olan yeni bir EP yayınlamayı planladığını ima etti.[25]

Ekim ayında, Misha Mansoor, Mark Holcomb ve Jake Bowen'ın özel gitar manyetikleri piyasaya sürdüklerini açıklandı; Sırasıyla Bare Knuckle Pickups Juggernaut, Seymour Duncan Alpha/Omega ve DiMarzio Titan manyetikler. Bowen'in Ibanez LACS "Titan" adlı eserinin custom gitar olarak yapılacağı da açıklandı.

Kasım 2013'te eski vokal Chris Barretto, "Icarus Lives!" Gramercy Tiyatrosu'nda grubun verdiği konserde sürpriz bir katılım gerçekleştirerek Chris ve Periphery arasındaki uzun süredir devam eden çekişmeyi sona erdirmenin yanı sıra, Periphery'nin "This Tour is Personal" ana başlık turunun da sonu oldu.[26]

Aralık ayında, Periphery, 28 Ocak 2014'te piyasaya sürülecek olan Clear adlı yeni bir EP duyurdu.[27] Clear, Juggernaut'tan ayrı bir projeydi ve benzersiz bir konsept etrafında inşa edilmişti: "Overture" dışında her parça farklı bir üyeye atfedilmiştir. Kendi şarkıları için "yaratıcı yönetmen" olarak hareket eden grubun bir parçası ve her parça, sürümdeki her bir parçayı birbirine bağlamak için "Overture" dan bir tema paylaşıyor. Grup, 30 dakikalık sürenin çoğu EP'den daha uzun olduğu için EP olarak kabul edilmemesi, ancak albüm olarak sınıflandırılmaması gerektiği konusunda ısrar etmiştir.

Juggernaut (2014-2016)[değiştir | kaynağı değiştir]

"Juggernaut", grup tarafından birkaç yıldır geliştirilmekte olan bir konseptti. Misha, Periphery tarihinin başlarında "Juggernaut" başlığıyla planlanmış, genişletilmiş bir kompozisyonun bölümleri olan bir dizi demo yazmıştı; bu genişletilmiş kompozisyon, Periphery'nin çığır açan şarkıları "Icarus Lives!" ve "Jetpack Evet Oldu!" bazı bölümleri oldu.[28] Genişletilmiş bir parça fikri sonunda hurdaya çıkarıldı ve tüm bir albümü kapsayacak bir konsepte dönüştü.

Periphery II albüm döngüsü sırasında Juggernaut'un Periphery II'den 3-6 ay sonra çift albümün bir parçası olarak piyasaya sürülmesi planlanmıştı. Bununla birlikte bu plan, Periphery'nin turne taahhütleri nedeniyle iptal edildi ve sürümü 2015'e itti. Grup, Clear'ı yazma ve kaydetmeye zaman ayırmak için yazma ve ön prodüksiyonu daha da erteledi. Temmuz 2014'ün başlarında Periphery, Juggernaut için şarkıları izlemeye ve kaydetmeye başladı.

Escape From The Studio Tour'da baş vokalist Spencer Sotelo, Juggernaut'un bittiğini ve Ocak 2015'te Sumerian Records aracılığıyla piyasaya sürüleceğini belirtti. 5 Kasım 2014'te Periphery, 27 Ocak 2015'te piyasaya sürülen yeni kaydı desteklemek için bir tur duyurdu. Bunun aslında Juggernaut: Alpha ve Juggernaut: Omega'dan oluşan bir çift albüm olacağını açıkladılar. 2015 başlarında albüm çıkış turu için destek eylemleri Nothing More, Wovenwar ve Thank You Scientist olacaktı.[29]

Periphery III: Select Difficulty (2016-2018)[değiştir | kaynağı değiştir]

2016'nın başlarında, çeşitli Periphery üyeleri sosyal medya aracılığıyla dördüncü stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını duyurdular. Matt Halpern Instagram hesabından yeni isimsiz albüm için davulların Şubat 2016'da kaydedileceğini duyurdu. 26 Nisan 2016'da Periphery, resmi Facebook sayfasında yeni albümlerinin Periphery III: Select Difficulty adında olacağını duyurdu. Aynı yıl 22 Temmuz'da yayınlanacak. İlk yeni şarkı olan "The Price Is Wrong" 25 Mayıs'ta yayınlandı.[30][31] Bir sonraki şarkı ise 25 Haziran'da YouTube'da yayınlanmaya başlayan "Flatline" oldu.[32] Albümün ilk resmi müzik videosu olan "Marigold" 8 Temmuzda,[33] "Motormouth" ve "The Way the News Goes..." YouTube'da sırasıyla 14 ve 15 Temmuz'da yayınlandı,[34][35] ardından 18 Temmuz'da "Prayer Position" yayınlandı.[36] grup, "The Price Is Wrong" adlı şarkılarıyla En İyi Metal Performansı kategorisinde 59. Yıllık Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi.

Ayrıca Adam "Nolly" Getgood'un kişisel prodüksiyon projelerine daha fazla odaklanacağı ve Periphery ile turneye çıkmayacağı açıklandı.[37][38] Grup daha sonra canlı performansları için Getgood'un arka parçalarını kullanmaya karar verdi. 3 Ağustos 2017'de Getgood, Facebook aracılığıyla gruptan ayrıldığını, Periphery'e yatırım yapmadığını ve karısıyla, prodüksiyon ve GetGoodDrums'ta daha fazla zaman geçirmek istediğini belirterek duyurdu. 19 Nisan 2018'de grubun plak şirketi Sumerian Records, Periphery'nin plak şirketinden ayrıldığını ve bir sonraki albümlerinin bağımsız plak şirketi 3DOT Recordings'den çıkacağını duyurdu.[39]

Periphery IV: Hail Stan (2018-günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2018'de Mansoor, Bowen ve Holcomb ile yazma oturumlarından çeşitli klipler içeren 10 dakikalık bir YouTube videosu yükledi.[40] Ekim ayında grup, beşinci stüdyo albümlerinin şarkılarını kaydetmeye başladıklarını ve 2019'da piyasaya sürüleceğini açıkladı. Ayrıca, grubun eski basscısı ve şimdi sadece stüdyo basçısı olan Adam "Nolly" Getgood'un bu albümde yer alacağı ortaya çıktı. Albüm için bassları takip edip kaydedecek ve bir kez daha albümün miksajına, yapımına ve mühendisliğine yoğun bir şekilde dahil olacak, ancak yazma sürecine katkıda bulunmayacaktı.[41] 27 Ocak 2019'da Mark Holcomb, bir sonraki Periphery albümünün Nisan ayında yayınlanacağını açıkladı.[42] 6 Şubat 2019'da grup "Blood Eagle" adlı bir single yayınladı ve 1 Mart'ta Periphery, her ikisi de 5 Nisan 2019'da yayınlanan stüdyo albümleri Periphery IV: Hail Stan'dan "Garden in the Bones" kendi plak şirketi 3DOT Recordings aracılığıyla çıkarttı.[43]

11 Mart 2021'de Periphery'nin çeşitli üyeleri, grubun stüdyo içi bir fotoğrafını sosyal medyada yayınladı ve yedinci stüdyo albümlerinin ilk yazı oturumunu duyurdular.[44]

Grup Üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Mevcut üyeler

  • Misha "Bulb" Mansoor – gitar, programlama, synthesizerlar, orkestrasyon (2005–günümüz); davullar (2005)
  • Jake Bowen – gitar, programlama (2007–günümüz); geri vokal (2012–günümüz)
  • Matt Halpern – davul (2009–günümüz)
  • Spencer Sotelo – vokal (2010–günümüz)
  • Mark Holcomb – guitar (2011–günümüz)
Periphery
Başladığı yerWashington, D.C., ABD
Tarzlar
Etkin yıllar2005-günümüz
Müzik şirketi
Resmî siteperiphery.net
Üyeler
  • Misha Mansoor
  • Jake Bowen
  • Matt Halpern
  • Spencer Sotelo
  • Mark Holcomb
Eski üyeler
  • Anthony Marshall
  • Jason S. Berlin
  • Jake Veredika
  • Casey Sabol
  • Travis Orbin
  • Chris Barretto
  • Alex Bois
  • Tom Murphy
  • Adam Getgood

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ""How Periphery Scored Two Top 25 LPs in a Week With a Prog-Metal Opera"". Rolling Stone. 20 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ ""Misha Mansoor's Tech-Metal Makes a Big Djent"". Rolling Stones. 23 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ ""PERIPHERY ANNOUNCE NEW ALBUM, 'PERIPHERY III: SELECT DIFFICULTY'"". Alternative Press. 30 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ ""Djent – the founding fathers watch their djenre grow up"". the original. 7 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ ""Guitar Messenger – Haunted Shores Releases 'Passenger' and 'My The Man', Announce Partial Lineup of Vocalists (updated)"". guitarmessenger.com. 5 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ ""Four Seconds Ago"". MySpace. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ ""Of Man Not of Machine: new track 'Metal Gear' (updated)"". got-djent.com. 3 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2021. 
  8. ^ ""Divine Heresy: First Footage With New Touring Singer Available"". roadrunnerrecords.com. 14 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2021. 
  9. ^ ""Guitar Messenger – Misha Mansoor Interview (Periphery)"". guitarmessenger.com. 23 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ ""New Periphery Singer Sounds Like The Old Periphery Singer Who Sounds Like The Current Haunted Shores Singer Who Sounds Like…"". metalsucks.com. 20 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ ""Yep, Periphery Have Another New Singer"". metalsucks.com. 23 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ ""Periphery: First-Week Sales Revealed"". roadrunnerrecords.com. 1 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2021. 
  13. ^ ""Periphery Added to the Dillinger Escape Plan'S Australian Tour"". roadrunnerrecords.com. 1 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2021. 
  14. ^ ""Periphery Announce UK Tour"". roadrunnerrecords.co.uk. 2 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ ""Periphery Announce Dates with Fair To Midland, Scale The Summit | Tour Dates"". Metal Injection. 1 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ ""Periphery - 'Jetpacks Was Yes!' "". NME.com. 21 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ ""Periphery Streams New Track 'Frak The Gods'"". guitarmessenger.com. 27 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ ""Periphery Lose Guitarist Alex Bois"". MetalSucks. 12 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ ""Dream Theater To Tour Europe With Periphery"". Roadrunnerrecords.com. 17 Aralık 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ ""Periphery Officially Announce Mark Holcomb As New Guitarist"". Allaxess.com. 5 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Periphery Bassist Is Over It". www.metalinjection.net. 20 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Periphery". killyourscene.info. 3 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ "Sonisphere UK 2011 Interview: Periphery – Jake Bowen". Espy Rock. 15 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ "Periphery: A league of extraordinary djentlemen". Mixdown. 25 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2021. 
  25. ^ "Periphery Frontman Hints at New Material Being Imminent". Metal Injection. 4 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  26. ^ "Chris Barretto with Periphery - Icarus Lives- November 2013". Youtube. 20 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ "Periphery - Clear". Youtube. 5 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  28. ^ "Periphery Announce Tracklist For Upcoming Digital Special Edition of Their First Album To Be Released on 6 Feb 2012..." Roadrunner Records UK. 22 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  29. ^ "Periphery Announce Two 'Juggernaut' Albums and North American Tour". Guitar World. 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  30. ^ "Periphery". Facebook. 8 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  31. ^ "The Price Is Wrong". Youtube. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  32. ^ "Flatline". Youtube. 15 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  33. ^ "Marigold". Youtube. 11 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  34. ^ "Motormount". Youtube. 21 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  35. ^ "The Way The News Goes..." Youtube. 28 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  36. ^ "Prayer Position". Youtube. 28 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  37. ^ ""PERIPHERY Announces 'Select Difficulty' Album, 'Sonic Unrest' U.S. Tour"". Blabbermouth.net. 27 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  38. ^ ""Periphery bassist Nolly departs band"". Wall of Sound. 4 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  39. ^ ""Periphery launches independent record label and releases new music from side project"". Metal Injection. 3 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  40. ^ ""Periphery posts over 10 minutes of new riffs from coming album"". Metal Injection. 26 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  41. ^ ""Adam "Nolly" Getgood Will Play Bass On PERIPHERY's New Album"". Metal Injection. 29 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  42. ^ ""Talking S#!t with Celebrities - Mark Holcomb from Periphery - NAMM 2019"". Youtube. 9 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  43. ^ ""New Periphery Alert: Check out 'Blood Eagle' from their forthcoming album"". Wall of Sound. 9 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  44. ^ ""Periphery on Instagram: "✍️ #periphery #djent #newalbum"". Instagram.