Animals as Leaders

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Animal as Leaders
Başladığı yerWashington, D.C., United States
Tarzlar
Etkin yıllar2007-günümüz
Müzik şirketi
İlişkili hareketler
Resmî siteanimalsasleaders.org
Üyeler
  • Tosin Abasi
  • Javier Reyes
  • Matt Garstka
Eski üyeler
  • Chebon Littlefield
  • Matt Halpern
  • Navene Koperweis

Animals as Leaders, Washington, D.C., Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan bir Amerikan enstrümantal progresif metal grubudur. 2007 yılında Abasi tarafından kurulan gitaristler Tosin Abasi ve Javier Reyes ve davulcu Matt Garstka'dan oluşmaktadır. Djent sahnesinde öne çıkan bir gruptur.[3] Prosthetic Records, grubun kendi adını taşıyan ilk albümünü 2009'da yayınladı. Daha sonra Weightless (2011), The Joy of Motion (2014) ve The Madness of Many (2016) albümlerini yayınladılar.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Animals as Leaders gitarist Tosin Abasi'nin önceki metalcore grubu Reflux'un dağılmasından sonra kuruldu.[4][5] Heavy metal plak şirketi Prosthetic Records, Abasi'nin gitar çalışmalarını gördü ve ondan kendileri için bir solo albüm oluşturmasını istedi. Abasi başlangıçta böyle bir çabanın "...bencilce ve gereksiz" olacağını düşünerek reddetti.[6] Abasi, gitar çalmada zirveye ulaşamayacağını hissettiği için müzik eğitimi almak için bir yıl izin almaya karar verdi. Abasi kursunu tamamladıktan sonra, solo bir proje teklifi üzerine şirketle anlaştı aldı. Animal as Leaders adı, Daniel Quinn'in insan merkezciliği ele alan 1992 romanı Ishmael'den esinlenmiştir. Abasi, adı "hepimizin özünde hayvan olduğumuzu" hatırlatmak için koyduğunu dile getirdi.[6]

Projenin ilk albümü Animals as Leaders, 2008'in başlarında kaydedildi. Albümdeki çoğu gitar ve bass perküsyonunu Abasi kaydetti; birkaç gitar solosu, davul ve çeşitli sentezlenmiş efektler mühendis Misha Mansoor (Periphery ve Haunted Shores) tarafından programlandı.[6] Albüm 28 Nisan 2009'da Prosthetic Records tarafından piyasaya sürüldü.[7]

2010 yılında grup, Decapitated, Vital Remains, Carnifex, The Faceless, All Shall Perish, The Red Chord, Cephalic Carnage, Veil of Maya ve Decrepit Birth gibi isimlerle Summer Slaughter Tour ve Summer Slaughter'dan bu yana yoğun bir şekilde turneye çıktı. Circa Survive ve Dredg gibi daha popüler gruplarla turneye çıktı. O yıl daha sonra iTunes'a Wave of Babies adlı albüm dışı bir dijital single yüklediler.

Grup, 2010'un ortasından 2011'in başına kadar Circa Survive, Dredg ve Codeseven ile birlikte bir tura çıktı ve 2011'in başlarında Underoath'ın son albümü Ø (Disambiguation) tanıtmak için Underoath, Thursday ve A Skylit Drive ile birlikte turneye çıktı.

26 Mayıs 2011'de Animal as Leaders, West Hollywood, California'daki House of Blues'da "Josh Barnett Sunar "The Sun Forever Rising"" başlıklı bir Kızılhaç yardım programında yer aldı. Kısa bir süre sonra, Intronaut, Dead Letter Circus, Last Chance to Reason ve Evan Brewer'ın açılış performanslarını içeren ilk turlarına çıktılar. 27 Temmuz 2011'de Georgia, Atlanta, Masquerade'deki bir gösteri sırasında Tosin Abasi, gösteriyi canlı bir DVD için kaydettiklerini açıkladı.

Grup, yine Fransız grup Doyle ile birlikte Eylül 2011'deki Avrupa turunda Between the Buried and Me'nin ilk desteği olarak faturalandırıldı. Aynı yıl, kendi adlarını taşıyan albümlerinin devamı olarak grup, 8 Kasım'da Amerika Birleşik Devletleri'nde,[8] 4 Kasım'da Avrupa'da ve 7 Kasım'da İngiltere'de Weightless başlıklı LP'lerini yayınladı.[9]

2012 baharında, Animal as Leaders, Avrupa'yı kapsayan bir turneye çıktı, ardından Kuzey Amerika'ya geri döndü ve Thrice'in açılış grubu oldu. Navene Koperweis, Mart ayında Animals as Leaders'dan ayrıldı. Prosthetic Records 23 Mart'ta davulcu Matt Garstka'nın turneye çıkacağını duyurdu.[10]

Abasi, “Matt ile büyük bir potansiyelden başka bir şey görmüyoruz ve onunla gelecek turlarda performans sergilemeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. “Her zamankinden daha parlak olan AAL'nin geleceği için çok heyecanlıyız. Hayranlarımızın gelecek için hazırladığımız yeni müziklerden bazılarını duyması beni çok heyecanlandırıyor!”[11]

28 Kasım 2012'de ilk Animals as Leaders albümünün yapımcısı Misha Mansoor, üçüncü albümlerinin kayıtlarına başlamak için Tosin Abasi ile riff yazmaya başladığını duyurdu.[12] İki gün sonra, Mansoor'un iki şarkının tamamlanmasının ardından grupta kaydettiği doğrulandı.[13] 14 Şubat 2014'te grup, üçüncü stüdyo albümleri The Joy of Motion'ı 25 Mart 2014'te Sumerian Records etiketiyle piyasaya sürdü.

2 Şubat 2016'da Instagram'da dördüncü stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. 22 Eylül'de albümün adının The Madness of Many olacağını ve 11 Kasım 2016'da piyasaya sürüleceğini açıkladılar. 30 Eylül'de "The Brain Dance" adlı, albümden bir single yayınladılar. 18 Ekim'de "Arithmophobia" adlı, albümünden bir şarkı daha yayınladılar. Bu şarkı, tek ölçülü ritmin geniş bir kullanımını içerdiğinden dolayı bu ada sahip olmuştur.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Abasi ve Reyes, eski Mars Volta enstrümantalisti Adrián Terrazas-González ve Suicidal Tendencies davulcusu Eric Moore ile birlikte TRAM üst grubunun üyeleridir. Reyes'in ayrıca kendi yan projesi Mestis vardır.

Günümüz

  • Tosin Abasi – gitar (2007–günümüz), bass (2008–2012)
  • Javier Reyes – gitar (2009–günümüz), bass (2015–günümüz)
  • Matt Garstka – davul (2012–günümüz)

Geçmiş

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Animals as Leaders | Biography & History". AllMusic. 6 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2020. 
  2. ^ McMahan, Mike (May 2, 2019). "Animals As Leaders' Show at the Aztec Dazzled With Cutting-Edge Instrumental Prowess" 9 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. San Antonio Current. Euclid Media Group. Retrieved March 12, 2020.
  3. ^ "Interview: Meshuggah Guitarist Fredrik Thordendal Answers Reader Questions". Guitar World. 29 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Tosin Abasi: 8-String Animal". Guitar Edge. 10 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Interview with Animals as Leaders guitarist Tosin Abasi". Pure Gain Audio. 18 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ a b c "Q&A: Animals As Leaders". Washington City Paper. 9 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Animals as Leaders Unveils Artwork, Track Listing for Debut Album". Blabbermouth. 17 Aralık 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ ""Animals As Leaders Set November Release Date For New Album "Weightless"". Theprp.com. 18 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Animals as Leaders: new album release date announced". got-djent.com. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2021. 
  10. ^ "Prosthetic Records Announces New Drummer For 2012 Tour". YouTube. 31 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "ANIMALS AS LEADERS PREP FOR EUROPEAN TOUR, MESHUGGAH DATES". Prosthetic Records. 23 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2021. 
  12. ^ "Writing new Animals As Leaders riffs with Tosin Abasi. Recording starts tomorrow!". Facebook. 9 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2021. 
  13. ^ "2 days into writing/recording with Tosin Abasi for the new Animals As Leaders album and we have 2 songs down, making good progress! Can't wait for you guys to hear this stuff!!"". Facebook. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.